15

Анонимен

преди 6 месеца

Въпрос: Защо няма млади?Отговор: Защото заплатите са унизително ниски.Колкото взимат чистачките, толкова и работещите в сферата на културата.

14

Карл Маркс

преди 6 месеца

Културните, не ни говорете само за основните заплати!Моля, говорете за годишните си доходи!!Това е истината, нали искаме американски модел, демокрация!!

13

Еврогейец

преди 6 месеца

780 лв брутна заплата ви е малко,така ли?

12

Анонимен

преди 6 месеца

да преброим дендърмеристите (червено) и мъжете (зелено) които четат това.

11

Анонимен

преди 6 месеца

Сега има два типа мъже - с тротинетки и с триони, всеки сам си прави избора. Тротинетката е по-опасна за живота, но джендърмерите си мислят че са готини така :)) Култористи - Култура ми Янко.

10

Анонимен

преди 6 месеца

Аз бих дал 2000 лв начална заплата на младите актриси, а след майчинство по 3000 лв. Мъже актьори обача няма, само джендърмери. За тях 1000 им е много, да работят мъжка работа.

9

Анонимен

преди 6 месеца

За съжаление огромната част от хората в обществото имат нужда от халтура и чалга, а не от култура. Милионери са чалгарките, слафчувци и комици-халтураджии, а не истинските носители на култура.

8

Хора от културата

преди 6 месеца

"Трябва да се направи схема за постъпково увеличение през годините". След години няма да има хора да работят в областта на културата. Не се ли увеличат ударно заплатите в сектора до 5 - 10 години няма да има нито театри, нито филхармонии, нито ансамбли и др. . А като ги няма тях няма да има нужда и от министерство на културата.

7

Анонимен

преди 6 месеца

Да не ви трябва Хари Потър с източни изисквания, но правоправен член на ЕС? Търпението и скромността красят човека.

6

Анонимен

преди 6 месеца

Пияниците от културата искат да пият по още едно, затова искат големи заплати.

5

Анонимен

преди 6 месеца

Не само в тая сфера са на санитарния минимум. Една част от сферата на културата поне взима високи заплати за които обикновения българин само може да мечтае. За другите сфери какво да кажем...

4

Анонимен

преди 6 месеца

Представете си един добър програмист, от старата школа да се изтъпани пред камерите и да кажа "дайте ми пари, интелектуалната ни дейност умира, без нас няма да има държава"! Не можете даже да си го представите, нали? Алкохолизираните театрали да се самоиздържат от пиесите си. Никой не им е длъжен!

3

Санитарния минимум

преди 6 месеца

Цела България като държава е на санитарния минимум на абуригени те нищо че едни от най богатите фавилии в Европа са от Бъргария тия които обраха народа комунистите!

2

Много са!

преди 6 месеца

Заплатите в сферата на културата - на санитарния минимум. . . . . Като им слушам на българските културни дейци изказванията по медиите се сещам за филма Мефисто с Брандауер и си мисля, че парите са им все още много!

1

Ив държавата на Начо

преди 6 месеца

Също!