161

Анонимен

преди 1 месец

Що не ревете за децата отвлечени от Украйна за Русия

160

Анонимен

преди 1 месец

Шенген е и за бащата. Отива в Белгия и по социалните служби вижда адреса им и си търси правото . Ако ги има. Шенген не е проблем. Проблема ще ше да е голям , ако не е Шенген

159

Пенсионер

преди 1 месец

Добре че детето не е отвлечено в Русия.

158

Е паа

преди 1 месец

Ми край с изнудването. И с декларация не става.

157

Добре

преди 1 месец

Това е един подобен случай - нека да видим ситуацията от малко по-различна страна - баща не желае да се грижи за децата си , майката и нейното семейство успяват да ги отгледат, без участието на бащата, който има по -важна задача в живота, гради кариера без да му се бъркат деца и тн. - след 10 и повече години, майката получава възможност за реализация в шенгенска държава и решава да заведе там децата си за да получат и те шанс, не не става бащата не подписва съгласие, е до вчера де :)

156

Анонимен

преди 1 месец

Нито контрол нито правила същата история този път без контрол

155

Голема драма

преди 1 месец

Копейките пак се пенят напразно... Просто отивате и подавате молба детето ви да не напуска границата без ваше съгласие. На децата им искат паспорти като напускат и ако има такава молба "светват" и не ги пускат.

154

Защо негодувате?

преди 1 месец

Искахте Шенген, получавате Шенген! Егати умствено окастрената нация! Въобще никакво съжаление не изпитвам вече! Не може да се хвърлиш от десетия етаж и на петия да кажеш, ама аз не искам вече! Същото ще е и с еврото, но пак ще негодувате и не очаквайте съжаление от поляци, унгарци, чехи, датчани, шведи или норвежци и някои други!

153

маалатъ

преди 1 месец

Е, да ама ся кът съ регистрира кът "самотнъ майка с дете" у Белгиятъ, друг Пакет от Социални Помощи шъ получавъ! Хем соц помощите шъ скочат, хем детски, хем шъ мой да кандидатствъ за соц жилище, вместо да плаща квартиръ по 1,000 евру на месец! Абе нема веке б::лъци, ейй..., евру тарикати станахме!!!! -))))

152

Анонимен

преди 1 месец

Ся, недейте да ми говорите, че у Белгията било цветя и рози, щото знаем за арабските им гета и че там пиле не прехвръква. Стига с това "демократично" Шенген, та Шенген. Знаеше се, че ще стане така, но въпреки това ни обясняваха колко убаво било, без да се коментират евентуални негативи. А и у нас често в двойките нещата не са "да седнат и да се разберат", както тука пишат. Иначе нямаше да има такава крими хроника. Така че, малко по-реалистично и без Путин, ако може, че писва.

151

ptica

преди 1 месец

Браво, само 2 дни са били необходими за да се остави Бг следа в Шенген. Иначе явно майката не успява, ни работа като хората, ни пари, навярно живее от детските надбавки и не може да намери мъж, който да я обезпечи - позната история и при такава могъща конкуренция от украинки, рускини, шансовете и не са големи

150

Анонимен

преди 1 месец

Аз съм на страната на бащата. Каква майка трябва да си за да ОСТАВИШ ДЕЦАТА СИ ДА СПЯТ НА ПОДА В МАЗЕ ? ДА ТЕ НЯМА С ДНИ И ПО ГОЛЯМОТО ДЕТЕ ДА ИЗЕМВА ФУНКЦИИ НА МАЙКАТА - хранене , водене на училище НА ПО МАЛКОТО ДЕТЕ и така нататък ! Ясно е че тази жена ги ползва за социални помощи ,не искам да мисля ако ги направи и ***...да И МОМЧЕТО И МОМЧЕТО ! Белгия не е само църкви , замъци и красоти. От години тая страна стана клонинг на Амстердам- проституция, наркотици , секс роби с деца!

149

Анонимен

преди 1 месец

Смешки, смешки, Шенген бил виновен. Дайте сега заради този случай да върнем всички проверки по границите и да висим като паяци по няколко часа щото тия не могат да се разберат за децата си. Ами внимавайте с кого правите деца! Факт е, че законово никой не ги е отнел от майката, така че престъпление няма. Наистина поръчкова статия.

148

Анонимен

преди 1 месец

Абе най важното е че НАТО ЩЕ въвежда задължителна военна служба и изпраща ВОЙНИЦИ на фронта в Украйна !

147

Ванката

преди 1 месец

Къде тогава е бил бащата, та не е забелязал "отвличането" на детето?

146

Анонимен

преди 1 месец

"липсата на закон в Семейния кодекс, който да урежда родителското отвличане като престъпление. Подобен закон е разписан в Наказателния кодекс". Надявам се да бъде прочетено от някой по-грамотен от редакцията. Конституция, кодекс, закон - са все закони. Отделните текстове от тези закони се наричат разпоредби, а не са отделни закони.

145

До Как майка 144

преди 1 месец

има съдебно решение да останат при бащата след разпит с психолог, чети статията. колко са "собствени", колко ги е гледала също пише в статията.

144

Анонимен

преди 1 месец

Честит шенген и евро бъдеще

143

Анонимен

преди 1 месец

До Така ли?, не могат вече, но само в ЕС. Ще започнете да осъзнават предимствата на ЕС :)

142

Как майка

преди 1 месец

Ще отвлече собственото си дете . Майката е на първо място на опашката за попечителство