18

Анонимен

преди 6 месеца

Богатствата на огромната терористическа организация Русия стават все по-излишни.

17

икономист

преди 6 месеца

До ФизикИ аз така си мислех, че термоядреният синтез е решението на всички проблеми в енергетиката. За съжаление той е само алтернатива на ядрения разпад, но без отпадъците и с по-голяма ефективност при производството на електроенергия. Освен това по този начин ще се осигури необходимото количество енергия за производство на зелен водород. Обаче са необходими огромни количества редки метали за електромагнитите, които трябва да държат нагрятата плазма на определено разстояние от стените на реак

16

Анонимен

преди 6 месеца

Браво Миллена , Браво Стйкова.... ! Срам ме хваа като гледам какви БГ МИНИстер ви са експерти за нещо за което само са чували.

15

Физик

преди 6 месеца

Не знам защо толкова се драпа за тея .солари. Влагат много пари за тях. Термоядреният реактор решава всички проблеми, обаче някой не иска да се решат и го финансират с трохи. Ако се бяха вложили по сериозни усилия щеше да е готов преди 20 години, ама нямаше да продават панели.

14

икономист

преди 6 месеца

А някой пресметнал ли е дали до тогава ще има достатъчно запаси на метали от платиновата група за електролизьорите, нужни за производството на зеления водород, както и на литий за електромобилите? Да не говорим за никела в натриево-йонните батерии към които ще са вързани слънчевите панели, за да доставят енергия и нощно време.

13

Гошо

преди 6 месеца

Най-после проститутките ще имат постоянна работа.

12

До 15

преди 6 месеца

...Но с къдящи отрова комини не е проблем, нали?

11

Анонимен

преди 6 месеца

Не може една снимка да си направиш без в кадъра да не влезе стълб или жере ! Сега ще набучим природата и с вятърни колове и соларни панели ! И ще викаме , и ще ръкопляскаме на поредните които бъркат в джобовете ни , и ни пупат по гърба !

10

Анонимен

преди 6 месеца

Децата има да ви се смеят на акъла, че сте правили ток от въглища, а внуците ви дори няма да си спомнят тези времена. Някои хора просто са си останали в епохата на СССР и отказват да еволюират.

9

Анонимен

преди 6 месеца

<До 2030 г. се очаква възобновяемите енергийни източници да осигурят между 45 и 50% от световното производство, а до 2050 г.-между 65 и 85%. >. Е то до 2030 може и зелените да са малцинство, а до 2050.. ВЕИ,който ги сложи ще си изветри почвите,а растенията и животинките около тях ще загинат.Отделно 100 метровите колци ги закрепят в огромни ями с тонове бетон.Трябват им бурнички ветрове, за да се въртят, а зимата перките замръзват.По еко няма на къде.Да беше АЕЦ, ВЕЦ да еко и евтина енергия са.

8

Анонимен

преди 6 месеца

А другите 50% от къде ще дойдат. Дори държавите в които няма люта зима ще буксуват само с това количество. Реално никой не може да гарантира нищо, природата не е подвластна на никого.

7

Зозо

преди 6 месеца

Скоро ще се отървем от зависимостта от нефт и газ. Тогава крепостните ще си ядат ракетите и ще пият газ :))))))))))))))))))))))))))))))

6

Анонимен

преди 6 месеца

"До 2030 г. ВЕИ ще осигурят близо 50% от световното производство" _ Специалисти казват, че е невъзможно, но аз мисля, че може да стане, ако до 2030 г. световното индустриално производство се съкрати в пъти. Ликвидираш основни производствени мощности и на света ще му е необходимо много по-малко електричество.

5

Българин в Китай

преди 6 месеца

Супер. Плащайте ги! Аз зелени сделки и емисии не признавам!

4

Анонимен

преди 6 месеца

Холандия, една от най-високотехнологичните страни в Европа, вярва ли ви се или не, исла да се отказва от ЦЯЛАТА тая глупост.

3

Врачок

преди 6 месеца

До 2050-та световното производство ще е в размер на 1 мегават. Толкова ще могат да произвеждат оцелелите по бункерите.

2

Анонимен

преди 6 месеца

ВЕИ-тата само печалби на собствениците си могат да осигурят. Ток от тях..........на кукуво лЕто.

1

Анонимен

преди 6 месеца

Толкова много ли мислят да намалят потребителите до тогава?