61

До 61, от инженер!

преди 5 месеца

Това беше цена преди 11 години! Освен това, Лукойл е достатъчен като енергиен диктатор! Още един, от същата държава е излишен! И в контекста на сегашните реалности, понятието ЕНЕРГИЕН ДИКТАТ Е МНОГО ТОЧНО! Без руски газ оцеляхме, ще оцелеем и без руски нефт! но 20 годишен договор с терористи за милиардна инвестиция е брутално! И накрая: АМЕРИКАНСКАТА, ФРЕНСКАТА И КАНАДСКАТА ЯДРЕНИ ТЕХНОЛОИИ СА ПО-ДОБРИ И БЕЗОПАСНИ! ОСВЕН АКО НЕ СЪМ СИ ГУБИЛ ВРЕМЕТО 5 години във физическия факултет на СУ!!!

60

Анонимен

преди 5 месеца

След м.о.ч.а.т.а ,щипнахме и реакторите на другарите.Супер.

59

ааа

преди 5 месеца

При 6-8 мил за Белене чудно прекрасдно за простия български народ ! Пак да гласуват за боко тиквата и за свинчо цената по 2

58

Анонимен

преди 5 месеца

Лошият Путин предложи 6,4 милиарда евро за 2 блока Белене. Добрият Байдън иска двойна цена 12 милиарда евро. Ако смятаме по начина, по който Боко смяташе цената на двата реактора на Белене, за които каза, че струват двойно заради лихвите, 24 милиарда евро струват 7 и 8 блок на Козлодуй.

57

Аноним

преди 5 месеца

Поздравления Действайте Успех

56

Анонимен

преди 5 месеца

Защо България е единствен инвеститор?Така чуждите фирми строители могат да си вдигат цената безкрай!

55

Анонимен

преди 5 месеца

Пъpвoнaчaлният npoekт нa цялaтa AEЦ Бeлeнe caбoтиpaн, kakтo и cлegвaщитe oт cтpaтerичeckия napтньop бe okoлo 10 милиapga и тo в лeвa...

54

Анонимен

преди 5 месеца

Чepтeжитe ckopocтнo nockъnвaт... Cлaвa Aлa-бaлe!

53

Анонимен

преди 5 месеца

Не се карайте, нищо няма да построят, просто трябва да платим 6 млр за островчетата на киро и коко. На нас няколко чертежа за счетоводството ще нарисуват.

52

Анонимен

преди 5 месеца

Без досега да са постигнали нито една цел, как ще постигнат тази цена?

51

Анонимен

преди 5 месеца

До 43. Никой не може да накара нито производители, нито народи, нито държави, ако те не са съгласни, /малцинство над болшинство/, няма как да стане, а ако те не си гледат интереса, а правят каквото им се каже е др въпрос.

50

Комунист ама баш

преди 5 месеца

Имаше референдум за АЕЦ белене....под 20% го уважиха......а другарите бързо похарчиха 1,5 милиарда народна пара за два реактора.....

49

Комунист ама баш

преди 5 месеца

Ние купихме два руски реактора за 1,5милиарда лв....без да имаме договор за строеж на АЕЦ......сега се чудим кво да ги правим.

48

Гошо

преди 5 месеца

Цената на Белене беше 6,3 милиарда евро за двата блока. Американските реактори не са построени никъде и са риск за България. И трето с кого ще ги строите? Даже общи работници няма. А Румъния съгласи ли се?

47

Вълканов

преди 5 месеца

всичко е на хартия. Монтажът е ооооооот наши специалисти. уестинхауз не поемат никаква отговорност.

46

Анонимен

преди 5 месеца

България няма нужда от два атомни блока, един нов е достатъчен,малка икономика сме с нисък дял на промишлено производство. Бъдещето е на зелената енергия, а и не използваме достатачно водите на реките.Примери, на р. Искър не знам да има и един ВЕЦ, на река Огоста край Монтана е вторият по големина язовир, а той не се използва за нищо, освен за риболов.

45

Анонимен

преди 5 месеца

До :) А сега със съдействието на същите тези ФАЩ си строим бомба - АЕЦ за убийствена цена. Реакторите във фукушима бяха точно по проект на Уестингхаус. Това умниците от правителството скромно го премълчават в съобщението за "златната" сделка

44

Анонимен

преди 5 месеца

До Да де, ама На всичкото отгоре руснаците щяха да извозват на техни складове ядрените отпадъци безплатно. (те произвеждат от тях ядрено гориво за реакторите с бързи неутрони, където също са световен лидер). А с тази "тесла" която ни гласят, ще ги трупаме на камара и ще си ги бием в главите. Само дейностите по безопасно складиране на радиоактивните отпадъци ще вдигне общата цена на този АЕЦ поне с 30 - 40 процента и опасността от тях си остава за нас.

43

Реалист

преди 5 месеца

В моментите на пиково потребление, мощностите в България не достигат, а тогава няма възможност и за внос - всички търсят да внесат ток. АЕЦ Белене трябваше да го довършат още преди почти 30 години и досега да се е изплатил. Износът на ток е много важен за България, защото нямаме много валутни постъпления.

42

:)

преди 5 месеца

Продължава играта на *** ми дойди ми... До сега да го бяха построили Белене... Ама ФАЩ не дадоха