66

Анонимен

преди 1 месец

Давайте достойни заплати и условия на труд ,не гледайте на работниците като роби!!!!

65

Жиката

преди 1 месец

Новите технологии ,ще доведат до голямо соц.разслоение.Някога имаше приемственост,предаваше се опита на повече участници в трудовият процес. Сега конкуренцията не разрешава ,това да се случи.

64

Анонимен

преди 1 месец

Господин Гошко знае ли, че със средно специално се излизаше от техникумите /4 г обучение/ но такива отдавна няма, а къде е останало нещо от тях е преправено на гимназия с някъв си профил. Наблягат на Английски, не на професии и няма стажове, няма практика. Последния набор влязал в истински техникум е 74- 50 годишни вече. И дори те не са завършили като хората защото от първи курс ги подхвана "бленуваната" банане демокрация! Като се прибера от чужбина искам заплащане, подобаващо.

63

Анонимен

преди 1 месец

До Анонимен 62 : Познавам и читави. Но повечето са ....... не ми се говори. Още има хора дето се лъжат да ги наемат, после като дойдат да ми реват им искам двойно да им оправям спагетите.

62

Анонимен

преди 1 месец

До Анонимен 61: абе не е точно така, все пак това е държава с 1,4 млрд. население

61

Анонимен

преди 1 месец

До Анонимен 60 : Читавите от тях се изнесоха по "бели" страни. Това, което е останало там....никакви пари не струва, и се научиха да ги избягват.

60

Анонимен

преди 1 месец

В контекста на аутсорсинга колко плащат на кодещите от държавата Бхарат

59

Програмист

преди 1 месец

До Анонимен 56 : Защото им е по-изгодно да дадат 20 хил долара на мен, отколкото 50 хил на някой американски колега. Оутсорсинг, брато, държавните граници вече не са ограничение. Сащ плащат на синиър от българия по $100-$150 на час, зависи от платформата и езика.

58

Анонимен

преди 1 месец

До Анонимен 55 : Какво "висше"? Ако е нещо от сорта на "европеистика", "МИО", "Връзки с обществеността" и прочие други безполезни специалности - 1300 са добре. Запишете някоя безполезна дисциплина, за която няма пазарно приложение, после се оплаквате. Ама мама е казала да завършите "вишо" на всяка цена нали?

57

Програмист

преди 1 месец

До Анонимен 56 : А защо смяташ че ме интересува кой къде и колко взима? Интересуват ме моите доходи, а те са си добре!

56

Анонимен

преди 1 месец

До Програмист - Тогава защо в САЩ средната заплата на програмист е едва 60% от средната заплата на общопрактикуващ лекар?

55

Анонимен

преди 1 месец

Предлагат ми работа в София за 1300 лв., с висше образование от СУ, квартира ли да плащам, да живея ли

54

Батьо ви

преди 1 месец

Огледай се - масово жените веят едни рехави, изтощени косици, подстригани съвсем не подходящо и в крайна сметка изглеждат нелепо. Първо фризьорът ще ти подбере правилната прическа, така че да извади възможно най-добрата ти визия. Т.е. не какво си представяш ти, а какво е подходящо за теб - твоят тип лице, твоята физика и т.н. След това ще ти изпълни прическата качествено. И да видиш как една иначе невзрачна жена придобива самочувствие и оттам целият и живот се променя. Ето затова взимат скъпо.

53

Батьо ви

преди 1 месец

"няма как фризьорка да изкарва 4 пъти повече на час от специалист с висше образование" - извинявай, братче, но тези разсъждения са от епохата на социализма. Ако фризьорката е наистина специалист, то час при нея можеш да си запишеш след месец примерно и познай на какви цени работи (трицифрени са). Така че ще изкарва луди пари, ама трябва наистина да е на ниво. Ако не ми вярваш, поинтересувай се примерно в Ню Йорк колко време се чака за час при известен фризор и колко струва да ти направи прическа

52

Анонимен

преди 1 месец

До 52, не, по-скоро ти се подигравам :)

51

до До Интересно е

преди 1 месец

Ти пък какво подскокна като ощипана госпожица ;)

50

Анонимен

преди 1 месец

До Интересно е, на чиито той прецени. Няма връзка с теб, дишай спокойно!

49

Интересно е

преди 1 месец

един мъж на средна възраст с розово сако на чии ли нужди отговаря?

48

Анонимен

преди 1 месец

До Анонимен 46, какъв балон бе? Счупваме парите! Балон има само в кратуната ти! Проблемът е за тези, които искат да дойдат и да крънкат пари. Примерно е проблем за сина ти/дъщеря ти, който/която не става за нищо и са решили, че в ИТ могат да трошат пари. Еми сега няма! За онези с опит и знания... заплатите растат нагоре дори. Дори не можете да осъзнаете какво в действителност се случва. Някой ден дано се спука балона в кратуната ти. Пък и евентуално да поумнееш!

47

Анонимен

преди 1 месец

Ами не знам, но такова изказване нужна е "свежа кръв" звучи зловещо, ако човек се замисли секунда повече.