24

Анонимен

преди 2 месеца

Сигурно и църквата в Батак с дръвника ще направат на атракция.

23

Анонимен

преди 2 месеца

Гавра е с Левски. Събарат паметници на освбодителите и прават на поробителя че е НАТО.

22

До безродници

преди 2 месеца

вие турчеещите се явно още не сте простили на руснаците че изпревариха предателя Стойчо Мошанов и не можаха да ни продадат на османлиите да ни изколят като гърците през ВСВ, а? :D :D :D

21

безродници

преди 2 месеца

За това в България няма никакви крепости и замъци...щото са бутнати от комунистите. Сега реват за руския окупатор Альоша?

20

Анонимен

преди 2 месеца

Вече всички общинари о карлъка петък на молитва.

19

Страната на правдата

преди 2 месеца

Така е, постим. И аз съм в оруч, но търпението си има граници. А и не обиждам никого. Излезе, че всяка джамия е била на християнски храм. Твърдение, което никой не е и няма как да докаже, но го използват. А знай, че съвета на Пратеника сав е когато видиш неправда да я отстраниш с ръка (да действаш), ако не можеш да отвориш дума (да кажеш, че не е ок), ако и това не можеш да знаеш в сърцето си, че това е грешно. Ако не направиш нищо, не кажеш нищо, скоро ще сметнеш, че е ок. Да пази Аллах.

18

джамия на Общината

преди 2 месеца

Как Общината може да е собственик на джамията? Или е на мюфтийството, или на Османската империя!

17

Анонимен

преди 2 месеца

До сега е рамазан, мюсюлманите постим.... Ако прочетеш коментарите под статиите за случващото се в Газа, ще разбереш, че религията не е от значение, когато става въпрос за човещина. Ние българите сме справедлив и човечен народ. Българите мюсюлмани също. Затова българският етнически модел не е постижение нито на ДПС, нито на друг политик. Той е заради всички български граждани. Проблемъ при вас е че сте много податливи на внушения и манипулации.

16

Османска грешка

преди 2 месеца

Ако Османа действеше както трябва 500г сега и нямаше да се оспорва това

15

НАЙ-ДОБРЕ

преди 2 месеца

Да я направят градска тoaлетнa

14

Св. Сведмочисленици

преди 2 месеца

е построена върху разрушен християнски храм

13

Анонимен

преди 2 месеца

сега е рамазан, мюсюлманите постим то не е само да се въздържаш от храна и напитки, то е и от лош език, нагрубяване, затова ще се въздържим от повече коментари. В Израел на мюсюлманите ги изгониха от домовете им и избиват децата им и ги морят от глад, защо когато биеш и отнемаш от мюсюлманин в този свят е нещо хубаво? Ако не се съпротивляваме на отнемането на джамии, може ли да стигнат до по-далече? Някак си тези занимания ги увличат политиците.

12

Анонимен

преди 2 месеца

С цялото ми уважение към БЪЛГАРИТЕ МОХАМЕДАНИ (а не както ги наричат турци), коментарът ми не е насочен към тях. Имам следното питане. Махнахме ПСА, защото бил наследство от тираничен режим. В такъв случай, защо държим паметници от друг още по-тираничен режим? Или се бъркам? Може би 500 годишното робство е част от розовото ни минало?

11

Анонимен

преди 2 месеца

До Анонимен. преди Борис, траките, прабългарите или славяните бяха християни? А християнството с колко любов са го приели. Имал малко търкания с пърородния си син и петдесетина семейства,но всичко други с радост са го приели вероятно.

10

Анонимен

преди 2 месеца

О,със сигурност ще се стичат туристи от близо и далеч да видят неква боядисана джамия..

9

Анонимен

преди 2 месеца

До Анонимен Твоите предци са построили джамията върху тракийско светилище.Това прочете ли го ? Т е тези които ти защитаваш са се изгаврили с българите.Превръщането на нещо в музей не е гавра нито с българите наречени траки нито към тези, които са убивали българи.Това е само уважение към историята.

8

Анонимен

преди 2 месеца

Също като желязната църква в Истанбул. А не, те там я дадоха да служи по предназначение.

7

Анонимен

преди 2 месеца

След като е строена за джамия, редно е да бъде оставена като джамия. Още повече в България има достатъчно мюсюлмани, които да я ползват. Като туристи е достатъчно да я гледаме и отвън.

6

Osman Karliova

преди 2 месеца

Българската държава продължава да действа безкруполно към мюсюлманите. Още от царско, през БКП и Правешкия свинар до ден днешен. После говорите, че македонците ви тормозели. Македонците са дали втори официален език, всички османски паметници са запазени, дори теккетата и баните. А тук всичко е разрушено. Само в София е имало 84 джамии. Седмочисленици вкл. В Карлово има джемаат, които искаше джамията да заработи. Но властта я отне за музей. Не се дава и лев за поддържка, но това ще излезе на зле.

5

Анонимен

преди 2 месеца

Всеки е свободен да изповядва религията си. НО когато живее в християнска държава ще ходи на своя храм там където има.ДА НЕ забравяме ,че тези които са строели тази джамия са рушели православни храмове.