20

Анонимен

преди 4 месеца

Учетето не е като правенето.

19

Анонимен

преди 4 месеца

Пичуе, гледам притеснявате се, че не знаете как да ползвате подобни устройства и колко животи щели да спасят! Доста лошо говори за шофьорските курсове, а също и фирмите, които трябва да инструкират служителите си по безопасност на труда, включително как се работи с дефибрилатор. Устройствата са умни. От указващия първа помощ се иска единствено да залепи електродите и да го включи. Устройството мери сърдечната активност и само пуска импулсите при нужда. Един човек да спасят, заслужило си е!

18

Анонимен

преди 4 месеца

На летището трябваше да има дефибрилатор, ако си спомняте случая

17

Анонимен

преди 4 месеца

Езика не може да се глътне. Нарича се спазъм и има *** начин. Езика е мускул и за да се отпусне е необходимо главата и чельоста да се поставят в определено положение. Така мускулатурата се отпуска и "глътнатият" език вече не е глътнат. Това го учи всеки кандидат шофьор на курсовете по първа помощ. Освен ако не е тъмно-син и не си е купил книжката.

16

Анонимен

преди 4 месеца

това за шефа беше

15

Анонимен

преди 4 месеца

Ще си глътне езика, ще те видим какво оправдание ще имаш пред родителите и пред себе си после. А няма мужда от неспециалисти да си играят на лекари като по филмите.

14

Анонимен

преди 4 месеца

Преди години бутнаха дете и то падна по гръб. Спря да диша и обърна очите. Започнахме сърдечен масаж. След около минута сърцето тръгна и детето дойде в съзнание. Ако трябваше да чакаме линейка щеше да е мъртво. Младо и здраво сърце. Ако беше възрастен щеше да си отиде. Точно както фотографката преди години дето 30 минути чакали линейката. От тогава в багажника имам такъв дефибрилатор. Имат ги във всички полицейски и пожарни коли по света както и повечето големи фирми и офиси, автогари и летища.

13

Шеф на инженери

преди 4 месеца

Тежко ни и горко от такива "инженери". По добре стани кравар. Там е по-безопасно

12

Прост Народ

преди 4 месеца

А кога ще се разреши от закона да се използва дефибрилатор от не-медицински лица? Сега ако използваш дефибрилатор било той и автоматичен директно си по НК в затвора. По нашият закон от преди 50 години дефибрилатор може да се използва само от лекари. От 12 години се говори за промяна в закона и още не е направено. Колко деца умряха в училище от късно идване на линейка и нямане на дефибрилатори и пак не им увряха главите.

11

Анонимен

преди 4 месеца

Инженер съм, с изучаване на 1 семестър медицинска техника. Не съм практикувал и НЕ искам да еспериментирам дори на 10 метра ако съм от подобен случай и уред. Това не е четка за зъби.

10

Анонимен

преди 4 месеца

Измиване на очи. Случайна експлоатация ще претрепе някой. Медицински прибор помощ не дава. Медицинско лице трябва.

9

Кунчо Бустера

преди 4 месеца

По статистически причини всеки перфориран е застрашени от сърдечен арест. Pf-роизводителят го е обявил в списъка със странични ефекти.

8

цао

преди 4 месеца

дали е свързано с ваксинираните ?

7

Идеята

преди 4 месеца

не е лоша. В белите държави това го има от години. Предполага се, че при емболичен инцидент при лоши МТО условия реанимационен автомобил може да се забави фатално. А наблизо може да има медицинско лице, което да спаси живот с помощта на апаратурата. Та хайде да не се правим на по-умни от другите!

6

Анонимен

преди 4 месеца

За 30 години не съм чул някой да му е потрябвало дефибрилатор в Хижа или Зоопарк, пак харчат пари за глупости и популизъм.

5

В

преди 4 месеца

Копенхаген и Стокхолм дефибрилатори и напълно обурудвани аптечки има във всяка единица на градския транспорт, във всеки вагон на метрото, и през два входа на жилищните карета. Пак сме години назад.

4

Доктор Сър Пичук

преди 4 месеца

Това е скъпо и ненужно и магнит за вандали. Няма никакъв смисъл от това да се поставят медицински уреди на обществени места още повече че мнозинството от хора не е обучено да ги ползва.

3

Анонимен

преди 4 месеца

Поставят, а колко пъти са ги ползвали, колко животи са спасили?

2

Анонимен

преди 4 месеца

Подарък за всеки вакснат - джобен дефибрилатор

1

Анонимен

преди 4 месеца

И кои са тези статистически причини за сърдечен арест? Да не би случайно да са ковидарките на Файзер, преди които нямаше такива неща? М?