40

Стилиян

преди 2 месеца

Поредната велика мисъл на поредния велик икономист. Браво сигурно е завършил заедно с Гонзо. Толкова ли е сложно - махаш максималния осигурителен праг вземаш 100000 плащаш данък на 100000 а не на 3400 лв. Тогава няма вече собствениците на фирми да си дават като заплата цялата печалба и да плащат данък само върху 3400 лв а фирмите им да работят на мин печалби и така законно да не плащат данъци. Ама знаем на кого са фирмите и на кого са милионите.

39

Анонимен

преди 2 месеца

Доходите не се укриват заради високи данъци а за да минеш под конкуренцията с ниска цена . И 2 % да е данъка пак ще укриват защото цената им пада с 2 % под конкурента и го бият с цена . Работа на правителството е да се справи с укриването на данъци но то не може дори да назначава прокурори които да вършат работа за разлика от гербавите . В България данъците към потребителя са високи а към лихварите например са само 10 % . Това е все пак данък върху печалбата а не върху оборота .

38

Анонимен

преди 2 месеца

Откъде извадиха 25-30% сива икономика? Да си преценят рисковите сектори. Тук става дума за масови стоки или услуги за милиарди.

37

Анонимен

преди 2 месеца

Част от сивата икономика е плащането на ръка и укриване на доходи и осигуровки, Укриващите си мислят, ч епечелят, докато не се пенсионират и се икажат с минималната пенсия. Тогава започват да реват - аз 40 години съм работил, а пенсията ми е толкова ниска. Заслужават да е още по-ниска, т.е. не трябва административно да увеличават непрекъснато минималната пенсия и всеки да си получава толкова, за колкото се е осигурявал.

36

Анонимен

преди 2 месеца

Хърватия не може да бъде положителен пример. Половината население е в чужбина!

35

Анонимен

преди 2 месеца

До Анонимен 34, харесвам чувството ти за хумор :)

34

Анонимен

преди 2 месеца

Според мен, трябва да се намалят драстично доходите,за да може укритото да е доста по-малко.

33

Коко

преди 2 месеца

Ако се вдигнат данъците, бих работил при работодател, който плаща под масата. Да ми се такова м***** за една банда търтеи. Чао.

32

Анонимен

преди 2 месеца

Финансовия министър от ПП говореше до преди месец че данъците че се дигат сега Борисов го не иска ,и взе да говори че ще намаляват )

31

Идея

преди 2 месеца

Според мен е най-добре е да се върне данъка за всички на 20%, като хората да могат да регистрират касовите бележки в системата на НАП и в края на календарната година държавата да връща на всеки 5% от данъка, така всеки ще си регистрира касовите бележки и няма да може да се укриват данъци от търговците.

30

Анонимен

преди 2 месеца

и 5 ст да е данъка пак ще го крадат. Много отдавна когато хляба беше 1.20лв продавачката нагло ме питаше защо ми трябва касова бележка, когато си купувах.

29

Анонимен

преди 2 месеца

Г-н Ангелов,в дълбока заблуда сте!Българина винаги ще укрива доходи.Справка:ресторантьорите.Намалиха им ДДС на 9% ,а те вдигнаха цените.И хотелиери,и производители,и търговци ,и т.н.

28

АнатемаНаАсфалтПаша

преди 2 месеца

Ако се намалят данъците, откъде Асфалт паша ще набира пари за нов "манастир" в Барселона , а и на други места по света ?

27

Анонимен

преди 2 месеца

До Анонимен 17, първо МОД съществува за да има таван на пенсиите. Ако няма... ще фалира цялата система. Поради същата причина го държат и нисък. Редно е пенсията да е лична партида. Всеки според приноса. АКо не си работил и не си плащал данъци... после му мисли сам на старини. Солидарността не работи. за това имаме МОД, за това имаме плосък данък. Държавата не може да мисли само за нищоставащи и нищоправещи.И без това добре платените са лишени от много соц. придобивки. Искахте да сме равни!Ето!

26

данъкоплатец

преди 2 месеца

Всички страни около България имат значително по-високи данъци. Данъка е основата за просперитета на държавата, ако не се краде. За справка, Турция и Румъния. Тук държат 10% плосък данък, за да могат да печелят повече собствениците, особено едрите. Наоколо данъците са 25-45%, + значително по-високи имотни.

25

Анонимен

преди 2 месеца

Според теорията за пределната полезност това са uguотски глупусти

24

Анонимен

преди 2 месеца

Това са *** глупусти

23

Анонимен

преди 2 месеца

Данъците се укриват по две причини: 1. Големи са като сума, хората не виждат защо ги плащат, а управляващите ги крадат. 2. Всеки месец се променя някакъв данъчен закон и все трябва да попълваш някакви километрични бланки. Тоест, трябва да плащаш И НА счетоводител. Като комбинираш 1 и 2 излиза по-просто и изгодно въобще да не плащаш, ако е възможно. Ако искат да се плаща - да спрат да крадат, да направят сумите малки и да направят плащането лесно.

22

Анонимен

преди 2 месеца

Ама за вас "сив сектор" означава криене на данъци от доходите на работещите ли бе умници мамини ?

21

Анонимен

преди 2 месеца

До Анонимен Ловат ги но ги пускат за да отчита борба.