28

Lora

преди 3 месеца

Много е смешно, когати държави, които не произвеждат кафе претендират за марки. Кафето е на страните, които го призвеждат и това трябва да се отбелязва, за да се знае дали е качествено. Кафето в Япония не е лошo, но и те не произвеждат кафе. Най-хубавото кафе съм пила в Кения - местно производство, прясно изпечено, карамелено с леко кисел вкус. Йемен е производител на един от най-добрите сортове кафета, но кафе от Йемен се намира трудно и е много скъпо.

27

Анонимен

преди 3 месеца

Може да сте били неразположени!

26

До 16

преди 3 месеца

Преди повече от 20 години в сутерена на Нродната библиотека в София имаше кафене, в което правеха точно такова кафе - леко киселееше. Само тогава ме е болял стомахът след като изпия чашка кафе, независимо дали консумирам само кафе или е заедно с някакъв десерт. Отначало недоумявах каква е причината, имам здрав стомах. Започнах да наблюдавам и установих, че тази болка, подобна на стомашни киселини, се появява само след като пия кафе там. Не знам каква марка беше, но сигурно е било нещо евтино.

25

Анонимен

преди 3 месеца

Преди доста години слушах обясненията на човек, който наистина знае много.Той съветваше да си купуваме кафето на зърна и после да го смиламе у дома. Според него, ако кафето е на зърна, на всяко зърно трябва да има поне капчица мазнина. Няма ли такава, значи кафето е било пресушено при печенето и това е увредило качествата му. Също така, зърната не бивало да бъдат изцяло омазнени - това било знак, че не е допечено.

24

ПорЦелан

преди 3 месеца

В Южна Корея пият само шварц с лед и някакви химикалки наречени избелител за кафе, вместо мляко. В Япония слагат етикети "кафе" на всякакви бльоджи. В Китай пият какво ли не, даже разреден оризов оцет в кенчета, това им е айряна лятото.

23

Анонимен

преди 3 месеца

ЕДИНСТВЕНИЯТ КРИТЕРИЙ ЗА ХУБАВО КАФЕ Е - КОГАТО ОТПИЕШ МНОГО МАЛКА ГЛЪТКА ОТ КАФЕТО,ТРЯБВА МОМЕНТАЛНО ДА ПОЧУВСТВАШ ИЗТРЪПВАНЕ НА КОРЕНИТЕ НА КОСАТА. САМО ТОГАВА СТЕ СИГУРНИ, ЧЕ ПИЕТЕ ИСТИНСКО КАЧЕСТВЕНО КАФЕ!!!

22

Анонимен

преди 3 месеца

По човека, с който го пием!

21

Ужас

преди 3 месеца

На Дъбов кафето съм го пробвал, хубаво е, но не е чак нещо тизумително. Да не се превъзнася като някакъв световен гуру. Неговото е на доста висока цена спрямо подобни брандове. Отделно не мисля, че да пиеш неговото или подобно кафе е нещо хиперлуксозно. Луксозно е да си сипеш вечер Макалън и да се наслаждаваш на почивката :).

20

11

преди 3 месеца

До Анонимен 5 ------- "Кафе не пия, нито пия, нито пуша, по жени не ходя ... и не псувам". Пффууу, да му е ...мааамата, че ми падна фаса у ракията, кат видях тъз мадама!

19

Анонимен

преди 3 месеца

5- намразих те- поне по жени бе,а....или чашка ароматно кафе, а?

18

Анонимен

преди 3 месеца

До Анонимен 14. Кой каквото може да си позволи - това пие.

17

Анонимен

преди 3 месеца

До Анонимен 16. Не виждам такива чак особени места в населените места. Може би не обръщам внимание на такива превзетости.

16

Анонимен

преди 3 месеца

Какво е това кафе, кое не нагарча, кисело е и сладни? Ароматът си е много важен. За мен доброто кафе е горчиво-сладникаво, може с нюанс на какао, но никога кисело. И не знам защо му е хрумнало, че точно в Азия е "най-доброто" кафе.

15

Анонимен

преди 3 месеца

Човекът го казва, кафето си има цена, но това, че ще дадете 5-6 лева за чашка, не е заради кафето, а заради мястото, на което го пиете.

14

До Анонимен 5

преди 3 месеца

Абе, човек, от тоя свят ли пишеш? Иначе, Дъбов, като цяло, е прав. Е, не на 100%, защото наистина е въпрос на вкус. Скъпички са му кафетата, но качествени.

13

Анонимен

преди 3 месеца

Каква чаша 5-6 лева народа масово пие шльокавица от мръсните кафе машини по улиците за 60 стотинки.

12

Анонимен

преди 3 месеца

12- Тва за многоо чашки божествено кафе, всеки има различен вкус- опитай и Davidoff- 5/6 лв не давам за чашка- на кг а после с машината и ето ти удоволствие в чаша кафе.

11

Анонимен

преди 3 месеца

До Анонимен 10. Тва за чашка ли е ?

10

Анонимен

преди 3 месеца

Кво му е хиперлуксозното на кафето познато от стотици години и употребявано от целия свят ?

9

Анонимен

преди 3 месеца

1 кг Далмаер- Хакуна Матата- 38 лв- а после- наистина сладък живот!