23

Анонимен

преди 3 месеца

В обезличената територия чалгостан забравиха и собственият си език.:)))))

22

Анонимен

преди 3 месеца

Една колежка, която отказва да де върне в офиса е трети месец в болничен със стрес. Истината е че за хората е важно да общуваме и да сме активни. Седенето у вас те превръща в депресиран мърляч. Тя качи около 40 кг по време на пандемията, на 40 е а прилича на баба, последните две години едва върши нещо, все закъснява, все отлага, безкрайни болнични за най-дребното нещо. Скоро май ще фърчи

21

ИТ

преди 3 месеца

Преди години си докарах т.нар. дереализация и деперсонализация поради твърде дълго време прекарано в работа пред компютъра и без никаква обратна връзка от началника ми. Гадно състояние - вървя си към работа и всякаш се гледам от страни. Изкачвам стълби и не мога да контролирам колко високо да си вдигна коленете. Нула концентрация,пълна апатия.Бях така няколко дни,може би седмица, шляпнах си два шамара и се хванах да спортувам - съвсем обикновени лицеви опори във вкъщи и това ме извади от дупката

20

Анонимен

преди 3 месеца

Общо взето, пандемията свърши, изкомандваха го да се върнат в офисите, където има контрол и ето ти на - втора година бърнаут рекорд. Надебеляха, станаха мързеливи и това е

19

До 19

преди 3 месеца

Бърнаут не е същото като преумора. Това са различни неща. Бърнаута засяга единствено мозъка и е по близо до депресивно състояние като усещане отколкото до обикновена физическа преумора. Когато си уморен физически, възстановяването отнема най много няколко дни. В повечето случаи е достатъчно да вземеш душ, да се нахраниш с хубава храна и да се наспиш. Докато при бърнаута това не решава проблема! Депресивното състояние, загубата на мотивация и креативност могат да продължат седмици и месеци наред.

18

Анонимен

преди 3 месеца

"може да доведе до симптоми на прегаряне или т. нар. бърнаут"............A защо го наричате "бърнаут", след като очевидно вече имаме думичка за това?

17

Анонимен

преди 3 месеца

Не е възможно да се предпази човек ако работи.

16

анонимен

преди 3 месеца

Стига чуждопоклоничество. Не може ли по БЪЛГАРСКИ да го кажете ПРЕУМОРА .

15

До Бърнаута

преди 3 месеца

В казан си се пекла, по тръбичка текла, ракиичице, Алииилуууууяяяя!

14

Дони

преди 3 месеца

Това с алкохола е до време. Истината е, че корпоративният живот се изврати - колкото си по-млад и некомпетентен, толкова си по-неуязвим. Дъртите кучета бачкат като за трима, ти си гониш смешното наборче от задачки и си свиркаш. Вече общата култура, меки умения и тн са гледани като нещо илишно. Работник Х трябва да прави поредица от действия, да не предприема инициатива, да не мисли много-много. Общо взето, жалка история!

13

и аз

преди 3 месеца

И ние сме така, всяка вечер пием домашарка и нямаме никакви ядове. Имах един доктор дето ми философстваше, че не пиел и че 50 грама на седмица. Замина си на 54г. Аз съм на 64 от 16 годишен пия домашна ракия всяка вечер и ми няма нищо. Сега като се пенсионирам ще си пия и на обяд по едно филджанче. Псевдо непиещите учени дето дават акъл наляво и надясно за "вредите" на домашната ракия измреха...Българинът не може без ракия, той живее с ракията! Това е нашият бит, нашето верую. Наздраве!

12

Соцносталгик

преди 3 месеца

До Анонимен 9 - При бай Тошо изобщо нямаше никакъв аут, само бърн!

11

Анонимен

преди 3 месеца

До Иван - Често пъти човек няма избор. Принуден е да работи на две места или да постигне по-висока образователна степен, за да печели повече и да може да храни семейство.

10

Решението

преди 3 месеца

Ние с моята съпруга сме много натоварени на работа и общо взето си е доста голям стрес. За щастие сме открили решението. Всяка вечер си пием по половинка домашна ракия, докато гледаме телевизия. Чувстваме се супер и много щастливи. Няма друго решение.

9

Иван

преди 3 месеца

Просто не работете или работете малко. Лесно е.

8

Анонимен

преди 3 месеца

При бай Тошо немаше бърнаут :)))

7

Анонимен

преди 3 месеца

Cup of respect!

6

Бяха времена, когато

преди 3 месеца

стигаха до бърнаут повечето от по-амбициозните гимназисти, които знаят, че не могат да ползват предвидени от закона предимства. Учителите биваха притискани да планират приблизителния брой на шестиците и петиците в отделните паралелки. Такива ограничения нямаше само в някои топ-гимназии. В хубавите специалности във ВУЗ-овете се влизаше като през иглени уши, ако не си в някоя от категориите младежи с привилегии. Сегашната слободия е до известна степен отреагиране на някогашната стагнация.

5

Анонимен

преди 3 месеца

Кафе с любимия човек!

4

Анонимен

преди 3 месеца

Е това е от хубав и спокоен живот, новата стара болест стрес.