385

Не само тук

преди 6 месеца

Приеха закон за разрушаване на паметниците на комунизма в Полша!!!Долната камара на полския парламент гласува изменение на закона за забрана на комунистическа пропаганда и символи на тоталитарния строй, като той засяга също сгради и обекти.В документа се предвижда и разрушаване на паметници от съветската епоха, включително паметници на Червената армия.

384

В Полша също ...

преди 6 месеца

Приеха закон за разрушаване на паметниците на комунизма в Полша!!!Полските депутати предлагат комунистическите паметници да бъдат съборени в рамките на 1 година след влизането в сила на Закона за разрушаване на паметниците на комунизма!В страната има най-малко 469 подобни обекта, като около 250 са посветени на Червената армия.

383

Размисли

преди 6 месеца

Паметници като този да се преместят в Музей на тоталитарното изкуство и там да бъдат преместени всички подобни паметници, за назидание, да напомнят, че комунизма, също като фашизма, не трябва да се повтаря!

382

Символ на превъзходс

преди 6 месеца

Паметник с фигура вдигната нависоко ръка висоооко над нас е вид пропаганда за превъзходство над всички нас българите!

381

Мнение

преди 6 месеца

Паметник на комунизма е като паметник на нацизма и трябва да се премахне!

380

Истината!!!

преди 6 месеца

Комунистите дето реват кега срещу демонтирането на ***, са правили абсолютно същото, като са дошли на власт са демонтирали, премествали и разрушавали паметници, които са им "бодяли очите"! Например низвергнатия френски паметник във Варна. Как така в красивата градина на морската ни столица ще стои паметник на войници от западна страна, умрели по време на война срещу Русия!? Не е допустимо. И се взема решение паметникът да бъде преместен. Не разрушен, та да се разсърди Франция, а демонтиран и сл

379

До до Историк

преди 6 месеца

Не разбирам.. наивник ли си или просто лъжец !

378

Мисля че

преди 6 месеца

По-важно е да махнат унизителните комунистически надписи !

377

Анонимен

преди 6 месеца

Трагедията е пълна, подлеза пред Министерски съвет се разпада, но там на Трайчо не му се вижда опасно, а уж е триъгълника на властта там. Нищо не строят освен блок върху блок, но за бутане са първи. За 45 г. в социализма са строени пътища, болници, заводи, язовири, дори президентството, партийния дом, ЦУМ, БНБ, мавзолея, станции на море и планина, а за 34г. тия не могат една детска болница да направят. Вече се замислям кои крадат.

376

Браво !!!

преди 6 месеца

Паметникът на съветско-нацистките окупатори следва да бъде унищожен !!! Първият нацистки преврат в света е така наречената юдо-хазарска "Октомврийска революция" (1917 г.), понастоящем наричана отп руснаците ПРЕВРАТ (пуч, переворот) !!! Нацизмът и до момента върлува в Русия в лицето на Пу-Тьо и неговото юдо-хазарско нацистко обкръжение !!!!!

375

Някой

преди 6 месеца

При започването на ВСВ септември 1939, Сталин и Хитлер със съюзници, заедно нападат Полша, след което Сталин напада Литва ,Латвия ,Естония и Финландия ! Но финландците ги прогонват като кучета от територията си !!! Трябва да се чете история .

374

Анонимен

преди 6 месеца

Поне си имаме паметник на американските летци бомбардирали София...

373

Форумни всезнайковци

преди 6 месеца

Коват българската история с правописните си (ортографични) грешки и сбъркан словоред? Браво! Респект!

372

Анонимен

преди 6 месеца

Престъпното фашистко правителство вкарва ГМО в България!

371

ВЯЧЕСЛАВ

преди 6 месеца

МОOOЛОOOТОВ - КАКЪВ ГЛУУПААК СЪМ БИЛ ПРЕЗ 1945 ГОДИНА ДА СЕ ПРОТИВОПОСТАВЯМ НА ГЪРЦИТЕ ДА СИ ПРЕКАРАТ ГРАНИЦАТА НА 20 КМ ОТ ПЛОВДИВ И ДА ЗАЩИТАВАМ ПИРИНСКА МАКЕДОНИЯ И СЕВЕРНА БЪЛГАРИЯ ДО ИСКЪРА ОТ ТИТО,НО НЯМА НЕНАКАЗАНО ДОБРО И ЩЕ ИМ СЕ ВЪРНЕ НА ТЪМНИТЕ БАЛКАНСКИ ПРОООСТАААЦИИИ!!!

370

Ццццц

преди 6 месеца

Нямат ли точна дата, не им вярвам

369

до Историк

преди 6 месеца

Реално си прав. Имало е мръсни прийоми от СССР, но за човек, който не е историк трудно ще му обясниш защо нито една цивилна жертва не пада от Червената армия, а падат от американско-британските бомби. Фактите ги знаят малцина ти може и да имаш информация от други източници но за обикновения човек Русия е освободител по исторически причини винаги ще бъде. Иначе сега да сме с фесове. А че и те са гонели имперски интереси е ясно. И си ги постигнаха след ВСВ.

368

Анонимен

преди 6 месеца

Червени другари, паметникът е изпята песен, може да забравите за него. Просто не се хабете по форуми и по митинги, концентрирайте се върху нещо полезно (ако можете де).

367

Анонимен

преди 6 месеца

ДЕМОНТАЖЪТ ЗА РЕМОНТ Е ИЗМАМНАТА ЗАБЛУДА, ЗА ДА БЪДЕ ПРЕМАХНАТ ПАМЕТНИКА НА ЧЕРВЕНАТА АРМИЯ ОТ ЦЕНТЪРА НА СТОЛИЦАТА И ЗАХВЪРЛЕН В НЯКОЕ ДЕРЕ ОТ ТЪМНИТЕ БАЛКАНСКИ ПРОООСТАААЦИИИИ-ИИИ!!!

366

Историк

преди 6 месеца

да грохне отвътре. Това е била целта. В крайна сметка на 5 септември 1944 целта е постигната. Останалото е история. Но да се говори за съветска армия - освободителка е крайно некоректно и исторически престъпно. "Освободителят" седи на една маса и разпределя териториите на държавите заедно с "Агресорът". Нека не се спекулира и бърка намесата на Русия в Руско-турската война. ВСВ е огромна тема, но в случая най-логичното решение ПСА да бъде преместен в Музея на соц. изкуство.