27

От №30 до онзи,

преди 6 месеца

който е сложил (-). Който е станал зависим, за да си доставя лично удоволствие, да си изтегли заем и да си плати лечението, а после да си изплати заема. Така ще е справедливо. Ако се наложи да го пратят на лечение принудително, после да го пратят и на принудителен труд, за да възстанови на Здравната каса парите, похарчени за лечението му.

26

Така наречените

преди 6 месеца

зависими много добре разбират какво правят. Но за да си доставят кеф, те пренебрегват факта, че утре ще им се наложи да се лекуват и това ще е за сметка на други хора, за сметка на данъкоплатците. От къде накъде да сме длъжни да даваме спечелените си с честен труд пари за лечението на някого, който се е докарал до това дередже само за да си доставя лично удоволствие, като паралелно с това е излагал на риск здравето и живота на тези, които са около него, а когато е нямал пари за дозичка, е крал?

25

Минали са години

преди 6 месеца

докато това момиче стигне до сегашното си дередже. През цялото това време отговорност за нея са носили нейните родители. Няма оправдание за тях. Създаваш дете и допускаш то да стане убиец. Нали тази девойка можеше да вдигне ръка срещу всеки един от нас, ако й се изпречи на пътя в неподходящ момент? Докато се усетиш, това миловидно на глед създание вече ще те е намушкало 54 пъти. И ако това се беше случило преди няколко години, можеше и да не понесе отговорност, защото е още малка.

24

54 удара с нож

преди 6 месеца

Това не трябва да се забравя. 54 пъти да наръгаш с нож живо човешко същество, което кърви и се гърчи от болка. Дори не мога да си представя що за изpog може да направи подобно нещо. Аз съм мъж и съм участвал в сбивания, някой път и на пияна глава, но никога не съм наръгал някого с нож, нито пък съм пребил някого. Паднал човек не се удря. А тази е наръгала баба си 54 пъти!!!

23

Lina

преди 6 месеца

Майката на годината - решила да я остави да убие баба си. За по - сигурно. Говори като за улично куче.

22

Анонимен

преди 6 месеца

Не ми пука. Какво ме знамавате с тая

21

Анонимен

преди 6 месеца

Зависимостта не е болест, а липса на себеконтрол и воля. Един нормален човек, който носи отговорност за себе си не се друса, защото ако друса не може да бачка, ако не бачка няма пари, ако няма пари - няма манджа и няма покрив. Ако бяха спрели да и дават пари и я бяха натикали в комуна за 1 година може би нещата щяха да са други.Аз на 19 бях в университет и вечер бачках в кол център, не ми оставаше време за друсане и купони, защото родителите не ми даваха пари за квартира и парцалки

20

До 17

преди 6 месеца

Аз съм наркоман, следователно не нося никаква отговорност за действията си - ето тази социопатска идея се опитваш да ни пробуташ. За мен всички наркомани трябва да се затварят в лудници, там да се връзват да леглата, докато кръвния тест не покаже, че са се изчистили, след което да дават проби всяка седмица и ако някоя е положителна, обратно в лудницата. Не може хора които представляват опастност за обществото да се разхождат свободно, а аз да съм длъжен да ги разбирам, тоест да им търпя гаврите.

19

до Ели

преди 6 месеца

много си права. Страшно е като видиш колко психично болни има по улиците в България. Ще става и по-зле, защото проблемите на тия поколения след 2000та идват от злоупотреба с химия. Просто ги съсипва това нещо ако не им се помогне да почнат нормален живот

18

Ели

преди 6 месеца

На мен ми е мъчно за нея, че така се е стекъл живота ѝ и от малка се е съсипала. За съжаление обаче такива хора не трябва да се движат свободно по улиците, защото утре пак може да чуе някой глас. Наистина съжалявам, хубаво момиче изглежда иначе, ако животът и беше се развил по друг начин, вероятно щеше да е прекрасна.

