13

Пореден

преди 1 месец

И ?!Нещо се 1 ше се промени...празни приказки пишете.На кого му пука за човешкия живот... важно е корпорациите да са добре да им се пълнят гушите иначе се гласуват мерки как след 20 години ше се ограничи нещо си пластмасово...

12

До 5

преди 1 месец

За засаждане на дървета не се говори, защото е много евтино и няма как да му сложат данък, за сега спасението на планетата е ограничено в слагането на данъци и скубане на народа, изгодно е много за политиците и държавите, данъчно спасяване на планетата и хората, хахахаха.

11

Глобализация

преди 1 месец

Това е най качествения метод да намалява популацията на гилдията с бели манти да трупа огромни печалби...

10

дедо ви

преди 1 месец

ами спрете да ни тровите ! какво им беше на стъклените буркани за кисело мляко или шишетата за лимонада , олио , оцет ,,,,,, ?!

9

Анонимен

преди 1 месец

Много от тях като съставки се намират в козметични продукти и храни.

8

PVC

преди 1 месец

В полиетилена PE, не би трябвало да има, поне в опаковките на хранителни продукти.

7

ЕЛЕМЕНТАРНО

преди 1 месец

ЕЛЕМЕНТАРНИ мерки за ограничаване на ползването на пластмасови опаковми могат да се приемат. Например - само биоразградими торбички; пластмасови бутилки само над 2,5 литра; Многократно увеличаване на екотаксата за пластмасови опаковки. И замърсяването ще се намали пон е на 50%. В момента всичко е в пластмаса -море, реки, гори...

6

Анонимен

преди 1 месец

Хубаво! И какво прави България? Колко завода за рециклиране на полимери имаме? Защо няма политика за разделното събиране още от детските градини да ги обучават децата и да има повече контейнери. На общия 600клук трябва да му се вдигне цената за събиране, а разделзното събиране да се поеме от производителите и преработвателите. Да не говорим, че няма политика и за текстила, а се хвърля в общия ***. Контейнери за дрехи, ама за втора ръка, а не за рециклиране.

5

Анонимен

преди 1 месец

При СОЦИАЛИЗМА с главни букви , в пластмаса се продаваше само верото ! С въглеродния отпечатък се борихме като засаждахме дървета , не като махахме крави . Дърветата вишат въглероден двуокис (диоксит по модерно ) и отделят кислород . Да гледаш уж проста работа , обаче явно не е демократична .

4

Анонимен

преди 1 месец

парадокса е че, в магазина си купувам кисело мляко в пластмасова кофичка, пиле омотано в целуфани и пластамасови подложки, ядки пакетирани в найлонови пликчета, водата ми е в пластмасови бутилки и туби, обаче като отида на касата немога да си купя найлонова торбичка защото не било ЕКО.

3

Анонимен

преди 1 месец

Последно време се налагат опаковки от преработени пластмаси - те ще са чисти като пролетен бриз на "Вихрен". Спрях да купувам безалкохолни в пвц, от няколко месеца и кисело мляко си подквасвам защото кофичките са от вторични суровини,

2

Анонимен

преди 1 месец

Странно, преди ден изпратих този списък по е-мейла на партньори! Очевидно е послужил за ограмотяването на Анисия.

1

Анонимен

преди 1 месец

Има ги, иначе няма да има пластмаса.