93

Анонимен

преди 5 месеца

По-скоро (До анонимен 80) не разбира нищо по темата, по която пише. Единственото му вярно нещо, е че има хора, които работят едно и също нещо през годините. Останалото е невярно.

92

Анонимен

преди 5 месеца

До Анонимен 90 Нищо не си разбрал от смисъла на текста, който коментираш.

91

Анонимен

преди 5 месеца

Сега като си направим две реакторчета дето бълват евтин ядрен ток, ще ги надхитрим всички и ще станем най-богати в ЕС.

90

Анонимен

преди 5 месеца

И в Русия скочи, бягайте натам. В Русия минималната заплата от 1.1.2024г. е 19242 RUB, което е 380 лева.

89

Анонимен

преди 5 месеца

И какво от това като водата става от тази година НАД 20 процента =5 лева на кубик ,а Токът ще става с 50 процента по скъп ! Положението си остава същото . Важното е че имаме въздушен и воден Шенген слава богу .

88

Анонимен

преди 5 месеца

Дебеловратите работодатели демократи най-много искат да плащат по-малко, въпреки че така остават без работници. Затова дебеловратите демократи са против вдигането на минималната заплата, против добавката за стаж и против вдигането на максималната осигурителна сума. Разбира се дебеловратите не осъзнават, че ако не се вдигат тези три суми, ще трябва да се вдигнат процентите по осигуровките. Сивата икономика и плащането на ръка същи води до по-високи проценти за осигуровките

87

Анонимен

преди 5 месеца

" Ти не сили чул... ". Някои сме го живяли онова време, а не вярваме на измислиците, които сега се сипят с пълни шепи. Накратко, не си наясно как действаше и как действа пенсионната система в България, а и осигурителната система като цяло. Плъзгащ се по евтин популизъм.

86

Анонимен

преди 5 месеца

Комунистчета, много не сте наясно с реалността. Добре, че ще сте само спомен скоро. Ще ви изметем до последния останал.

85

???

преди 5 месеца

Нали имаше директива на ЕК, минималната да не е по-ниска от 50% от средната заплата? Защо не я изпълняват, а минималната я правят на база минал период за средната заплата. През 2024 тези 933 лева ще са около 40% от средната заплата за 2024.

84

Анонимен

преди 5 месеца

Факт е, че сега са добре мошениците и крадците, които по байтошово време не вирееха.

83

Анонимен

преди 5 месеца

Интересното е, че при социализма партийците бачкаха най-много от всички, а получаваха по-малко заради високия членски внос. Сега некадърниците твърдят, че било обратното.

82

Анонимен

преди 5 месеца

При ГЕРБ за 12 години минималната заплата се вдигна средно с 34 лева на година, а след ГЕРБ три години средно по 94 лева, като сега се увеличава с 153 лева. Гласувайте пак за ГЕРБ, за да замрази минималната заплата, както направи когато взе властта през 2009 и да вдига минималната с 34 лева

81

Анонимен

преди 5 месеца

Бе, 77, бачках в най долното нещо измислено от човечеството, социализма. Бях си ПГС, сега вече ми писна да работя. До всички, да знаят, най големите некадърници, най големите нагаждачи, но, ако са членове на шиб аната партия, дерибействаха, до професионално безхаберие. И сега това продължи, донякъде. Но, който си можеше и тогава, се оправи и след това. Млади хора, който копнее по онова време, значи е мързелив, некадърен и крадлив. Не ги слушайте.

80

Анонимен

преди 5 месеца

Минималната работна заплата в Румъния е 1298 лв. Навремето имаше една карикатура - България като к-е-*** на Европа. Всички бяха много възмутени. И? От какво? От истината ли? Че на мене ще ми е по-изгодно да си наема квартира във Видин. Да си дам апартамента в София на най-долните тарамбуки "бежанци" и да мета улиците в Калафат? И ще стигам по-бързо до работа от прехваленото метро. Какъв ви Шенген? 1-ви януари ли? ЧНГ ли? ЧЕСТИТ ВИ 1-ВИ АПРИЛ! Шенген? Ние само тука се шегуваме...

79

До Анонимен 80

преди 5 месеца

Ти не си ли чул, че е имало период, когато не можеш да избираш какви осигуровки да внасяш? Държавата е определяла това, но работата, свършена от тези хора е същата, каквато вършат днес онези, които се пенсионират със съвсем други пенсии? От къде накъде онзи, който е работил съвестно и качествено да трябва да плаща за глупостите на държавата? Освен това, нали тя веднага е взимала тези пари, за да ги ползва както си иска? Защо не ги е влагала така, че днес тези пенсионери да имат приличен доход?

78

Анонимен

преди 5 месеца

До Анонимен 73 - Не пиши глynocтu! Как ще лъжа, аз ли не знам размера на пенсията на майка си! Вместо да ръсиш щуротии, поинтересувай се колко хора останаха с пенсии под сумата, обявена като минимална пенсия! В конкретния случай аз ти говоря за човек, цял живот работил в институция на бюджетна издръжка. Но тук някой внушава и друга лъжа - че всички в такива учреждения са били безделници, абонирани за заплати. Е, имало е и работещи. Но зависи кой кога се е пенсионирал.

77

Трай, не думай!

преди 5 месеца

До Анонимен 87 - Имало е някакъв бригаден метод на труда, заради който още псуват онези, които са го преживели. Чрез този метод кръшкачите и некадърниците получавали част от парите, изработени от дисциплинираните и способните.

76

Анонимен

преди 5 месеца

86- РЕДОВНИТЕ ПЛАТЕНИ ОТ ЧЕРВЕНАТА ОЛИГАРХИЯ ПРОТЕСТИ ЩЕ ПОВИШАТ ПОТРЕБЛЕНИЕТО- ОБИЧАМЕ ЗИМНОТО ГРЪЦКО МОРЕ- ОЛИГАРСИТЕ ДА ЗНАЯТ- ВЗЕМАМЕ ДВОЙНО ОТ 2020Г.

75

Гражданка

преди 5 месеца

Кой ще оцелее на МРЗ?Само пенсии и телкаджии.И да кандидатствам за работа,ще предпочетат телкаджията.То вече е ненормално.Какви са тия цени?В Лондон една лазаня е 12 ,13 паунда ,едно кафе 2,3.Тука удари тавана .

74

Анонимен

преди 5 месеца

Само при социализма кадърните получаваха повече от некадърниците. Сега е капитализъм и всички получават мизерни заплати колкото да не умpат от глад