34

Анонимен

преди 6 месеца

А АЕЦ Козлодуй има Електровизьори където със Електролиза се получава кислосрод и водород които се разделят и се ползва само водорода за охлаждане на намотките на генераторите !Сега разбирам че имало и зелен водород ....През 2013 пред 15 Академици и 25 професори съм предствил такъв Електровизьор със два пъти по-добри показатели от тези които се продаваха по света . Е Агенцията за Ядрено регулиране спря проекта по времето на Академик Воденичаров -бог да го прости защото сега щяхме да сме водещи .

33

до 26

преди 6 месеца

за съхранение на енергия - вместо да зареждаш акумулатори - произвеждаш водород, съхранението му може да бъде за много дълъг период от време, докато една батерия бавно се разрежда от самосебе си. не си мисли че като зареждаш една батерия целият ток отива вътре - някъде около 65-85 % от тока само остава в батерията.

32

до 29

преди 6 месеца

Да, ама не си виждал зелен водород, нали - само безцветен. Ей на - питай младежа как става зелен.

31

Itso

преди 6 месеца

Във всички училища навремето в кабинетите по химия имаше поне по една стъкленица на Хофман, където се демострираше електролиза на вода. А сега нямат пари за учебници, назад към килийните училища.

30

Анонимен

преди 6 месеца

Пичуе не се излагайте с подобни новини. Изобретението на ученика - 1 буркан, 2ри буркан, жици, анод, катод, електролиза, на катода се отлага вдорода... и водорода без пари?!?! Навсякъде в промишлеността е така. Докато мама и тате плащт сметката за ток ще е безплатно

29

Анонимен

преди 6 месеца

Аз съм в шок! Какво изобретение, какви 5 лева? Електролизата на водата е известна отдавна. В прогимназията по химия разложихме определено количество вода и после запалихме сместа. А това беше през 1973 - 74 година.

28

Анонимен

преди 6 месеца

До Анонимен 24. Само дето не са изобретения. Иначе си прав. Трябва да се подкрепят подобни интереси. Но не на парче.

27

Анонимен

преди 6 месеца

До Ха-ха-ха. За да се намират на работа. Кипи безсмислен труд.

26

Ха-ха-ха

преди 6 месеца

Значи ползваш електричество, за да получиш водород, а после го ползваш него, за да получиш електричество, сигурно в по-малко количество. ЗАЩО???

25

Fena

преди 6 месеца

Има два газа, които горят отвън-навътре - ацетилена и водорода. Ако някъде се палне, започва да гори към източника, демек към тръбата, резервоара, бутилката.... И става едно голямо "БУМ". Ако този хлапак си мисли, че около 1млрд много по-умни глави от него не са се напрягали да добият и да контролират водорода, значи много се е объркал.

24

Анонимен

преди 6 месеца

А младежът трябва да бъде поощрен в неговите изобретения

23

Анонимен

преди 6 месеца

В кабинета по химия имаше буркан с електроди за дисоциация на водните молекули.

22

Само

преди 6 месеца

дето това не е негово изобретение. Той само в повторил това, което друг е изобретил.

21

Alex

преди 6 месеца

Бум.

20

Анонимен

преди 6 месеца

До Анонимен 17. Сега остава да се появи изобретател на браунов газ и важно да заяви, че накарал водата да гори също както едно време точно около "прехода".

19

Анонимен

преди 6 месеца

Аха, браво подсети ме за ахмед мерчев.

18

Анонимен

преди 6 месеца

До Анонимен 15. Мама и тати в сговор с класния или директора...лансират мончето може да съберат кинти да го праят оксфордец.

17

Анонимен

преди 6 месеца

Аз си правех електролиза с обикновен постоянен ток от батерия "Никопол" 4.5V Колкото за опита. Достатъчно водород даваха, колкото за един детски балон, ама с толкова заряд, толкова добив. Това беше преди 40 години.

16

Анонимен

преди 6 месеца

До Анонимен 15. Още помня преди 10-на години един подобен изобретател беше изобретил робот изобретен преди 50 години. Голямо перчене беше по вестниците. Изгуби се някъде. Сигурно е отишъл в Харвард. После ония с хиперавтомобила с 5000 коня електродвигатели в онова село. После едни с един електрически самолет с интериор на Ферари. Все изобретатели...почти колкото доценти имаме.

15

Анонимен

преди 6 месеца

Ех, когато днешните изобретатели измамници са с ниво на образование на ученици от трети клас, 10 годишни от социализма. Тоя само като го погледнеш как се е измазнил, не ми прилича на учен а на парвеню мошеник. "Умно"красавец.