17

Ами

преди 6 месеца

Значи няма да има проблем да я друсат в затвора по 4-5 пъти на ден, вече е свикнала и даже може да й хареса

16

Анонимен

преди 6 месеца

Майко мила, видях снимките на това момиче. Хубаво момиче, ама си личи че е тръгнало от малко по грешния път и никой не е взел правилните мерки. Рязала се е като дете, обличала се е като .,почнала да друса рано - това е знак, че е за комуна работата. Да плащаш дълга на детето си за дрога не е показване на любов, обратното е. Съжалявам семейството, но от много пари и угаждане нищо хубаво не става с децата

15

Анонимен

преди 6 месеца

До Анонимен 13, имаш проблем с четене и разбиране. Никой не я оправдава. Зависимостите СА БОЛЕСТ! Дали ще друсаш, пиеш, търкаш билетчета, играеш тото или пък пазаруваш .... е едно и също. това че жена ти не те е убила поради това, че не си й дал пари да пазарува не значи, че няма потенциала да го направи! Лайковете във ФБ и подобни са същата зависимост. Зависимостите са част от човешкия живот и не следва да оправдаваме, а да разбираме! Оправете си дефинициите, че само се излагате в този форум!

14

Анонимен

преди 6 месеца

Не ми ги оправдавайте изобщо, и не им купувайте скъпи неща и коли! Говорете им всеки ден, а държавата да си влезе в ролята!!! Тази убила баба си, други десетки избиха хора на пътя, трети дадоха накъсо и са за психиатрия, четвърти богатеят от тези отрови! Държавата да си влиза в ролята и да работи за най-важните неща, защото ако се скапят няколко поколения нито магистрали, нито реформи ще я оправят!!! Никакво оправдание за такива!

13

Анонимен

преди 6 месеца

Хора, разберете! Дрогата вече е мода!!! Това не са 90-тарските деца, залитнали с хероина. Положението е страшно, направо ужасяващо! Едно време страхът беше колко ще се напием, но това е стотици пъти по-страшно! Гаражни хапове, бъркани незнайно как се пият като витамини! Затова има толкова млади хори изкукали и с ментални проблеми! Модерно е да ги взимаш, разберете го! Трябват спешни и радикални промени! Всяка 20-та кола на пътя е с шофьор, друсал в последните 3-4 дни!!!

12

Анонимен

преди 6 месеца

До огромна степен родителите са виновни за възпитанието, поведението и здравето на отрочетата си. Като няма контрол и грижа. Аз ли да се обадя в лудницата или аз ли да я пратя в комуна? Защо са и помагали да си плаща дълга за дрога?

11

Либерална практика

преди 6 месеца

типичен пример за електорат на подмяната. Както онази във френската гимназия, която е скъсала бюлетината на майка си, защото гласувала грешно и естествено са анулирали гласа и като една представителка на "демократичната общост" не е разрешила на майка си отново да гласува.....

10

Анонимен

преди 6 месеца

Супер, чета долу че оправдавате наркоманите. Чудесно, браво. Най-лесно е някой да се прави на жертва. Майка й и баща й ли са и докарали дрогата в къщи и са й казали: Друсай, щерко?! Всеки сам си кове съдбата. Като тя си е надробила такава сега ще си сърба попарата дълги години в затвора. Нито грам съжаление за такива отпадъцци в обществото!

9

sante_dog

преди 6 месеца

на 12 взимала наркотици. Това е 5-ти клас...

8

Анонимен

преди 6 месеца

Съчувствие никакво - това келешче трябва да лежи десетилетия. Познавам няколко такива- деца на богати родители, разделени, съответно всеки гледа да го играе добрия от гузна съвест. Не им се учи, не им се работи, дрога и партита до като не пукнат от цироза. Едната бачка по баровете във Варна, за да може да пие безплатно щото тати дръпна кранчето като мина 35.. Другата е dj, за да друса без пари..