32

СМЕХ....

преди 1 месец

АБЕ, НЕМА ЛИ ПОНЕ ЕДНО ТКЗС, ОТ КОЕТО ДА СИ ГИ ОТКРАДНЕМЕ ЗА " БЕЗ ПАРИ"...?????

31

Анонимен

преди 1 месец

Абе не знам колко са ви скъпи.. преди два дни откъснах първата ягода от моята ми градина. Скоро очаквам следващите 3. В магазина вече не пипам. И без това преди края на май за нищо не стават.

30

Язе

преди 1 месец

Да се научат да произвеждат. И да се съобразяват с климата. Да не сме луди да даваме излишни пари, защото видиш ли да защитаваме родното. Това не е защита а убиване, ако се извади от конкурентната среда и му се помага. Хайде бабите ни все са яли ягоди и домати още през март. Чакали са да дойде сезона и затова всичко бе вкусно. Все ми е тая колко по на юг или запад се намира парника, и нашите от парници и техните. Въпрос на сорт и вкус е, защото веригите искат дълготрайни.

29

Анонимен

преди 1 месец

Съвсем нормално, предвид че за да има конкурентоспособност, трябва някой да обръща внимание на производителите. Докато ние сме държава, управлявана от нискограмотни смешници, няма как да стане нещо по-различно. Което е положението от близо 35 години. Благодаря ти, че ни обра, Бойко! Беше млад и строен, а сега приличаш на малоумно кюфте, но пак те обичаме!

28

мдамм

преди 1 месец

на пазара в младост 1, 9лв кг, перфектни, стига писахте партенки.

27

РусенецЪ

преди 1 месец

Агнешко от Гюргево /на 5 километра ми е/, 17 лева за килограм. В България да си го продават за колкото искат.

26

Радослав

преди 1 месец

Разликата идва от това, че в Европа гледат на субсидиите като на елемент от ценообразуването и свалят цените, а българският бивш партиен секретар, сега фермер гледа на субсидиите като на джоб пара за харчене по курорти! Ето от там идва разликата.

25

Реалност

преди 1 месец

Как пък никой не се замисли колко безделници има по форумите и колко хора гледат ягоди . Ходете гледайте спечелете , но вас ви мързи и мислите само как да се уредите на държавна работа . За това не ви върви .

24

ГлавСек

преди 1 месец

Тва са Жълти Стотинки, Часовника ми е за 50 000 Еврака!

23

Анонимен

преди 1 месец

цената е заради фактора , че българските земевладелци имат субсидии ,те и гърците имат. разликата е че българина има ресурси - ниско платени джи-пси-та, докато гърка има шипт-ъри , а шипт-ъри-те си искат парите . гърка плаща 5 пъти повече отколкото българина на циг-а-ни-на. цигой-нера не държи дали взима кинти, той е отишъл да ге-пи 200 грама ягоди. сега къде е разликата - гърка плаща на работниците си в пъти повече , а пък българина е преценил , че има по -скъпа стока . просто сбъркана работа

22

Митничар

преди 1 месец

Аз пък съм поръчал двеста кила български ягоди за ракия .

21

Анонимен

преди 1 месец

Чакаме любимите черници!

20

Напреднал

преди 1 месец

Преяждаме с дини и пъпеши вече . Те с ягоди ни занимават . Гледам че картофите трябва да се вадят . И е време за кисело зеле.

19

Анонимен

преди 1 месец

Накарайте децата да работят незаплатно в някое текезе и ше ядете салами и пиете евтина ракия като през бай тошо.

18

Анонимен

преди 1 месец

Марш на село да копате ягоди и домати картофи и банани :)))

17

Анонимен

преди 1 месец

Стига мерънкахте по комоунизъма. В пазарска икономика сме .

16

Анонимен

преди 1 месец

някой да е чул земеделец в Гърция да кара Ферари ? а някой да е чул земеделец в България да кара Ферари ? май си отговорихте на въпроса : защо ягодите ни са скъпи ...

15

Анонимен

преди 1 месец

Ами капиталисти-тарикати! Голям напън беше всичко да се разпарчедоса, даже и разни кооперацийки. И сега мазни прекупвачи ти обясняват какво злато ти дават. Имахме едно земеделие, и него разпарчедисаха, Не че не беше държавно субсидирано, но какво е ЕС в момента? По-социалистически от нас преди 35 години. И в момента сме по-зле от колония, защото някой друг ти определя как ще дишаш и за колко пари.

14

Анонимен

преди 1 месец

Преди да се появят ком0нистите по нашите земи, Гърция е била едно село сравнено с България. Сега им дишаме праха и завиждаме за ягоди, море .... всичко.

13

пияница мистик

преди 1 месец

Да, ама и нашите карат по-скъпи джипове от гръцките си колеги :)))