56

Анонимен

преди 7 месеца

"Как може едни да са учили и да са надграждали цял живот, а други да спи до 11ч и да гледа да не си намери работа щото всички са му виновни и накрая да сме равни?" - Да, ама имаш и другоото - представи си че топлата ти ИТ работа се изпари, когато си на 45. Ти си мислиш сега, на 25, че ще е същото, но няма да е. Няма да можеш да се "превклаифицираш". Ще караш 1-2 години на изпарения и ще се хванеш на минимална, че трябва и да се яде, а после пенсията ти ще е минимална, защото инфлацията яде.

55

Анонимен

преди 7 месеца

"Преди 20-30 години едни ме убеждаваха, че няма смисъл да се осигурявам за пенсия, защото когато се пенсионирам нямало да има кой да работи и да изработва и пенсиите." Преди 30 години бяхме 8.6 милиона ... Сега не сме и 6.

54

Анонимен

преди 7 месеца

Съотношението зависи от размера на внасяните осигуровки или поне трябва да зависи. При сегашната 3400 лева максимална осигурителна сума и минимална заплата в пъти по-ниска, много ясно, че и пенсиите ща са с голяма разлика. Преди години разликата беше още по-голяма. Когато въведоха тавана на осигуровките, правилото беше максималната осигурителна сума да е колкото 10 минимални заплати, което води до 10 пъти разлика в пенсиите.

53

СополанПасситто

преди 7 месеца

Тази не беше ли от крадливата шайка на Мадридския Комарджия?

52

Анонимен

преди 7 месеца

Преди 20-30 години едни ме убеждаваха, че няма смисъл да се осигурявам за пенсия, защото когато се пенсионирам нямало да има кой да работи и да изработва и пенсиите. Е, пенсионирах се преди три години и сега съм с 2500 лева пенсия и засега има кой да работи. Сега някакви пак твърдят, че нямало смисъл от осигуровки.

51

Анонимен

преди 7 месеца

Помощите не да пенсия. Имам 40 години осигурителен стаж като в годините след 2000 година, които сега определят размера на пенсията, съм се осигурявал на максимума или близо до него. Размерът на пенсията ми е над 2400 лева.

50

рико

преди 7 месеца

Цял живот съм се осигурявал, и накрая какво? Оказва се че комшийката която никога не се е осигурявала взима по-голяма пенсия от мен, като и се съберат всичките добавки за парно, за ток и всякакви други помощи. За какво им е на младите да се осигуряват, когато знаят че ще получат същите пенсии като на наивниците дето са си плащали цял живот.

49

Славка

преди 7 месеца

Както вървят нещата у нас в България, може и то скоро да запеем познатото- "Пари нема,действайте!"Нашите крадливи пиявици се готвят за нов финансов кредит ,10 млрд. или нещо ... Лъжльото,Кокито,Грухчо и Тагаренко, отново ще потриват,а на народа ще извиват ръце!

48

Хари

преди 7 месеца

Нещо да е усетил народа,при управлението на Шулева?Било подобряване,промяна или развитие? Нищо!НДСВ ,навярно беше - с царски хора , по нашите глави и джобове! Твърдо ни оправиха за 800 дни и тя и Велчев,Царя,Посната пица!Аман от крадци и мародери в България!

47

Анонимен

преди 7 месеца

Подът да се вдигне, тероризъм е, фашизъм е.

46

Анонимен

преди 7 месеца

Народът е повече ,но шепа измамнници го водят за носа и манипулират всеки ден през медиите. Лобисти на олигархията защитават богатите. Народецът му е втълпено, че трябва да бъде десен либертарианец, да защитава богатите и бизнеса, да се отказва от социални права и защити. Народът гласува за десни партии и иска от тях леви мерки. Никой от народа не излиза и не казва: Искам див капитализъм, пазарни цени на тока, искам да защитавам богаташите. Десните партии са излъгали народа, че те са левите.

45

Анонимен

преди 7 месеца

Шефовете мефовете не ги правят. Бонусите които си бухат не се водят заплата. И това са един файтон. Доколто си спомням най високата заплата е на президента. Аман от тоя сап и някой си чул недочул.ъ

44

Анонимен

преди 7 месеца

"До Анонимен Нищо против ама дай високи заплати по 10 бона за сички тогава и ще внасят. Ама няма" Как да няма? Всички нотариуси 10 бона ги прави днес само. SAP внедрителите и те ги правят. Почти всички IT директори също ги правят, че и отгоре, шефовете на международните компании в България също ги правят. Просто си избери област, кандидатстваш и ти дават 10 бона, че и више. Ама ти искаш да жулиш рикия цел ден и някой да ти ги даде на готово ли? Нема баце

43

Анонимен

преди 7 месеца

"Ами тогава какво едни ще живеят като царе а други ще умират с минимални пенсии. Това не е справедливо." Това кой как живее е резултат от много фактори по време на трудоспособната и преди това учебна възраст. Как може едни да са учили и да са надграждали цял живот, а други да спи до 11ч и да гледа да не си намери работа щото всички са му виновни и накрая да сме равни?Такива филми може да пробвате при вовата, тука не.

42

Шанел

преди 7 месеца

Значи богати пенсионери ще стават още по богати а бедните ще обеднеят повече аз така го разбирам ,Всичко това го правят заради тях си за да взимат утре големи пенсии а не за хората , А и тая Шулева не мога да я слушам - пълен отврат как пък не измисли нещо умно а все такива небивалици плещи ,но какво ли да очакваш от тия *** дето толкова години смучат кръвта на бедния народ ,Дано Бог да ги накаже- да дойде видовден и за тях скоро....

41

Анонимен

преди 7 месеца

До Анонимен Нищо против ама дай високи заплати по 10 бона за сички тогава и ще внасят. Ама няма. Е кой е виновен. А някои са и болни и какво трябва да умират.

40

Анонимен

преди 7 месеца

"До Анонимен Сички трябва да са с еднакви пенсии. Кой каква заплата е зимал зимал" Викаш това, че едни са се трудили повече от другите да е без значение? Ок съгласен, тогава всички по равно като при комунизма-всички с пенсии по 200лв на месец за да няма хъката, мъката -по равно! Така ми се струва доста справедливо

39

Анонимен

преди 7 месеца

Ясно, разбрах ви доводите на всички форумни мишки. Не разбирате за какво става въпрос но е доста по-важно да не сме съгласни и да се плюнчите. Те и политиците са го разбрали това и по тая линия си пробутват каквото им е кеф на тях защото знаят, че народа масово не разбира какво им се казва.

38

Анонимен

преди 7 месеца

Явно не разбирате. Шулева предлага тавана да отпадне въобще, а не да се вдига. Т.е да се изчислява както до сега спрямо доходи, заплати и внесени данъци и осигуровки. В момента тези изчисления спират до максималния осигурителен доход от 3400. Дори и да си плащал данъци и осигуровки на доход над 3400 то получаваш тавана на пенсията от 2600лв.

37

Бабоеб

преди 7 месеца

Нагла женичка, гони си личния интерес иска да взема огромна пенсия, като падне тавана. Заради 1000 души като тази бивша крадла няма да си гърбим бюджета. Крали са една време , че искат и сега да вземат на макс. Айде баста Шушулке.