52

Пропов

преди 7 месеца

Аз съм живял в България 40 год. , от 6 год живея в Германия. Като не сте живели в Германия няма как да давате оценки и да сравнявате. Кой какво разправя - това са субективни гледни точки. Не дават пълната картина. Но да си мислиш, че живота е по хубав в БГ, означава само че просто си нямаш хабер от живота в Германия. Каня всички уволнени миньори насам. Тук има работа за всички и доходите на обикновения работник ти позволяват да живееш добре.

51

Анонимен

преди 7 месеца

До 44. За преквалифициран те ще го направят. Проблема е че в тези райони няма къде другаде да се работи. Няма никакви други предприятия. Затворят ли тецовете всичко там ще се обезлюди

50

Анонимен

преди 7 месеца

А той достатъчно ще има ли от слънчевите панели? Направени ли са дългосрочни разчети или пак после ще видим?

49

Анонимен

преди 7 месеца

Нещата не стават от днес за утре и трябва далновидност, а не хайде да усвоим едни пари пък каквото ще да става после."Добър пример, който може да посочим, е, че в самите региони, в които се добиват въглища или се произвежда стомана, се разработват детайлни планове", каза градският изследовател в университета "Еразмус" д-р Божидар Иванов за "България сутрин"По думите му тези процеси отнемат много дълги години - 10-15,дори и 20 години"

48

123

преди 7 месеца

От известно време всички сектори които разчитат на някаква схема и хранилка от държавата се надправават да протестират Пътните строители, взели милиарди безотчетни пари, стртящи пътища които след 3 до 5 години се разпадат протестираха. После превозвачите, които рушат пътищата, но плащат за тол такси по малко отколкото ние плащаме за винетки, после зърнарите с 2милиарда печалби за 2022ра, сега са тецове, които държавата дотира с милиарди годишно от нашите данъци. Всеки си иска хранилката завинаги

47

Анонимен

преди 7 месеца

Когато нещо се прави от сектанти, без разум, само със сляп фанатизъм, резултата е деградация - това се случва днес. Зелените комунисти проповядват красиви утопии, но как точно ще се постигне техния велик преход не е ясно, ясно е че трябва да стане на всяка цена и че цялата власт трябва да е в тях, а друго мнение по стара червена традиция не се допуска. Технологична революция, без технологии, само с вяра и безропотно подчинение - това е великия брюкселски либерастки план.

46

Някой

преди 7 месеца

До номер 40. ППДБ и ГЕРБ и техните привърженици искат да сме като на запад. Да живеят хората под наем и да има бездомници. Щом живееш под наем,значи си бездомник. Спри да плащаш наема и ще разбереш.

45

Анонимен

преди 7 месеца

До Някой Еми като не се справяш няма заплата.

44

9876

преди 7 месеца

До Анонимен 42. Добре де ти кво предлагаш, за да миньорите работят, останалите да се тровим и да плащаме скъп ток? Щото не могат да се праквалифицират? Аз примерно съм завършл техникум в който изучавахме аналогови централи, дай за да имам работа да изхвърлим мобилните апарати и цифровите централи, да се върнем в 19ти век и некой да ми плаща заплата, а аз да не си мръдна пръста да науча нещо ново.

43

Някой

преди 7 месеца

Хората биха започнали нова работа ,ако ще получават същите заплати. Кой ще започне нова работа за по ниска заплата ?Ами,ако не се справят с новата работа,какво правим ?

42

Анонимен

преди 7 месеца

Затворят ли ТЕЦ-те, работещите там изпадат в немилост. Каква е перспективата? Да станат охранители или таксиметрови шофьори. В прованса друга работа нЕма. От 30 год. в прованса не се откриват нови заводи, фабрики, няма нови раб. места. Само се закрива.

41

123

преди 7 месеца

До Хххх. Я ни припомни държави като Дания, Швеция, Норвегия, Швейцария, Ирландия, Люксембург, Лихтенщайн, Малта и Финландия как точно са ограбили Африка. И един съвет към тия дето пишат за отворените въглищни централи. Четете целите статии, а не само заглавията. Германия отвори 5 блока в 3 централи от стотици.

40

34

преди 7 месеца

Защо да сме бедни? Колко е процентът на собствените жилища у нас и колко в страните, които се пъчат, че били богати? В България почти всички семейства имат собствени имоти, собствени апартаменти, земи, селски и градски къщи, гаражи... недвижимо имущество. А западният модел да си непрекъснато зависим от пазара, което да те прави черарин ( идва от черга, с която са се покривала каруцата, спужеща за преместване), хи прави учзвими отвякъде, Колко са бездомниците в най-големите градове ба САЩ и В-я?

39

сдфдсф

преди 7 месеца

Споко швабите не ги мислете те си копат към дънцето....едно е да си беден последните 35г. просто си свикнал ама е друго стандартчето да ти падне рязко за 5г.

38

Анонимен

преди 7 месеца

До 26Да ама Люксембургчето пера парите на цялата световна мафия....всичките големи корпорации си перат парите през Люксембургчето за да не плащат данъци..

37

Хххх

преди 7 месеца

До 34Ами защото не сме крадци и не сме крали 300г. от Африка и Южна Америка...може би заради това... да не забравяме че ЕС-чето все още краде от Африка...да не говорим за краварите....ама видов ден идва като гледаме как натирват франсетата от Африка...идва ред и на ингилизите.

36

Хххх

преди 7 месеца

И кво ниинтересува кво правят в Швабландия.....а защо швабите си пуснаха тецовете...и това били немци....спряха си АЕЦ-те и пуснаха Тецовете.. и това ми било водещата икономика в ЕС...

35

до 32

преди 7 месеца

правилно, Германия и която и да е нормална държава, не трябва да ви интересува.Най-добре следвайте севрна Корея и русия, ха ха

34

емигрант do 32

преди 7 месеца

като сте нормални, що сте толкова бедни ??!!не сте нормални, поне толкова, колкото трябва, иначе нямаше да сте най-бедната страна от бившите соц. страни.

33

Анонимен

преди 7 месеца

Щото знаят как се прави за това отварят нови въглищни мини драги ми смехурко