21

Варналиев

преди 4 месеца

Родните пишман-рибари ли? Тези, дето разпъват мрежи на 100м от св.Константин и Елена и които ИАРАта не гони. Или същите юнаци от рибарското селище на Камчия дето са я опасали цялата с мрежи. Перките, зер, ще им пречат на траловете, с които унищожават дъното и хайвера на рибите.

20

Таралеж Накълбо

преди 4 месеца

Някакви такива и подобни "специалисти" (не използвам ***, защото повечето не знаят сложни думички) спряха и строежа на АЕЦ Белене и сега от производител сме вносител на ел. енергия. Заслужавате си високите цени на тока. Хак да ви е. Жал ми е само за баба и дядо на село, които не могат да си го позволят и умират от студ, глад и мизерия.

19

Анонимен

преди 4 месеца

До Fena Слънцестърчалките продават на 700 лв,а АЕЦ по 52 лева? ............. аве братчет листчето ти е от времето преди Мутрофанова бе!

18

Анонимен

преди 4 месеца

Е то по предсказанията за свършека на света не се предвижда да има морска фауна...

17

Киро Простото

преди 4 месеца

Да,ама Спас Русев не мисли така

16

Анонимен

преди 4 месеца

Над Габрово по билото на Стара Планина през 2010-2012г швейцарска фирма построи перки. Доколкото знам имат обща максимална мощност 75 мегавата и средно годишно производство 135 гигаватчаса. Но май не са много ефективни, Миналата година продадоха ветропарка на друга фирма. За да стане ефективно трябва да се върже към ПАВЕЦ система.

15

Алекс

преди 4 месеца

В Северно море е пълно с ветропаркове.В същото време има богат улов на риба.Обаче уникалните родни "специалисти"-рибари твърдят,че перките ще изгонят рибата.

14

Анонимен

преди 4 месеца

И защо, ток ли не й достига на България или е решено и АЕЦ-а да затваряме?

13

БАЧКАТОР

преди 4 месеца

Толкова ли е трудно да бъдем развита страна и да имаме два нови ядрени реактора , вместо на всяка поляна да постиламе соларки или перки?

12

да

преди 4 месеца

никой не говори за инфра шумовете генерирани от перките

11

Fena

преди 4 месеца

До 6. И как точно си я представяш "пазарната икономика", когато: - Нито едно ВЕИ няма ангажимент за свързване към мрежата;- Няма договори 24/7, а само когато има вятър или слънце;- Цените за изкупуване са в пъти по-високи.Слънцестърчалките продават на 700 лв,а АЕЦ по 52 лева?- Получават милиарди за строителството, при положение, че всички внасяме вноските в този заблуден ЕС!Представяш ли си ЕС да каже на Стив Джобс, че трябва да прави батерии, а не iPhone? Кой решава - бизнеса или ЕС?

10

toti

преди 4 месеца

Неграмотни селяни дават акъл заради кофа риба..така и с добива на газ се омазахме,сега с чиста енергия по същите Ганювски причини!!! Седите си в ,,гетото;;за никаде не сте *** !!!

9

Анонимен

преди 4 месеца

Не че съм за перките повсеместно и навсякъде, но където ги има морската фауна не е изчезнала бе драги рибари.

8

Анонимен

преди 4 месеца

До Анонимен 5 Значи си мислиш, че сероводорода е като *** на дъното и при движение се вдига? Евала! До кой клас си ходил на училище?

7

OSTAVKA

преди 4 месеца

LONDON ARAY project 2012. Gledaite v tuba da vidite kolo e eko. Zelenata energia e neefektivna i mnogo skypa.

6

До 4

преди 4 месеца

Държавна собственост в цъфнал КНДР другарю, в България има пазарна икономика основана на частна инициатива.

5

Анонимен

преди 4 месеца

Интересно каква е дълбочината на 70 км. от брега и дали е технически възможно да се забие каквото и да било там. Или ще бъдат закотвени тези перки, нещо на принципа на шамндурите? При всички положения най-много да размътят дъното, та да се вдигне сероводорода и да изпотрепа всички риби.

4

Анонимен

преди 4 месеца

Нищо не пречат перките. Това е евтин и чист ток. Единственият проблем е няма да са български. Пак чужденци и частници ще вложат пари и ще ни продава нашите ресурси на завишена цена. Такива съоръжения трябва да са собственост на държавата.

3

До 1

преди 4 месеца

Спри да ползваш ток сектанте, така хем няма да ти четем простотията, хем ще удариш печелбарите - ситуация win win.

2

Половин

преди 4 месеца

Дания и Норвегия се осветява с такива ветропаркове и нищо им няма на рибата. Нашите пак се правят на интересни!