32

Анонимен

преди 4 месеца

Дали бутилираната течност е вредна зависи от съхранението й.Ако е изложена на топлина, микрочастици от пластмасата навлизат в течноста.Ако видите бутилки лятно време изложени на слънце в някой магазин,то в никакъв случай не купувайте вода.

31

Някой

преди 4 месеца

По рано имаше само стъклени бутилки. Защо ги измислиха тези пластмасови бутилки. Сега да се оплакват,че замърсяват.

30

Сержант

преди 4 месеца

Защото не са виждали канализацията за чиста вода от вътре.

29

Холмс

преди 4 месеца

боя се, че някой след аеца и Лукойл е хвърлил и око на водътъ

28

Анонимен

преди 4 месеца

Мързи ме да мъкна вода от магазините, има си чешма за тая работа. Жена ми мрънка, ама не ми дреме. Човек, дето пафка почти 3 кутии цигари на ден, ще ми разправя, че чешмяната вода била вредна. Ама, кой, както иска.

27

Анонимен

преди 4 месеца

До Анонимен 16 - А знаеш ли как се миеха/почистаха употребяваните съклени бутилки?! Бедна ти е фантазията.

26

А чешмяната

преди 4 месеца

На 110% е по-вредна от тази в бутилките,защото освен пластмаса има и други бактерии и микроби.НО БАБАХ И РЗИ СПЯТ П.У..ИЯРИТЕ МУ ДОЛНИ!!Яко ни избиват с вредна храна,вода и кво ли още не се сетиш!!!

25

776

преди 4 месеца

Че то вече няма храна или вода която не е вредна за организма. Сами се унищожаваме! Колкото по близо до "слънцето" толкова по бързо ще изгорим.

24

Една българка

преди 4 месеца

Според мен основният проблем с бутилираната минерална вода е че тя е гореща когато се налива. Това допълнително отделя частици от пластмасата. При безалкохолните напитки микро и нано пластмасата би трябвало да е в пъти по-малко.

23

Анонимен

преди 4 месеца

Водопроводните тръби също са пластмасови.

22

А Кока-Кола

преди 4 месеца

от 20 години махат пластмасата от производството и все пак правят по 9 милиарда пластмасови бутилки. Пък и не само Кока-Кола, всички, които бутилират напитки ползват полиетилен с ниска плътност. А парадоксалното е, че ГСМ и перилни препарати се опаковат в здрави и инертни пластмаси като полиетилен с висока плътност, поликарбонат и полипропилен :D

21

Дзивко

преди 4 месеца

Тоя бизнес с бутилираната вода е от 20-30години и тръгна като мода, в България в повечето градове водата за пиене е чиста, на места варовита но става за пиене. Тук цената на бутилираната вода се формира от концесия, опаковка, транспорт..., най скъп е транспорта, после опаковката, затова са с мека пластмаса.., един бус вода я струва 5 бона в не, виж кока кола цената е по 4 поне, та не е толко лесно да се махне пвц опаковката

20

Анонимен

преди 4 месеца

Ахахах разбира се, водата стана "100 пъти по-лоша" точно когато трябва да се обслужи зелената сделка. Утре ако пластмасата пак стане необходима, учените ще открият, че бутилираната вода е 100 пъти по-добра.

19

До хмм

преди 4 месеца

Е, факт е, че е ***, но все пак сме в 21-ви век - има филтри. Актуализирай си информацията за "новите" технологии. :))))

18

хмм

преди 4 месеца

Поредния фейк. От чешмата водата е боkлуk.

17

Анонимен

преди 4 месеца

Всичко се опакова в пластмаса, фолио, найлони, не особено качествени, вече имало пластмаса в днк-то. Важното е бизнесът да върви при 8 милиарда на земята, все ще останат хора. Но въздухът, водата, почвата са общи и бъдещите поколения и бедни и богати ще страдат.

16

Драги ми смехурко !

преди 4 месеца

Водата е силен разтворител .

15

Анонимен

преди 4 месеца

По времето на лошия социализъм всичко беше в стъклени бутилки, които се изкупуваха обратно или се заменяха празно за пълно. Даже олиото беше в стъкло.

14

Анонимен

преди 4 месеца

Не е нормално всички да тичат с бутилки вода, по улиците.

13

Анонимен

преди 4 месеца

А защо говорят само за водата. Това не се ли отнася за всичко в пластмасови опаковки. Включително и млякото.