43

Анонимен

преди 6 месеца

Теглете парите от банките. Европейските банки плащат 3-4 % на краткосрочни депозити.Българските банки са измамници. Вземат ви парите и ги раздават на разми счупили да купуват тухли а после ще Ина олеле КТБ-2, 3 и 4.

42

BG

преди 6 месеца

10К евро е малко за София! Ако в Женева вървят по 20К, в Монако почват от 40К, то при нас в Люлин трябва да са около 65К, а в по елитните квартали като Малинова Долина трябва да са поне 100К за квадрат!!

41

Ранбо

преди 6 месеца

Българите имат на влог в банките около 50 млрд евро. Това означава че банките срещу тези пари ще раздадат минимум 400 млрд ипотечни кредити. Ако в близките три години с продадат 500 хиляди жилища, то средната цена ще бъде около 800 хиляди евро. С една дума, справедлива цена за квадратен метър средно в България е 10000 евро. В София реално ще е поне два пъти повече.

40

Анонимен

преди 6 месеца

Не съм си купувал жилище от над 200 години.... моите дедовци са ми оставили толкова много жилища по планините дето комунистите не успяха да направят ТКЗСета, понеже там нема как трактори да орат.... че всеки ден като дойде нощ спя със нова булка в стар дом от моите баби и дедовци!

39

Ром"с

преди 6 месеца

Цените на къщите спрямо 2 квартал на 22г от 3 кв на 2023 паднаха с 12.1 % ..очакваме и скоро време-2024 година реакция и на нашият пазар на имоти да се прехвърли от Германия

38

Анонимен

преди 6 месеца

Балона се пука!!!!!!!!!!!

37

хахахаха

преди 6 месеца

дава, плащайте цени като в лондон за кутийки.

36

Име

преди 6 месеца

Ами наистина, и аз си спомням, как през 2007-8 г. Станишев казваше, че в Бг криза няма да има, а на запад вече се усещаше. А после стана тя каквато стана. А ние сме свързани с тях по много начини. И износ, и работещи там. Износът може да намалее, работещите да се върнат (с празни джобове). Левът е вързан за еврото, няма как да не вдигнат и при нас лихвите, въпрос на време е.

35

Анонимен

преди 6 месеца

Чета новини и за САЩ, Англия и Германия се казва че цените падат, като в някой германски градове с близо 20%, общото е че в тия държава има голям наплив на емигранти, а в нашата жалка държавица, където намаляваме със 100к на година, нямало да паднат, защото имало недостиг на жилища. Айде ще видиме какво ще стане.

34

Анонимен

преди 6 месеца

Само да припомня . Голямата криза започна в края на 2007 . През цялата 2008 цената на имотите падна само с 10 % и като дойде 2009 - двойно надолу 2010 тройно . ЧСИ продаваше тристаен ново строителство в София за 32 000 ЛЕВА Повече от година всеки месец сваляше цената с по 200 лева и нямаше кой да даде тия пари .Само припомням щото на га.ня паметта му е къса .Не казвам че и сега ще паднат толкова а че ще падната двойно .Ако тристаен в София е 150 000 евро ще стане 150 000 лева което е нормално.

33

Не сме затворен паза

преди 6 месеца

Да сложиш парите в бг банка на тези нулеви лихви не знам колко неграмотен трябва да си. В една Румъния може да вземеш поне два пъти повече. И пак са защитени, да не кажа, че ктб-та там няма, а тук видяхме. Причините тук все още да са ниски ипотечните е, че ливади, вади и долини са застроени като за последно. И в момента не се продава, а при лихва 2% нагоре съвсем ще замре пазара. Това обаче е неминуемо, защото всеки с малко акъл ще си премести парите за лихва и нашите до 1г ще трябва да вдигат!

32

Анонимен

преди 6 месеца

до 18 Това е "програмиста" Сидни, "кореняк софианец" от Овча Купел. :)

31

Анонимен

преди 6 месеца

Брех, всички станали геополитически експерти. Състоянието на таз държавичка е неоспоримо доказателство, колко сме над нещата. Горките европейци, щом калпаците им предричат крах. Я дайте да научим света на икономика и политика, нищо, че и македонците ни се смеят вече.

30

Джоб

преди 6 месеца

Все за нещо гледате да скатаете парици, да премислите, обмислите, да ги турите някъде та да не ви ги открадне некой или инфлацията да ги докопа, да има за унучето и т.н. Не се научихте, че веднъж се живее, веднъж сте млади, веднъж ви се иска и можете. В тоя живот втори епизод и шанс няма. Инвестирайте в квалификация и образование. Останалото съвсем спокойно може да го ипукате за кеф, защото първите две ще ви носят доходност, а не имоти, злато, койни, акции, депозити и т.н. Thank me later

29

Анонимен

преди 6 месеца

Европа е ботуша на САЩ. От там идват проблемите. Бежанците от всички американски революции се насочват към нас, защото щатите не ги приемат. Рецесията след ковид и кризата в украина допълнително сгъстяват мъглата. Ясно е, че ръководството на ЕС не е способно да взима самостоятелно решения и следва диктата отвъд океана. Докато е така няма да има управия. Трябва самостоятелност, конкуренция, прагматизъм... Другото е затъване в калта.

28

Гошо

преди 6 месеца

У нас нещата винаги идват със закъснение. И 2007 никой не вярваше, че пазарът ще се срине и хората бяха готови да плащат по 3000 евро/кв.м. Най-добрата стратегия в момента е да си сложиш спестяванията в ДЦК или друг продукт, който ти носи 4-5% доходност и да изчакаш имотния пазар да започне да се нормализира. Не очаквам драстични спадове, но смятам че корекция в цените от 10-15% е напълно реалистична.

27

Анонимен

преди 6 месеца

Като не ви харесва в Европата - бегайте в Сирия, там е евтино.

26

Ге Чевара

преди 6 месеца

Разплакани инвеститори трябва да има. И повече гръмнали банки.

25

Анонимен

преди 6 месеца

Реално българската икономика изгуби една трета от обема си от преди ковид и не само ние . Дори при Китай е така . Единствено държавите петролни производители не са много засегнати . В Европа проблемите тепърва предстоят . Развръската ще е през следващите няколко години . В края на този процес с падането на евроатлантизма ще има големи промени и светлина в тунела а до тогава ровим дъното . Аааа тука му викат ,,плато,, Имало плато а не криза .

24

Анонимен

преди 6 месеца

До Анонимен "Европа ще се оправи, тия винаги се оправят." - а как по-точно ще се оправи Европа този път?