67

Корекция

преди 3 месеца

"Псевдо експертът" би трябвало да знае, какви валентности проявява азотът и колко оксиди респективно образува (именно ПЕТ). Изказва се некоректно, че се измерва азотен оксид. Реално се измерва АЗОТЕН ДИОКСИД (NO2) и азотни оксиди (NOx). За да се постави дадена легитимна станция, а не някакъв анализатор, си има нормативни изисквания. Географското разположение на столицата (в котловина), определя и задържането на замърсителите. Да не говорим, че е презастроена и пренаселена, автопаркът е остарял

66

Анонимен

преди 3 месеца

Невероятно, уредите били поставени на 10 метра от улиците, а не на отворите на ауспусите на автомобилите и затова не мерили вярно.

65

Анонимен

преди 3 месеца

Невероятно, уредите били поставени на 10 метра от улиците, а не на отворите на ауспусите на автомобилите и затова не мврили вярно.

64

Анонимен

преди 3 месеца

Невероятно, уредите били поставени на 10 метра от улиците, а не на отворите на ауспусите на автомобилите и затова не крили вярно.

63

ВЪПРОС

преди 3 месеца

Като ви е мръсен въздуха защо се навирате само в София ? Цяла България се изсели в София заедно със катуните от *** и сега ривете , че въздуха бил мръсен.

62

Питам

преди 3 месеца

До е как иначе 48 Нинова , ти ли си ?

61

Да допълня...

преди 3 месеца

Затишие. Няма вятър. Кво да праиш ? Природа.

60

До 56

преди 3 месеца

До56,. Май, не си запознат, че ТЕЦ-те горят *** на Европа дори имаше скандал, но го го заметоха

59

Анонимен

преди 3 месеца

До сега все ни лъжеха, че въздуха в София бил в норма. И сега разбираме, че уредите били поставени нейде си, тоест далеч. А бе, ние виждаме гъста мъгла и ни задушава миризлив въздух, те специалистите, ни убеждават, че всичко било в норма. Сега ги разобличи немеца и ние му вярваме.

58

баба мара

преди 3 месеца

арх на софия всеки ден разписва разрешения за строителство на кули в софияспрете се вече с това застрояване садете дървета оставете този бетон искамекислород

57

Не позна ,

преди 3 месеца

До АлексСофия се обгазява от градския транспорт / дизел / , отоплението на твърдо гориво и новото строителство което спира естествената вентилация на града !

56

България

преди 3 месеца

Въздухът в София е мръсен от печките на твърдо гориво в които ромите горят всякакви отпадъци в гетата. Ако столицата е на ТЕЦ или на газ , въздухът Ви ще бъде чист. Фактите са такива.

55

BG СМЕШКИ 2

преди 3 месеца

и как няма да е мръсно като куцо киораво и сакато се изсипа тук !

54

соломон трабант

преди 3 месеца

Столицата на България над милионно населени още голяма част се отоплява зимата на дърва и въглища.? Тогава - приятелят на България - Д. Маккейн ни убеди ,че Руският газ ще застрашава Националната ни безопасност , сега идет гроба на тоя из...род да му кажете ,че ни е излъгал. а

53

соломон трабанта

преди 3 месеца

Въздухът в София никога няма да бъде чист, не сега след 30 години същото ще повтарятсъщото но ще още е по -лошо.. Тук проблемът не в околната среда а в главите на управляващите.! Помня когато далечната 1990 година посетих Истанбул зима беше население около 7 милионно тогава въздухът мръсен се чувстваше и навсякъде миришеше на сажди от печките . Когато посетих 2022 година сякаш не беше същият град над 16 милионно населениеняма миризма няма сажди няма . Знаете ли защо навсякъде е газифицирован Руският природен газ ползват не само големите им градове но и селата ? Столицата на България на

52

Алекс

преди 3 месеца

Предишният СОС взе правилното решение да не допуска замърсяващи дараци в центъра,обаче настоящия се оказа неспособен да го прилага и за по-лесно го отмени.А обещанията за промяна бяха големи.

51

Въглероден данък

преди 3 месеца

Сега ви подготвят за азотния данък като ви набиват пропагандата че въздуха бил пълен с азотен окис. Въглероден данък плащате всички, даже не ви питаха. Азотния данък ще ви го набият във всички цени също. И ще квичите от кеф като свинки в ***. Обаче дано европейците се събудят и изметат отпадъка който управлява европа.

50

Софиянец

преди 3 месеца

До АнонименДа прав си колега, 1990те наистина беше ок, сега е..То преди имаше жителство, а сега всички 'у столицата'

49

Анонимен

преди 3 месеца

До АнонименДа, екстра си беше София 80-те, 90-те, преди да дойдат ордите от прованса

48

е как иначе

преди 3 месеца

Така е при промяната. И по-зле ще става.