27

Анонимен

преди 1 месец

До *** Расизъм отдавна има навсякъде по-силен от този на нацистите. Просто го наричат в момента антирасизъм и DEI(разнообразие, равенство, включване). В превод и по това какво се прави, DEI значи наемане и толериране на раси, полове или сексуални предпочитания за сметка на белите мъже. Какво е да не наемеш някого, защото е бял мъж, а да търсиш евентуално да има жена или друга раса желаещи, даже да не са квалифицирани, за да попълниш квота? Вече падат самолети заради такива назначения

26

Анонимен

преди 1 месец

До АнонименЗаглавието наистина в българския превод е тотално неразбираемо за масата хора. Просто няма контекст, а терминът "woke culture" ни е далечен. Общо взето трябва да е нещо като "Можем да разчитаме на Франция да се бори срещу модерните либерални и *** идеи и културата на отричане на инакомислещите". Woke е това- уж антирасизъм, ама с як расизъм срещу белите, транс, ЛБГТИ, левичарство, зелени и т.н. Cancel е отричане на всеки изказал друго мнение, забрана да говори и т.н.

25

аььаьа

преди 1 месец

Всеки мъж властва някъде. Белия в Еропа, черния в Африка, жълтия в Азия... Червения в Америка беше, но шарката го погуби. Идеата е всяка жаба да си знае гъола и да не се месят, че накрая ще се сбият и ще остане само един мъж.

24

Чудесен пасквил!

преди 1 месец

Браво, Кукунелче! Продължавай в същия дух! За 100 гривни какво ли не прави миличката :) А за 200...Бай дъ уей колеги, някой прочете ли цялото съчинение?!?

23

Българинъ

преди 1 месец

Късно е. Франция падна. Аллаху Акбар, мосю.

22

такаа

преди 1 месец

Опитах да прочета до края това чудо на немерената реч,но не се получи!Иначе на глупости съм обръгнал!За това и само ще кажа:"Когато хляба стане лесен,започват щуротиите!"

21

Анонимен

преди 1 месец

Честно си признавам, не разбрах това заглавие.

20

И възникнал ККК

преди 1 месец

Вследствие на толерирането на секуларизма и равенството на различните етнически и религиозни идентичности, те не само че няма да се претопят в "универсална френскост", както пише по-горе, но по-скоро ще унищожат онова, което някои наивни интелектулаци наричат "френскост". Като начало, вече има искане в някои региони да не действат френските закони, гласувани от френския парламент, а да бъде въведен шериатът. Колко неумен трябва да си, за да не видиш накъде вървят нещата?

19

Анонимен

преди 1 месец

Тази студентка Лила Нантара от кой край на географията е доприпкала във Франция, за да се възмущава срещу "господството на белия мъж"? Пакистанска феминистка ли е или е някаква друга?

18

Анонимен

преди 1 месец

Явно и там си имат ракови образования, като Амирика за Франция. Не случайно Сорос хвърля луди пари за разяждането на страните отвътре и пробутване на ограничени индивиди в политиката и обществения живот. Това е единственият начин, да тикаш напред към отговорни длъжности посредствени о.трепки и д.егенерати. не случайно вече в САЩ се говори за смяна на пола на деца без разрешението на родителите. Според Сорос, Земята е пренаселена и трябва да се посегне на нашите деца.

17

Трагедия

преди 1 месец

Дано Франция оцелее! Аз гледам френско кино и слушам френска музика именно защото е френска. За мен Франция е Марион Котияр, а не някоя мароканска трансжендър маастия. Диктата на белия мъж е!? В крайна сметка ние сме бели мъже и определено няма да се чувстваме виновни за това!

16

тъпомер

преди 1 месец

Леле кой го е превел този пасквил,неразбираем и противоричив,ту цвят на кожата ту разни стополове,а не е ли расизъм на едни от запад към едни от изток в порнопарламента ЕС.

15

Анонимен

преди 1 месец

Не можем да разчитаме на Франция за нищо.

14

Анонимен

преди 1 месец

В България се справяме доста добре с пълзящата джендерастия, така че последните, на които трябва да разчитаме са френските меки китки.

13

Веселинъ 7112136860

преди 1 месец

Почти обявената на Русия от Макрон война е повторение на обявената от Наполеон такава. Тоест Макрон и Путин са договорили това. Такива "войни" се правят ,за да се приложи един традиционен спрямо изконното население на Европа Холокост. Случаят с приятелите Сталин и Хитлер е същият. Месното жертвоприношение е част от шизофренията на онези,които по непонятни биологични причини ,макар и да не са човеци,могат да се възпроизвеждат през нас. Първосвещениците избиват мъжете ,а не жените и децата.

12

Ньой

преди 1 месец

До Христо Христов И още чакаме излаз на Бяло море . Гаранция Франция .

11

Анонимен

преди 1 месец

Накратко:тинтири-минтири.Между редовете се чете,че Макарона се е обявил"против културата на събуждането".Вероятно,за да може да са запали като бутне Гаранция-Франция във война.Останалото е популизъм,с който ги приспива.Всеки управляващ иска заспал народ.

10

Анонимен

преди 1 месец

Тестват читателите /всякаква публика/. Дали пък да не се преименуват от "умни и красиви" на "будни и културни". Избори предстоят, трябва нещо да плямта, пише ... Така започват модните течения, включително в политиката, която за БГ се свежда само в преповтаряне на чутото в Брюксел, Париж, Берлин .... и т.н.

9

Анонимен

преди 1 месец

Тази статия е нечетима. Не можах да стигна до края. Иначе, темата е актуална. Ситуацията в западните общества е - Разделяй и владей. Признаваш всякакви малцинства, даваш им привилегии и после гледаш разпад на държавата. Малцинствата се вземат на сериозно, останалите се дразнят и започва омраза и противопоставяне. Докато това, че си черен или муслим е по-важно за държавата от това що за човек и гражданин си, ще става все по-страшно.

8

Анонимен

преди 1 месец

Много неудаен текст. С подобни публикации се излагате. 100% излагате и френскоговорящите интелектуалци.