39

ььааьаьаь

преди 7 месеца

Лихвите няма да скачат още, а цените на горе ще растат. пари ще се печатат още много, много. Никой няма интерес от кризата от 2008 година, тя беше грешка на Амариканците и те няма да я повторят пак.

38

Бай Онзи

преди 7 месеца

Съдбата е благосклонна към търпеливите. Докато едни търпеливо се спотайват и чакат, други блеят и пасат на калното пасище. Винаги ще има вълци и овце. И докато през 2008 година от овцете се стрижеше до кожа, то скоро от тези тревопасни бозайници ще се реже до кокал.

37

Анонимен

преди 7 месеца

Тие кой ги слуша? Остана ли някой ба.лък без апартамент в нашата държава? Кво всеки ден вдигат врява по два пъти поне? Нещата са ясни - ора нема, апартаменти има. Пари нема, апартаменти има ама скъпи. Е кво очаквате да стане?

36

Анонимен

преди 7 месеца

Строи се малко ли? Елате във Варна, това е най-най-най печелившия отрасъл като почнеш от кмета всички му общински, та стигнеш до брокерчето дето до вчера бачкаше на шезлонгите на златните

35

Анонимен

преди 7 месеца

Значи Бай Иван се е набълбулкал с 300 000лева ипотека , ама имота му вече струва 200 000, банката му го прибира ама не може да го продаде за 200 000 , а може за 150 000 , до тук добре .Само че Бай Иван вече няма имот, ама още има да изплаща едни бързи 150 000 лева . По умен ли се помисли от банкерите Бай Иван ? Сега ще се опулят всички софиянци от Силистра ,Полски Тръмбеш , Гълабово и други подобни .Вземали били големи заплати в София , и банката ще им ги прибере .точка по въпроса

34

Анонимен

преди 7 месеца

Точно ипотеките движат пазара , като поскъпнат ипотеките и пазара го отпишете . Който може да купи без кредит , вече си е купил. Мача леко нервен след като управителя наБНБ говори за ненормално високи цени на имоти . Вчера пък управителя на МВФ Кристалина Георгиева каза . Лихвите ще се вдигат и ще се задържат високи много дълго време ! А сега познайте които е взел 150 -200 хил евро дали няма да свали цената и бързо да се отърве от кредита , или ще търси въже за бесене

33

Анонимен

преди 7 месеца

До Анонименбалъците не са свършили парите свършиха идва рецесия

32

Анонимен

преди 7 месеца

Ей сега по телевизията беше подуправителя на БНБ .Човека каза , че оше първото ртимесечие ще се осети оскъпяване на кредитите ,демек вноските скачат .Каза още , че като се влезе в ЕЗ което не е много сигурно , кредитите ще станат още по скъпи . С две думи парите вече стават ценни .Спомена дори , че ако няма извънредни ситации , първо щв видим лихви над 3 % , да ама едно 3,1% друго е 3.9% , и двете са нас 3 % .

31

ИТтата обраха народа

преди 7 месеца

Програмист взема средно 7хил лева и има над 2 апартамента. Програмистите вдигат цените на жилищата защото имат пари и купуват без да се пазарят. После стават рентиери и щавят народа с големи наеми. Докато не се изземат имотите на програмистите в полза на държавата , България няма да се оправи.

30

Анонимен

преди 7 месеца

Абе няма ли кой да каже на Асен Василев да направи данъците на апартамент по 5000 лв за първо жилище? Второ 15000 и трето 25000. А да видим тогава :)

29

Анонимен

преди 7 месеца

Да му обясня цената на строителстото .Първо материалите горе-долу се върнаха на цените от преди , второ , посстрй сега една кооперация в Генерал Тошево например и им обясни как квадта е 1500 евро по себестойнот .Разбери , приятелски ти казвам , хората имат много информация , вече знаят колко струва едно яйце в Париж , дали не знаят цените на тухките ? Не 1500 евро на квадрат , ще се молите и половината да вземете , че и коли ще подарявате ако някой изобщо си купи .Помни ми думите .

28

Цените

преди 7 месеца

тепърва ще падат. Балонът издиша..

27

Анонимен

преди 7 месеца

Сега да поясним .Думата нормализиране , означава хич никой не иска да купува , но още не са го казали по Битивиту .Забавлявам се аз с такива експерти , те самите знаят истината , но някак си е неудобно да я кажат защото ше сринат пазара за 24 часа .Така сега лекичко , нормализиране , качестени имоти , локация , плато , лек застой зашото е студено , оп телефона звъни , има леко раздвижване , има интерс , а то било грешка , сега е пато ,Абе артисти , голям смях и 500 евро ви са много

26

Българин

преди 7 месеца

Бой по манерката на строителната мафия. Поне 10 пъти да се вдигнат таксите за разрешителни по цялата верига

25

Анонимен

преди 7 месеца

И аз да обясня на този "енженер" , че си няма понятие какво говори, тая мантра с цените на материалите, зад която застават всички спекуланти работи само за неосведомените. Цените на желязото започнаха да падат още юни миналата година, а на дървесината септември имаше спад със 17 %. Вносител съм на такива материали и мога да покажа фактура отпреди пандемията и сега, оскъпяването е не повече от 25-30%. А квадрата застроена площ поскъпна със 100 % !!!

24

@@@

преди 7 месеца

Да пишат за платото бе или блатото и после до 5 години па нагоре

23

Анонимен

преди 7 месеца

При Карбовски имаше една жена която твърди че през имотите се изпират откраднатите пари. Може да се окаже че наистина всичко е фалшиво и че тези така наречени инвеститори дето бутат пазара нагоре може да са подставени лица. Или просто всичко се върти от едни и същи хора. Сами си ги строят и после ги продават на себе си. Цялата работа е да се за въртят парите в икономиката и да излязат на светло. При такава схема има логика цените да растат защото с по малко имоти изпират повече пари.

22

Анонимен

преди 7 месеца

Горките вие,направете един протест като ресторантьорите и земеделците за да ви отпуснат някое друго милионче за нова G класа.

21

Анонимен

преди 7 месеца

Ако лихвата на 100 000 евро е 2,5 % , само лихвата която плащаш ще е 2500 евро (5 бона) , само лекичко да мръдне на 3,5 , вече станаха 3500(7бона) , само лихвата......Мислете с главите си , лихвите по кредитите няма да скочат само с 1 %

20

Анонимен

преди 7 месеца

До 17 Гледай лихвата на БНБ , сега не нам колкое , но май гони 4 % . В Америка ипотеките са с лихва 8 % и пазара е в разпад буквалнио .При нас има известно забавяне във времето , на най късно след Нова година ще са ясни нешата .Няма такъв филм фиксирана лихва за целия период , това са глупости .Само с 1 мижав процент да скочи лихвата и алчните иотекари ще хвърлят кърпата .