38

Анонимен

преди 4 месеца

А кой ще лекува лекарите ?

37

Анонимен

преди 4 месеца

Тези с медицината ако не избягат в чужбина тук бъдеще нямат. Имам приятел,чиято дъщеря завърши с много висок успех преди 5 години и още не може да специализира. Професорите искат да работи като доброволка-без заплащане още няколко години!Замислете се тя е на 30 и поне до 35 няма да е видяла и стотинка от собтвеният си труд!Старите професори правят така,че след тях да е потоп!

36

Анонимен

преди 4 месеца

учете за програмисти и инженери защото иначе ще умрете от глад и болести

35

Анонимен

преди 4 месеца

90% от студентите в бг. не учат абсолютно нищо, 4 години са пияни и надрусани, подаряват им изпитите и накрая излизат по-глупави от колкото са влезли

34

До до Хейт

преди 4 месеца

Милата заблудена душица, дето още живее в прекрасната пропаганда от 90-те. Гледай филма за Барби и продължавай да си мислиш, че светът е розов и птичките пеят. Само дето планетата е различна, а високообразованите и квалифицирани кадри за без пари свършиха.

33

Анонимен

преди 4 месеца

Българин да се наричаш, днеш с жалост.

32

Анонимен

преди 4 месеца

Който не е доволен , да бега при краварите да изръси 100К в долари за обучение да не получи нищо..

31

Анонимен

преди 4 месеца

До Хейт, нищо не виждаш. Пишеш клишета! Няма една статистика, която да подкрепи думите ти. Стига прави проветрение в междуушното ТИ пространство!

30

100% Бай Ганьо

преди 4 месеца

Само си губят времето

29

До до Хейт

преди 4 месеца

Ооо, виждаме ги инженерите на Меркел! Виждаме и какви недоразумения ги произвеждат Харвард и останалите им институции. Виждаме и какви са най-уважаваните им професии: надрусани плеймейтки, певачки, футболистчета, актриси, адвокати, спекуланти на борсата... Според теб колко още подобно сбъркано общество ще води във високите технологии, щом талантите са обслужващ персонал, а?

28

Анонимен

преди 4 месеца

До Хейт, глупости! Нямат, ама имат! Я да видим къде са Харвард, Кеймбридж, Оксофорд, МИТ.... никак нямат! Боже, колко сте глупаавви!

27

Хейт

преди 4 месеца

Много ми е интересно каква е статистиката "на запад", че толкова сте се разтревожили за нашата? Досега всичките им проекти: като почнете от атомната им бомба и стигнете до космическите им програми - все са с вносни специалисти. Последните 30 години нашите инженери и лекари поддържаха капитализма им да не падне с образованието си от соца. Ама изтичането на мозъци свърши. Да сте видели някой холивудски филм за уважаван инженер, физик или химик? Ми няма, защото просто нямат.

26

Анонимен

преди 4 месеца

Пазарът слага всеки на мястото му. Но той важи за частния сектор. Лошото е, че некадърниците напират най-вече за държавна службичка, да седнат зад бюро и да измислят схеми как и какво да откраднат!

25

Анонимен

преди 4 месеца

Ками Цветанова, че Кан къде бе.Че че Перник че саркози, оланд..все урунгел.

24

Анонимен

преди 4 месеца

До 24:, че къв го тоя роналдиньо бе Ками Цветанова. Сите не ми да сме убави, като плешивия грозник че румен радев че президентът.

23

Анонимен

преди 4 месеца

Учат педагогика после нямаме кадри за нищо в страната. Никой не иска да пипа истинска работа. Всеки иска да е ИТ или да е на държавна заплата. Междувременно никой не иска да работи работа дето никога няма да бъде автоматизирана. Един плочкаджия на месец сваля 7-8-10к ама е яко труд. Ел техници вече под 3500 не можеш да намериш, в София вече са на 4-5к, автомонтьорите са на 3500+, автобояджиите са на 3к. Ама става даскал и после реве че не изкарва пари! *** работи мъжка работа и парите идват сами

22

1111

преди 4 месеца

Това педагогиката на този етап излиза най-лешперската професия ! По-голямата част от така наречените учители не се отличават с кой знае какви познания или по-висока интелигентност , още по-малко с находчивост и предприемчивост . Катастрофалните резултати на учениците по време на матурите , както видяхме и от Пиза са сами по себе си категорична оценка за работата на учителите.

21

Анонимен

преди 4 месеца

Медици и учители винаги са нужни. От юристи и АйТи специалисти също има нужда, в определено количество. Мераклии за административни шефове дал Господ, макар че може и без тази специалност, защото във всички среди кадърният управляващ се изгражда по естествен път. Икономистите? Зависи какъв профил.

20

Дони

преди 4 месеца

Учи, маме, да не работиш!

19

Анонимен

преди 4 месеца

Мъжете, като нищо не става от тях отиват в МВР, жените - учат педагогика.