14

Анонимен

преди 2 месеца

Когато сме си говорили, ми е казвал, че особено първата година в ПГ не е знаел на кой свят се намира. Задавал си е въпроса как ще изкара в това училище няколко години и ще учи неща, които не го интересуват. На техните не е казал нищо, но ето че се е чувствал зле. Така че има и деца, и деца. Винаги можеш да се заплеснеш, да смениш мнението си след време, не трябва всичко да е заковано.

13

Анонимен

преди 2 месеца

Може и така да е, но за някои деца подобни неща остават травма. Един приятел навремето не успя да влезе в желаната от него езикова гимназия. Беше умно и читаво момче, но тогава явно го затресе хормонът. Учи в ПГ с висок успех, завърши университет със специалност, която искаше и има доста прилична работа. Но ми е споменавал, че и до днес се чувства травмиран от това, че на 13-14 се е провалил и тогава това е било ужасен шок за него. Просто за разлика от някои деца винаги е знаел какво иска.

12

Анонимен

преди 2 месеца

Оценката от ДЗИ няма никакво значение! В университет се влиза и с 3ки вече. Плащаш си и продължаваш! Можеш да завършиш и британски университет онлайн. Време е да се осъзнае едно друго нещо: каквато и оценка да ви постави БГ образованието... то тя няма значение! Защото БГ образованието е безсмислено и крайно ненужно! И не, не е пречка за развитието ви :) Просто на никого не му пука за БГ дипломата :)

11

Анонимен

преди 3 месеца

И аман от тия дето все пишат, че образованието не е за всеки. Така е, но по тяхно време не е имало такива умишлени спирачки - ако искаш, учиш, ако не - работиш. Като след време ти дойде друг акъл, винаги имаш шанс да го промениш. Затова имаше и вечерни и сменни училища, а сега - един път и край. Най-лошото е, че хората са късопаметни и през ум не им минава да разкритикуват непрекъснатите управленски експерименти, а Цвиллят доволно, че било за добро.

10

Анонимен

преди 3 месеца

13: Така е. Така те закотвят с някаква "матура" доживот. Пък и защо да нямаш право да си оправиш двойката? Значи като изкараш 2, пак ти я лепват докато мърдаш. Всички тия, дето ни управляват, са учили, когато нямаше матури и на изпити за университет можеше да се явяваш и няколко пъти, докато влезеш. Бас държа, че някои от тях не са станали студенти от първия път. От коя държава преписаха тая прОстОтия с матурите само не знам. Ние обикновено събираме най-скапаните практики от цял свят.

9

Анонимен

преди 3 месеца

А не е ли по-добре всяка година да могат да се явяват за повишаване на оценката? Има някои, на които им идва акъла да учат чак след няколко години. Няма да е лошо да могат да си поправят грешката от младежкия акъл.

8

Анонимен

преди 3 месеца

Висшето не е за всеки, образованието като цяло също. Който иска успехи, трябва да работи здраво, а не да плаче да се занижат критериите та да мине барабар Петко с мъжете.

7

Анонимен

преди 3 месеца

Държавното образование е под всякаква критика. Изискванията са никакви, а целта е създаването на неграмотни, безащитни и лесно поддаващо се на манипулации стадо.

6

Анонимен

преди 3 месеца

Ама няма проблем даже нека най-ниската оценка Да е 4. Няма да страдат децата дето гине мързяло да учат. С всяка изминала година все прави все повече и повече за довършване на процеса на се града на младите и обществото като цяло. Повсеместна неграмотност прикривана с все по занижени критерии за д а не лъсне накрая цялата картинка. Влезли в гимназия не могат д а четат и пишат. Едно нормално изречение не могат да съставят. Естествено,че има изключения ама за съжаления са малко. Отпадъка е много

5

Анонимен

преди 3 месеца

По мое време нямаше матури, та по тази причина учителката ми по Биология реши да ми пише 5 и нямаше сила на света да я накара да си промени решението, ако имаше матура щях да имам 6, така че има и полза от матурите и тестовете защото в училище както и в университета преподавателя може да прецени и да ти пише 3 защото си го погледнал на криво!

4

Анонимен

преди 3 месеца

Не разбирам, как може, нещо, което на 13 можех да напиша, с неща, които бях научил на 14, да ме определя като зрял? Какво е, да си зрял? Да взимаш някакви адекватни решение и да си запознат със средата си. Поне аз така го виждам. Какво направих, след матурата ли? Оргия с 5 съчуеинка и съучеиички, после потрошихме една кола, на един ***, дето все виакше полиция, като си правихме сбирките. Според матурата бях презрял. Според полцияита не ... Добре, че ония де го гърмнаха помогна.

3

Анонимен

преди 3 месеца

До 33 г, с вишу, безраб - Сега вече имаш право!

2

Анонимен

преди 3 месеца

От 9-ти клас търбя за това! 8 години след завършването си, НАЙ-НАКРАЯ коригираха тази глупсот. Ок, аз имах късмет! Падна ми се темата, която исках по БЕЛ. 5.79 - Можеше и повече, ама стига. Дойде история - от 60 теми, разбраотени, научени, с данни и зивори, имах покрити 58 - БАМ ... 4.40 :( ... Вярно, в този моемент се влизаше с 3.20 оценка на дипломата ама все пак ...

1

мак

преди 3 месеца

Матурата е една. По тяхна логика да има и 3 и 5 шанс, защо не.