5

Анонимен

преди 4 месеца

Този Брюксел няма ли нещо хубаво за хората да прокара, /био и еко го създадоха те/, хващат се а за храните, а за напитките, а за полетите, а за *отпечатъци*, а...., все ограничения, ама не за всички.:))

4

Анонимен

преди 4 месеца

Едно време баба ми гледаше зеленчуци на село и дядо ми продаваш през лятото на пазара или в квартала. Не слагаше изкуствени торове, защото не ставаха вкусни, а и си губеше семената. И дядо ми, на 100м от "плод-зеленчук" продаваше с 30-40% по-скъпо, и който беше опитвал правеше разликата. Сега само се слагат някакви табели и лозунги, а качеството е "западно" - всичко с вкус на динена к00ра.

3

Shark

преди 4 месеца

Пак някакви евротъпанари имитират работа и пишат директиви. Няма такова нещо като БИО и ЕКО, не разбрахте ли. Без пестициди няма продукция, не си въобразявайте обратното че ще стане. И тези зелени, сини, бембени и прочее сделки, дето целят свеждане употребата на пестицидите до минимум ще доведат само до високи цени и ниско конкурентноспособност на продуктите от ЕС, демек хората ще обеднеят. Защото ние ще си внесем всичко от Турция с по-ниска цена, а германеца ще яде био за 10+Е килото.

2

пияница мистик

преди 4 месеца

Тия чак сега се сетиха :))) Аз още преди много години когато се появиха първите ЕКО магазини с петорни от нормалните цени питах тогавашната ми жена, понеже тя им беше голяма фенка как точно може да е сигурна, че сбръчканите картофи, дето са ги композирали в една красиво плетена кошница и положени артистично върху едра канаваца са БИО, а не са купени от съседния "Плод и Зеленчук" :))))) БИО-то винаги си е било пълна измама, още в самото начало. А, и друго. Няма нищо натурално, вече всичко е ГМО

1

Анонимен

преди 4 месеца

Сега всичко е био,еко,фермерско,домашно и т.н. а всъщност половината неща са фейк.