56

Обективен

преди 3 месеца

Синоптиците искат по-високи заплати , Фашагарев иска повече пари за бандеровците . Познайте кой ще спечели ?

55

Анонимен

преди 3 месеца

Отдавна прогнозата се прави на база измервателна техника, сателити и софтуер. Нашите пишман синоштици нищо не познават.Сега уж щеше да има сняг и отрицателни температури, а ро пролет

54

Реалист

преди 3 месеца

Нашите мутрополитици разбират само от ефективни стачки. Отдавна трябваше да протестират тези от НИМХ.

53

Анонимен

преди 3 месеца

"Сложете метеостанции вместо синоптици, синоптикът не може да "познае" времето на мрежа разграфена на всеки 17 км. Метеостанцията може. Има уреди, замерват и се знае"/// Ами тогава си сложи станция пред вас, замервай си и си пиши прогноза за лична употреба сам. Съмнява ме, че ще успееш да я обобщиш по-добре от синоптика. Големи специалисти по всичко се извъдихте!

52

Анонимен

преди 3 месеца

Защо мислите, че фръцлите по телевизията и синоптиците от НИМХ са едно и също? Фръцлите са си фръцли, те само си отварят устата по това, което НИМХ им е написало. Хората от института не се показват по телевизията, те си вършат работата, за да могат такива като вас "да чукнат в интернет" и да видят информацията. Това, което четете в нета, са го направили те. Ако закрием НИМХ, няма да видите нищо с "чукването" и каките няма да има какво да мяукат. Пълна мъка, няма да има кой да се фръцка,

51

Анонимен

преди 3 месеца

Въй, ужас! И сега кой ще преписва прогнозите от метеорологичните сайтове и ще ги представя за свой труд?

50

Анонимен

преди 3 месеца

За миналата година България даде 75 милиона лева на фашистка Украйна да избива мирни граждани в Донбас. За нашите хора в България пари няма, разбира се!

49

само да попитам

преди 3 месеца

като са им ниски заплатите защо не се преквалифицират и напуснат????или по лесно е за тези пари няма да работя вдигнат му заплатата пак не работи тарикат бил нашио!!!и кога в тази територия ще въведат часовото заплащане официално????и за различните браншове различно часово заплащане!!!тогава ще има реална конкуренция и стимул даден служител да се преквалифицира!а не като сега навсякъде едни и същи заплати и тарикат назначените бизнесменчета се мислят за много хитри и имитират че уж търсели кадри

48

Мика

преди 3 месеца

До ИИ::Виж сега,телевизиите са частни.Имат пари-плащат.Въпроса е за БАН защото парите са от държавния бюджет.Бюджетния цирей е БАН.

47

ДО БОРИСОВ И ПЕТКОВ

преди 3 месеца

Този Институт е Излишен - ще ви дам пример - когато видите прогнозата за времето , ходите на прозореца или излизате навън за се убедите че няма нищо вярно .

46

до 40

преди 3 месеца

До Анонимен:Какви съкращения?Съпруги,дъщери,снахи,балдъзи и тъщи къде ще работят и да събират точки за пенсия?Нужни са специализирани звена в армията,авиацията и флота защото са необходими.Всичко друго БАН,алабала са ненужни и източват бюджета и здравна каса,а после и НОИ.В този сектор е голямо лежане и спане.Стига!Всеки с компютър и знаещ език ,може сам да си събира прогнози за цял свят.А не на телевизора ми да стои 20гр.,а то всъщност са 10.Съкращение на държавния щат!

45

Анонимен

преди 3 месеца

Да им се плаща само за точна прогноза! Тогава вече ще умрат от глад. хи хи хи

44

Анонимен

преди 3 месеца

Не виждам на какво основание искат по-високо заплащане. По-скоро трябва да бъдат глобяване за неточни прогнози които дават много често. Наистина няма нужда от такъв институт.

43

Анонимен

преди 3 месеца

И аз мога да правя "прогнози" като техните. Закривай!

42

Анонимен

преди 3 месеца

Колкото и да е тъжно и гадно мога да кажа на Ралена Илиева да тръгне по пътя на успелите т.нар. синоптички - Деси Банова-Плевнелиева, Натали Трифонова, Вълкодавска и т.н. Те парични проблеми нямат и никога не са помисляли да работят в НИМХ. У нас дипломата от университет и висше училища отдавна е загубила каквото и да е значение!

41

23

преди 3 месеца

Сложете метеостанции вместо синоптици, синоптикът не може да "познае" времето на мрежа разграфена на всеки 17 км. Метеостанцията може. Няма как вече да се говори общо. Има уреди, замерват и се знае. Синоптиците...освен обобщители да се преименуват, реално прогнозата идва от сателитни и наземни станции не от синоптиците.

40

Анонимен

преди 3 месеца

До Пазара на Труд е ПП=променяме промяната

39

ze nigmar

преди 3 месеца

130 и църквата са много завладвяваща комбинация:)))

38

Георги Илиев Митев

преди 3 месеца

Свърталището на незадоволените секс маниаци и от двата пола . За да те приемат на работа в техните " редици " трябва да отговаряш на сексуалните изисквания първо на охранителните им фирми и после на администрацията, която е предимно от жени . Да не споменавам за " хубавците " и " хубавиците " , които виждаме и преподавателите от училищата и ВУЗ с какви кариеристични намерения са . Оттук произтича и тяхната дейност и развитието на тази част от науката в Република България, която е в пълен упадък

37

Анонимен

преди 3 месеца

Метереологичните модели и прогнози отдавна се изготвят от софтуер. Както сега е модерно да се казва Изкуствен Интелект. Попълват се данните от 10 дена и софтуера изплюва прогноза за следващите 5 дена