31

Анонимен

преди 1 месец

В Германия средна пенсия- 3100/3300лв, в Русия средна пенсия- 380/400лв.

30

Striker

преди 1 месец

Така е, заплатите са си много добре. Реално ако спестя 2.5 заплати и мога да си купя чисто нов автомобил нисък клас. Това в България...трудно. Но са виновни и самите работещи. Идват от фичка си лелина и се навиват на 1000 евро чисто.

29

Цветан Камелий

преди 1 месец

Цъфнали и свързали :)

28

Анонимен

преди 1 месец

На кои доходите растат?

27

До 28

преди 1 месец

Ами "защо живеят там" защото бавничко я превземат и са си на собствена земя, а и хората по тия богати европейски земи много лесно се манипулират. Причината е същата поради която и Българските Олигарси и платени политици живеят на запад а ние уж сме в ЕС и НАТО. Вярно там сме но сме приети за съвсем други цели. Една от тези цели е да сме Буфер-санитарна зона.

26

Боби

преди 1 месец

До Анонимен 11 милиона Турци живеят в Германия. Имат си кметове, Партии, парламентарни представители... Ако 35 милиона Руснаци живеят на Запад е как за толкова години не успяха да си направят поне кмет на община или парламентарист да е екс руснак и да плюе по РФ ако щете... Къде са? Значи най-верояно просто не са 35 милиона изселниците.

25

Анонимен

преди 1 месец

28-аз вярвам само на факти- НСИ- пътувания на Българи в ЕС и по света за 2023г- в ЕС и останалия свят над 11 000 000,в Раша- 1000- защо- нали там е РАй, и още защо над 35 000 000 руснаци живеят извън тоя Руски мир- рай, защо руските милионери, милиардери живеят в ЕС в имоти за милиони в най скъпите квартали, защо децата на Кремъл живеят на метри от Айфеловата кула, в Лондон- защо бе хора, защо не си стоят у тях- моля ви върнете Руснаците обратно в Русия за да не страдат в Лошата Европа

24

Боби

преди 1 месец

До Анонимен Блогерка изселничка от Казакстан в РФ. Само е подала документи и още не е получила гражданство. Идва с медицинска диагноза доброкачествен тумор с пълни изследвания(Платени). В РФ започват от нулата два прегледа, две кръвни проби втората с значително взимане на кръв. Ренген и сега чака Ядерно магнитен резонанс(след седмица). Всичко е БЕЗПЛАТНО и ако се наложи операция и/или химеотерапия също няма нищо жената да плаща. Такава медицина за обикновени хора на запад няма.

23

Увертюра към научно

преди 1 месец

фантастичен роман ли е? Е, да в България има все още достатъчно, които вярват на пропаганда и не са в състояние да я различават от истина, а истината както винаги е горчива!

22

От къде растат? :D

преди 1 месец

От повишаващите се разходи и инфлация ли? От разсипването на икономиката ли? От глупавите санкции срещу РФ, благодарение на които пак се купуват руски нефт и нефтени продукти, само че на по-висока цена? От къде растат тия доходи?

21

Анонимен

преди 1 месец

Цифрите са верни, изводите - НЕ. Хората спряха да харчат, защото са несигурни за бъдещето си и предпочитат да спестяват. Същото важи и за инвестиците, има компании вече заявили намерението си да си изнесат производството извън ЕС.

20

Анонимен

преди 1 месец

Нарастване на брутния доход с 1,2%, след което както всички знаем следват данъци, осигуровки и застраховки, ти да видиш водело до повишаване на нивото на спестовност с 14% на домакинствата. Най-вероятно, означава, че 14% от домакинствата са започнали да заделят някой "лев", едва, след като им вдигнали брутния доход с 1,2%. Така звучи по-правдоподобно, нали? Какви гондоли само, пльоснати по повърхността на водата с фотошоп! Видите ли фалшива снимка, значи и новината е измислица!

19

Анонимен

преди 1 месец

Всъщност всеки икономист ще ви каже, че увеличението на спестяванията е достатъчно сериозен и лош знак за икономическата ситуация!!!

18

Анонимен

преди 1 месец

А може би означава друго! Например - въпреки увеличението на доходите, гражданинът от Еврозоната усеща несигурност, поради което се отказва от луксозни стоки, преминава към по-евтини аналози, отказва се от ненужни посещения на ресторанти, и др., с цел да обезпечи по някакъв начин настоящите и бъдещите разходи по кредити, битови сметки, данъци ... Т.е. търси сигурност, а не че живее по-добре.

17

Ахааа,

преди 1 месец

Държат си спестяванията в украински инвестиции.

16

Шегобиец

преди 1 месец

вЕрваме!

15

Испанеца

преди 1 месец

В магазина всичко е с 50% нагоре.От къде остават пати че да се спестят?Тока 2 Пъти нагоре.Газта 2 или 3 пъти увеличение.Свърши финансовото лято.Настъпва зима

14

Анонимен

преди 1 месец

Не разбирам горките ,бедни, русоропчета. Защо се мъчат в рецесията, беднотията и мизерията в гейроппа, а не си бият ..с 200 камшика за рая мухонасранск на амур!

13

Анонимен

преди 1 месец

Вие вярвате ли си кар ви спускат тия глупости?

12

Анонимен

преди 1 месец

Айде пак почнаха да ни къпят с тия поръчкови статии за Еврозоната,във всяка държава по света има хора на които им растат доходите и на които не,ама да ни приказват врели некипели при положение,че има такава инфлация в Европа,няма нужда...