122

Анонимен

преди 7 месеца

Тука всяка съборетина на над 80 -90години е паметник на културата - явно при братята румънци не е така . Тука такава къща щеше да стои и да грози пейзажа, а собствениците на такива имоти биват тормозени от държавата. Вероятно почти всеки познава поне един човек с такъв имот, който със сигурност "благославя" държавата .

121

Анонимен

преди 7 месеца

Къщата, която лично съм виждал, беше частна собственост и преди години. През 1940, крайовската спогодба, румънците изселват всички българи и правят замяна на имотите им с тези, които са окрали и окупирали в Южна Добруджа. Ние се отказваме от високо там, вкл. и да има българи! Проблемът не е отпреди 20 години, а стар. И преди 90 години държавата ни пак ме е функционирала и са били същите доби*тъци в администрацията.

120

Анонимен

преди 7 месеца

Разбойници и мутри.

119

За Левски

преди 7 месеца

В битката за Белградската крепост може и да е наранил или убил някого, това е война. Но не мисля, че стойността на делото му трябва да се измерва с отнети животи. Нали самият той е казвал, че се бори за чиста и свята република, в която всички народности ще имат равни права?

118

До до 65

преди 7 месеца

Предателите от 30 години се опитвате да омърсите българските герои и не случайно. Колкото до Левски: наистина ли си въобразяваш, че човек с прякор "лъвский" и "демонът на империята" през живота си не е убивал турци? Посича няколко само при освобождаването на Белградската крепост от Първа българска легия. Буквално всява ужас сред враговете. Още няколко ликвидира и когато е знаменосец на Панайот Хитов. Разбира се, има жертви и сред заптии и потери, които не знаят кого са спрели.

117

Анонимен

преди 7 месеца

240тима преводачи на взети решения от ЕС - защо са ни ?

116

емиграция

преди 7 месеца

Не само ГЕРБ са виновни. А Радев ? А колко ,,патриотични" партии имаме? Ако знаехме за този случай ние емигрантите щяхме да я купим тази къща...

115

Анонимен

преди 7 месеца

Караджата е бил турчин, който е вилнеел с башозука си из българските села.

114

България най-младата

преди 7 месеца

Държава в Европа вече и без история! Стига сте се фукали с тези 1300 години! Вече сме на 30-е и нещо! Браво на модерните министри и депутати! А сега и ако махнете границите (мисля, че им викаха държавни) ще бъдем и най модерната!

113

маркиз дьо саП

преди 7 месеца

Всички (бе не съм съвсем сигурен) сме чели вечната балада на Хр. Ботев ,,Хаджи Димиър,,Та там, при ранения идват цели три самодиви. Едната го превързва, другата го пръска с вода, третата го целува, а той пита къде е Караджата...Ми много евроатрантически звучи!

112

Анонимен

преди 7 месеца

Но пък имахме пари за Драг шоу, ето на къде вървят новите ни ценности

111

Анонимен

преди 7 месеца

мале мале, ру.соро.бите взеха сметка да държат на българите що помагаме на Украйна, вместо да спасим къщата на Караджата.... а защо не се замислихте паките от шкафчето, те не са ли подходящи пари?... дребни душици

110

Анонимен

преди 7 месеца

е така управляват от герп, сигурно само с едното кюлче от шкафчето на тиквата, щеше да стигне за тая къща, но уви...

109

Анонимен

преди 7 месеца

Така английски офицер се е чудил колко като Димчо Дебелянов поети сме имали за да го пратим на фронта, абе ние сме уникални.

108

Българин

преди 7 месеца

С къщата на димитър Талев зрее подобна ситуация в Македония. Скапана държава сме!

107

Рендету

преди 7 месеца

Любопитно ми е кой "цъкна минусчето"? Л///дото с VPN-a или някой "евроатлантически патриот"!? Ако у "л//удото" - ***///ната му, момчето е с психо проблеми, но ако е българин от "новите патриоти"..., е всеки народ си заслужава съдбата!

106

Рамбооо

преди 7 месеца

Ния сме страшни ***. Защо позволяваме такива светинии да се погубват. Държавата ни е пълна с пари защо губим паметта сеи и не сме със самочувствие.Защо все още робската кръв тече във вените ни??????

105

Да не се чудят някои

преди 7 месеца

А да четат повече. Да има някъде траен знак за нечие присъствие - това означава маркиране на територия. Хората по света чудо правят, за да оставят знак, че някога дадена територия е била обитавана дори и от най-обикновени техни сънародници. А тук става въпрос за национален герой, свързан по майчина линия с най-висшата управляваща каста от Българското Средновековие. Който има акъл, да мисли и да си прави изводите.

104

Анонимен

преди 7 месеца

Тулча е в Румъния. За да се самоиздържа са нужни приходи от посещаемокт. Вие посетихте ли я? Оставихте ли 2 лв? По- добре сега постройте Паметник! Да има къде да се покланяме. За жалост, светът е материален. Само книга и паметник остават и то не се знае докога.

103

До Анонимен 31

преди 7 месеца

Питаш колко от пишещите тук са знаели нещо за тази къща, преди да прочетат горния материал? Има хора, които и през соца, и днес получават тлъсти заплати, за да знаят точно това - какви обекти, свързани с българската история има по света. Парите за тези заплати са от джоба на данъкоплатците. Само не питай какви индивиди се настаняват на подобни длъжности. Ние обаче плащаме заплатите на подобни хрантутници и сме в правото си да питаме къде са бляли, след като е имало сигнали, че къщата се руши.