102

Анонимен

преди 4 месеца

Много ясно, че ще има мимикрия, след като да си българин в Сърбия е нещо срамно. Българите са представяни като татари, диваци и насилници, как да иска човек да се определи като такъв.

101

Анонимен

преди 4 месеца

И после "Що ме бомби НАТО уааааааааа" тази "държава Сърби Я" трябва да спре да съществува.

100

Анонимен

преди 4 месеца

А знаете ли защо българите слушаха и продължават да слушат сръбска музика? Много просто. Понеже българската е *** и не струва пукната пара. Какво да слушаш на баба ви Лили и Васко Кеца, или Веселин Маринов? Чалгата пък съвсем - всичко там е нескопосани копия на сръбски и гръцки фолк. Без да съм фен на сръбския фолк, нашите Гъзисовци, Софита, Галени, Преслави и Ивани не могат да им стъпят на малкото пръстче.

99

Раковски

преди 4 месеца

Сърбите, ако да се сближават доста тясно по езику си с българите и ако да живеят в непосредствено съседство с тях, обаче всякоги са били смъртни неприятели български и никоги не са престанали да им противодействуват, когато им се е появявало и най-малкое счастливо и благоприятно обстоятелство.Такива жалостни примери вижда человек твърде много и всичката съхранена история по появлението им на Балканский полуостров до падението им под турска власт." - Г.С.Раковски, 1863 г.

98

Анонимен

преди 4 месеца

Неслучайно Цариброд югославяните го кръщават Димитровград. Георги Димитров е най-големият враг на България - работил е за Тито, за Сталин, за СССР, за Коминтерна. По негово време е културната автономия в Пиринско, идват там учители от Югословия, дават на хората "македонски" паспорти. А причината сега в Македония да се македончат е, че в Югославия си живяха като симеончовци - нищо не работеха, пътуваха свободно....В Прищина шиеха съвсем оригинални дънки Ливайс, докато ние носехме турски имитации.

97

Анонимен

преди 4 месеца

Има такъв българин,позитивен герой в сръбската история и споменаван на много места,това е цар Иван Александър владетел на видинското царство,син на цар Иван Шишман от първата му жена.

96

буден

преди 4 месеца

Според Стойков българското малцинство "не е обект на каквито и да е репресии от страна на сръбската държава"! Но ако наистина българите не се страхуват да се определят като българи в Сърбия, тогава защо скриват българския си произход? Не е ли това един от начините за оцеляване в недемократична Сърбия?

95

Анонимен

преди 4 месеца

Наистина чета срамни неща за Видин. Този регион би трябвало да е най-развития в България. Потенциалът му е огромен. Плодородна земя. Винопроизводство. Планини. Най-високият връх на западна Стара планина -Миджур е там. По време на Царя имаше планове за ски център, конкурент на Банско и Боровец. Вече няма. Белоградчик сам по себе си може да е международен туристически център. Дунав Мост 2 се очертава като главна пътна артерия между Европа и Азия. Явно проблема е в хората. Непредприемчивостта им.

94

vale_karo

преди 4 месеца

Спрете с тези глупави коментари! Препоръчвам ви да видите родословното дърво на Горан Брегович. Там ще видите как САЩ и Европейският съюз ликвидираха нещо което "Обединена Европа "се стреми да направи. И няма да го направи защото мултинационалният капитал не разрешава.

93

Анонимен

преди 4 месеца

До Анонимен И в Сърбия е като бг разруха и младите бегат след 1989 г. Заселват албане или исляме при Шенген. А в бг и роми за да избират кметове.

92

Анонимен

преди 4 месеца

Е то няма и ром полижителен герой в България, ама на никой не му дреме.

91

Анонимен

преди 4 месеца

След Драгоман и Пирот в Сръбско българската война в нашия щаб се пявява австрийски офицер и казва, че не сме в Шенген и ако продължим настъплението си ще срещнем австроунгарската армия! А бутайте на граф Игнатиев паметника сега!

90

Герой на СССР

преди 4 месеца

Да, въстанниците от Нишкото въстание дето черепите им са на кулата в Ниш.Само, че те ги пишат за сърби... Братя сме - трябва да ни крадат,,,

89

Анонимен

преди 4 месеца

Сърбите да плащат репарация за Македония и да не се обесняват

88

Сата НАТО

преди 4 месеца

Абсолютно ясно е, че ако Украйна и НАТО не бяха разгромили ударната армия на Путин, ако се бяха сбъднали плановете за две седмици да сгънат Украйна, само след месец Молдова и България щяха да прегазени и сърбите щяха да влязат от запад и да се срещнат някъде около Чирен. Сърбия се готви за война от 2010 г насам и редица наши правителства, най-много Боковото, им помагаха да си доставят оръжия през наша територия. Сега връщат задължителната служба.

87

Сата НАТО

преди 4 месеца

Повече от 15-годишната дейност на Дългия да промотира някаква особеност и обособеност на "Северозапада", са все същата московска и сръбска политика за разцепване на България. И това съвпадна с поемането от Фашиска Просия на агресивен курс срещу Европа. Дотогава Михайловград, Враца, Лом, си бяха нормални краища като всички останали. Изведнъж се оказа, че това нещо по-инакво. Тогава се пръкна и "леденото хоро", и лафовете за "пернишкия гоуф" и пр. "патриотизми".

86

Сата НАТО

преди 4 месеца

Сръбския фолк никога не е бил просташки като българската "чалга", в която няма нищо естествено. Даже името чалга не означава това, което в оригинала си е означавало.

85

Анонимен

преди 4 месеца

До Гузен негонен бяга Половината територия на Сърбия е бг. Но НАТО и ЕС ги крепи и грабат. Русия в ПСВ е на техна страна но не само Русия а и НАТО и България губи.

84

Анонимен

преди 4 месеца

Видин е центъра на балканите и за Европа а не София, но сички пари поглъща София и ще западне.

83

Анонимен

преди 4 месеца

По повод "бедността" във Видин. Видин е едно от най-готините места в България. Огромно количество обработваема земя. Всички там имат поне по 15 дка ниви. Пристанище на Дунав.Най-близкият до Европа български град. И да ми бучите, че сте бедни... Евасиму и тьпотията! Имах приятел от Видин. Разправяше ми как в началото на 90-те са ходили нощем да крадат напоителните системи (Фрегати), за да ги връщат на вторични... Кой е виновен?