102

Анонимен

преди 2 месеца

Абе вие сериозно ли правите 2 години и още ремонт на 60 квадрата чисто ново жилище? Я по-сериозно.

101

Анонимен

преди 2 месеца

До ДО 76 Има такса за достъп до преносната мрежа. Може да си някъде в чужбина и с месеци в апартамента ти да не е влизал никой, но тази такса ти я начисляват.

100

До Анонимен 100

преди 2 месеца

Точно така е. Имам познат, когото всички майтапят заради това, че когато към края на соца успял да вземе жилище в новопостроен блок тип едропанелен кофраж, висок 16 етажа, с по 7 апартамента на етаж, само той и още един човек се били нанесли там още през пролетта. Асансьорите все още не били пуснати, нито водата и той си качвал вода в кофи от мазето чак до 14-ия етаж, но бил още младо момче и това не му тежало. Нуждата какво не прави. Още няколко семейства се нанесли да живеят чак през есента.

99

Анонимен

преди 2 месеца

След закупуването на жилището следва привеждането му в употребяем вид, което отнема между една и пет години. Не би трябвало жилища в новопостроен блок да се считат за празни поне пет години след Акт16. За писалия по-долу, щом блока е от 2022 година, там са се нанесли само тези, които няма къде да живеят, нямат пари и страшно много бързат. Виж колко ще са празните жилища през 2025-2026 години.

98

Анонимен

преди 2 месеца

В 8 етажния блок, който построиха през 2022г на бул.Кл.Охридски, на завоя към УНСС, всички апартаменти са купени от 2019г. когато започна строителството му, а в момента живущите там са в 14% от всички апартаменти. 86% vacancy rate! "Топ локация, буквално пред блока има спирки на 6 автобусни линии, престижен квартал, заведения, училища, градини, магазини, фараони ..." Та затова са подивели кърлежите

97

Иван Анисий

преди 2 месеца

ИскахтЕ у еУрозоната - честита да ви е! И Шенгеня - 3% далавера :) Яжте банани и пищете Слава Кокаине!

96

Анонимен

преди 2 месеца

Тези вече дотолкова нямат работа, че са през ден гостуващи по медиите.

95

Анонимен

преди 2 месеца

Цените на наемите ще скочат, когато започнем да получаваме европейски доходи, а това сега е само манипулации на имотния пазар.... сега какво се случва- средна заплата от 2200лв в София и ако имаме "скочил пазар" на наеми кой ще се наеме да ползва имот под наем- апартаментите ще си стоят празни с обявени "скочили" цени.

94

Анонимен

преди 2 месеца

Илиев цените на наемите скочиха от 2 г.зааади украинците които вкарвате в България ,цените на наемите скочиха 3 пъти особенно по черноморието

93

Анонимен

преди 2 месеца

За будали ли мислите хората? Нали уж управлявате и се съобразявате с европейски правила? Та точно по тези европейски правила, не се плаща никакъв консуматив в жилище, ако никой не живее в жилището, даже могат да ви осъдят хората, за това, че им искате пари за тръбите за парно, преминаващи през имота им , където не живее никой. Има много добри европейски закони в защита на гражданите, които нашите управляващи си правят оглушки, че не съществуват и дерибействат на своя глава!

92

Анонимен

преди 2 месеца

До запознат , Цялата мрежа в България е изградена по време на соца, с парите на населението, всички консумативи, които се получват вода, ток, парно, стационарни телефони, 95% от транспорта и т.н. , е създадено с парите на обикновените хора и населението, а не с частни средства, има случаи, в които цели градове събираха пари от самите граждани по няколко години, за да си създават тролейни линии или построят нещо и ще им искаш данъци, за построеното от самите тях? Айде, бе!

91

Анонимен

преди 2 месеца

"Цените на ЗАПЛАТИТЕ у нас, са ниски спрямо други столици в ЕС, предстои ЛИ ръст" ? Някои се гавриха с обикновените граждани, стоварвайки цялата тежест върху тях, обаче гражданите им показваха среден пръст и избягаха навън, затова останахме без население.

90

Анонимен

преди 2 месеца

До АнонименЦените на жилищата в България, са по-скъпи от други европейски държави, за качество да не говорим, особено на новите сгради! Защо няма комисии, проверяващи качеството на сградите с повече от пет-шест апартамента, също и качеството на жилищата, материалите ? Още с влизането, виждах нарушения на нормите и на безопасността, които обикновените хора не забелязват и не са длъжни, да не говорим и за отстоянията от пътя, сградите и т.н.

89

Анонимен

преди 2 месеца

"Цените на ПРОДУКТИТЕ И ЗАПЛАТИТЕ у нас, са ниски спрямо други столици в ЕС, предстои ЛИ ръст" ?

88

Алекс

преди 2 месеца

И заплатите са ниски спрямо други столици от ЕС,така че брокерските мечти за високи наеми ще си останат мираж.

87

Анонимен

преди 2 месеца

Какви стотици хиляди празни жилища в София сънувате? Аз съм в нов блок и всичко е обитаемо. Около мен има десетина нови сгради и там всичко свети вечер. В старите сгради също всичко свети.

86

Анонимен

преди 2 месеца

В България 38,9% от жилищата са необитаеми, като по области най-малко са необитаемите жилища в София, само 30,3%. Въпреки това няма срутване на пазара на имоти, няма и при наемите. Много хора от София имат вила в някое от селата до София, а това се води необитаемо жилище. Някои от тези села, сега са квартали на София. В този смисъл не са толкова много необитаемите жилища в София.

85

Анонимен

преди 2 месеца

Наистина са безкрайно ниски наемите, в нормалните страни вложеното се изплаща до 5-6 години. Ако стигне 10 вече е лошо вложение. А тук дори не може да помечтаем за това. Но с инфлацията, банките, тухлата е най-доброто вложение. Дори на половина да паднат цените от сегашните, пак ще съм с огромна печалба, която никоя банка не може да осигури.

84

Анонимен

преди 2 месеца

Госпожо Ели,, данните са верни просто вие не се интересуват от тях. Освен това празен имот носи само разходи а не приходи и това се нарича пасив. Относно чужденците учещи в бг, те не са много и търсят предимно евтини квартири, защото само ние българите сме свикнали да се изживяваме като баровци. А колекционерите на имоти врано или късно ще ги пуснат на пазара. Припомням ви че има 239 000 празни само в София. Достатъчно е само 5 пр да се обявят за продан или под наем за да сринат този пазар!

83

ББ

преди 2 месеца

Ели, Таня, онзи с БМВ Е60 и 3000 лв заплата в склад и Лидл - един и същ персонаж н е норм алник. Моля ви, не им се връзвайте на простотиите. Тези хора са тук просто да ви дразнят, а вие ги забавлявате.