183

нафърфорий

преди 3 месеца

То повече статии за Навални и уСраина отколкото за дякон Левски... Позорище!!!!

182

уевски

преди 3 месеца

днешното поколение българи няма моралното право да чества паметта на апостола защото е импотентно и страхливо.Левски беше човек с топки,а днешните българи са страхливи *** надупени в посока брюксел и вашонгтон

181

Отдавна заминал

преди 3 месеца

Лека ти пръст Апостоле, липсваш ни на всички.

180

Анонимен

преди 3 месеца

Политиците обесиха българския народ под командата на САЩ ,те за Левски са сетили.

179

леле

преди 3 месеца

верно бе , къв поклон като огромна част от българите не му знаят имената ?!

178

дедо ви

преди 3 месеца

на определени дати определени хора определено се правят на големи родолюбци!това че в кабинета ти или в коридорите на учреждения са закачени снимки или рисунки на герои,измислени от фолклора или реални,не те прави родолюбец.всъщност имате ли представа колко българи не знаят трите имена на Ботев,Каравелов,Вазов,Левски,колко не са чували за Гео Милев или Майстора,колко не знаят текста на химна ни или не знаят какво символизира трибагреника или герба ни,защо лева е наречен лев.иначе сме родолюбци.

177

Анонимен

преди 3 месеца

Само ЦСКА!

176

Анонимен

преди 3 месеца

Апостола щеше да е на страната на палестинския народ

175

Анонимен

преди 3 месеца

Няма сходство между двамата, защото Левски е чиста и свят личност, а Навални е обикновен грантаджия и предател.

174

Анонимен

преди 3 месеца

Това за Граф Игнатиев е лъжа.

173

Намери се

преди 3 месеца

малко местенце да напишат между другото нещо и за Левски.Довечера обаче надълго и нашироко ще гледаме и слушаме най-загрижаният за българите и България и по примера на Левски почти без заплата и военна пенсия родолюбец.

172

Анонимен

преди 3 месеца

Абе, копейки, защо премълчавате, че руснаците ("граф" Игнатиев конкретно) натискат Левски да бъде обесен? Турците са искали просто да го затворят, защото е бил ценен, но "графът" е издействал екзекуцията му. Четете повече история (ако можете да четете).

171

Анонимен

преди 3 месеца

Макар да са личности от различни епохи, намирам сходство между Левски и Навални. Който може да разсъждава, ще ги разбере - и двамата борци за свобода и независимост срещу тиранични режими, и двамата предадени от собствения си народ (пряко или чрез липса на решителна намеса за спасяването им, породена от малодушие) и двамата обречени на мъченическа смърт.

170

Анонимен

преди 3 месеца

КОГАТО НА 31.03.1916 Е ВЪВЕДЕН ГРЕГОРИАНСКИЯТ КАЛЕНДАР В БЪЛГАРИЯ НА СЛЕДВАЩИЯТ ДЕН СЛЕДВА 14.04.1916 ЗАЩОТО СА ИЗМИНАЛИ ТОЧНО 13 ДНИ РАЗЛИКА ОТ ВЪВЕЖДАНЕТО МУ ОТ ПАПА ГРИГОРИЙ VIII ПРЕЗ 1582 ГОДИНА. В БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИОГРАФИЯ Е ОСТАНАЛА КАТО ДАТА НА ГИБЕЛТА НА АПАСТОЛА 19.02.1873г. ВСИЧКО ОСТАНАЛО Е ЧИИКИИ НА ИЛИТЕРАТИ!!...

169

Анонимен

преди 3 месеца

До 193Първа българска легия разпусната под натиска на европа много е еажно да се отбележи)))Под натиска на Сърбия е важно да се отбележи, даже затварят Левски в Зайчар. Казват му тука няма българи, теглят му як бой и го придружават с шутове до границата.

168

Shark

преди 3 месеца

До 204. На 18 юли пред паметника на Левски в Пловдив има една шепа хора. Знаете ли защо,защото тогава в Пловдив е 40градуса и хората си стоят в къщи на климатици! Минат само кметовете да сложат по някой венец ей така, от кумова срама, да не кажат хората че не са отишли и бързат и те да се приберат. Иначе ревът, че Альоша е над Левски е огромен, но ако сложат Левски горе на хълма, някои хора никога през живота си няма да се качат дотам, защото са мързеливи! Саможертвата на Левски е била напразна

167

Анонимен

преди 3 месеца

10 дена Левски е разкарван от Къкренското ханче - Ловеч - Търново - София, варден от две заптиета и така и не са се намерили будни българе да го освободят!Турците отначало даже не са знаели кой са заловили, установяват това в Търново.

166

Анонимен

преди 3 месеца

Пълна пародия и подигравка с Левски! Едва ли някой знае, че Левски е роден на 18 юли, и е нормално тогава да се чества и говори за неговито дело, а не на дара на неговата смърт.

165

Чендов

преди 3 месеца

А дали е признателен българският народ?Позволяваме и се примиряваме най-големите паметници да не са на Левски а на чужда армия.Улица Граф Игнатиев даже пресича Левски.Поклон Апостоле,дано ни простш!

164

Анонимен

преди 3 месеца

До 194Мога да си обясня новата дата само с неграмотността на журналистката. )))В Уйкипедия също пише 18 февруари, само сърбете са писали 19 февруари.