Не само червената!Лещата е универсално ястие,защото увира бързо и можеш да и сложиш много допълнителни съставки-такива ,с каквито разполагаш в момента!Аз съм и слагала нарязан картоф,соеви кубчета,червено цвекло,праз-въобще,каквото имам под ръка!Наистина е много хранителна и бързо засища!
Червената леща вдига кръвната захар и не е добре за всички, които са с диабет 2. А те в България станаха доста.
Червената леща ни е любима вкъщи. Дали на крем сума с кокосово масло и къри или под формата на хляб. Да, хляб от червена леща. Накисва се във вода за няколко часа. Изцежда се, слагате в блендер с няколко яйца, бакпулвер, извара, рикота, котидж сирене, бяло сирене или каквото си поискате. Див лук, копър, сушени зеленчуци- което ви е на сърце. Малко зехтин. Става уникално. Нискокалорично и много питателно. Вкусно, лесно, евтино, бързо. За ценителите на добрата храна.
Защо червената леща е изключително полезна?