129

Шопендар

преди 4 месеца

Влече ги открай време ,шопската салата и сливовата ракия,и евтините жени,и най вече корумпираната администрация,но нещо не са разбрали,че вече няма квалифицирана работна ръка,която да им работи за дребни парички,но може да си внесат

128

Само минавам

преди 4 месеца

Днес първи април ли е ?

127

Асен

преди 4 месеца

Заради надупените ни управници?

126

Евтина работна ръка

преди 4 месеца

Инвеститорите са привлечени от: най-ниските заплати и данъци в ЕС, както и предпоставката за по-лесно заобикаляне на права и закони. Експлоатация.Средностатистически германец, извършващ повтаряема и ръчна работа в завод, взима около 2 500 евро/месец нето (след данъци). Миньор в България взима между 1000-1250 евро/месец нето. Миньорската работа е несравнимо по-тежка.Средната пенсия в Германия при мъжете е около 2000 евро/месец, а при жените - с около 150-200 евро по-малко.

125

Анонимен

преди 4 месеца

Като изнасяха фабрики и технологии за Китай всичко беше наред, а сега за България- олеле ужас ограбиха ни! Ако изнесат малко заводи насам кяра ни ще е, че ще натиснат пудела си Австрия да спре с ветото за Шенген!

124

ToPhD

преди 4 месеца

След като има поне 50 коментара за еФтина работна ръка, следователно нашата държава със затихващи функции ще приключи след 50 години макс. Жалко.

123

Анонимен

преди 4 месеца

Чудя се каква е тази опашка от хубави коли на Калотина Видин ,а то било инвеститори. Сега трябва и работна ръка , в България няма .

122

Анонимен

преди 4 месеца

Централната фабрика на Мерцедес се мести от Щутгарт във Каспичан. Заводите на BMW от Мюнхен във Перник. Заводите на BASF във Вратца. Какви глупости драскате?

121

Аииииййй...

преди 4 месеца

Да идват , но до вчера драскахте , че никой не ни бръсне за нищо. Днес вече едва ли не сме на върха.А престанете с лъжите и отляво ,и от дясно. Истината е някъде по средата. Аман от ,,журналисти" ,които искат да ни изкарат най-добрите , а след два дни най-лошите. Проклетии , след простотии.А наивните се хващат на въдицата ,като шарани от язовир.

120

Учуден

преди 4 месеца

Голямо отричане,голямо оплюване,голяма злоба спрямо това,че германците могат да дойдат и да ни помогнат?!

119

az

преди 4 месеца

ТОва хич не е хубаво, хората ни използват евтината работна рък, инвестират малко , печелят много за страната си и ще си оредят хората да живеят добре, а нашия народ, ще им робува и ще ядем опадака, всичко хубаво ше заминава за европа, за това не искам нищо чуждо.

118

Анонимен

преди 4 месеца

Ако инфомацията е въобще достоверна то само едно , вместо 2000 евро заплата в Германия в България за 1000 лв. Германците са най големите кръдци и престъпници в целия Свят защото крадът 40% Данъци от работната месечна Заплата

117

баба Пена

преди 4 месеца

Нещо не ми се види германеца да е натакован.

116

Анонимен

преди 4 месеца

Тегли ги към нас факта , че има бълъци да работят за без пари

115

Анонимен

преди 4 месеца

Приказки и мечти. Магазин, логисичен център или кол център - може. Завод? Забравете! Заплатите са привидно ниски, но няма мераклии за труд. Данък печалба е ОК, но косвените данъци са страшни. Тук може да има само цехове ща сглобяване, без инвестиции в сграден фонд. За да може при 1ва възможност инвеститорът да каже ЧАО!

114

баба Пена

преди 4 месеца

Ами то кьправ да си че го видиш - местят си производството за да не си тровят с химикали тяхната територия. Там само хубав и чист възхуд, а тук не се диша от киселини, газове и изпарения защото едно е да покриеш немските екологични норми друго е да покриеш нашите дето ги нямаме.

113

БеГе ГанYO Мочов

преди 4 месеца

Е свикнал още от комунизма да се бута напред с връзки и без компетентност.Рошото е ме такива хора станаха работодатели които нямат тищо общо с бизнесмените на запад.

112

noFreeman

преди 4 месеца

хахаха за една седмица две германски фабрики фалираха в Пловдив... какви лъжи ги дрънкате...

111

баба Пена

преди 4 месеца

Не е лошо да се спомене за софийските селски тарикати дето са толкоз софийски колкото аз разбирам от от астрофизика. С-ия Селски тарикат е готин пич само в неговите мечти. Когато Германеца се срещене с нискообразования, низковъпитан софийски селски тарикат си казва - ама аз какво правя тук, я да ида у хърватска или в румъния и бай бай на немските инвестиции

110

До .....

преди 4 месеца

Тука са таратанци. Къде по- точно са производствата им в БГ?