179

Виц на Роналд Рейгън

преди 7 месеца

25 търговци на др0.га били изправени пред съдия в щата Калифорния. Съдията питал всеки с какво се занимава. Първите 24 отговорили, че са строителни предприемачи. Последния отговорил, че търгува с др0.га. Съдията (учуден) го питал, как върви бизнеса. Той отговорил Щеше да е върви добре, ако нямаше толкова много строителни предприемачи.

178

Беден богат носи

преди 7 месеца

Имаме имотна политико-брокерска мафия и вече без да кинеш процент не може строиш, да си продадеш имота камо ли да си купиш. Брокерската мафия диктува пазара излезе ли нормален имот и го купува веднага после надува двойно и чака , а когато всички имоти са в тях -няма мърдане броиш колкото ти искат...

177

За нета си прав

преди 7 месеца

До К1ДОфициалната статистика за бързина на интернет връзката в 10 те най-големи града в България показва,че София е на последно място .

176

К1Д

преди 7 месеца

До Доктор с имотиПо какво си доктор? От кога дават доктурантура по сотеньорство?Ако си мислиш, че мечтата на всички хора е да живеят в София -най-мръсния град в Бг. си от некое село с 500 баби население най-вероятно.Повечето са по-принуда в София . Политическо-брокерската мафия насочва инвестициите главно в София .Примерно в Благоевград нета е 5 пъти по-бърз от в София и заплатите са поне с 50% по-ниски ,но ивеститора бива "посъветван" да инвестира в София ако иска да "станат бързо нещата".

175

Анонимен

преди 7 месеца

А беее..Ко стана Бее? Нали след ковидовите инжекции вдигнахте цената на ковчезите, сега пък искате тия от гробищата да идват и да ви изкупуват отново апартаментите! Не я разбирам тая работа! Как може веднъж да вдигате цената на ковчезите и хоп след това цената на апартаментите? Някой може ли да обясни... каква е връзката между повишаването на цените на ковчезите и на апартаментите?

174

Доктор с имоти

преди 7 месеца

Аве я вървете да се наплискате със студена вода. При наличие на инфлация 20 процента, а реална 150 процента. Няма как каквото и да било да му пада цената., камо ли апартаментите в София, къде всеки нормален човек иска да живее... 3000 4000 хил евро на квадрат като влезне в еврото ще си е оферта. Не чакай да купиш имот. Купи имот и чакай. Тва са правилата на капитализма 95 процента ходят на работа 5 процента почиват и взимат наеми. Отивам да взема наема! И наздраве

173

Анонимен

преди 7 месеца

Докато има шарани да купуват, ще има и такива цени! Реалните цени на двустаен са 40-50 хиляди евро, а на тристаен 65-70 хиляди евро! Всичко останало е спекула!

172

Анонимен

преди 7 месеца

В момента се размятат някакви "двустайни" на цени по 280 хиляди евро, като са малка спалничка и тесен кухнохол. И всичко се изкупува начаса, нямам идея как. Какви са очакванията, след десетина години такова имотно извращение да струва вече над милион ли?

171

Анонимен

преди 7 месеца

Абсолютна лудница е апартаменти и къщи в умряла България да струват повече от Гърция, Испания и Италия, та дори се конкурират с предложения от Германия, Франция, Холания и други страни с инфраструктура, образование, здравеопазване, пенсионна и социална система и най-вече работа за нормален живот. В БГ живеят само далавераджиите, другите оцеляват

170

До Русенец

преди 7 месеца

Немалък град на Дунава няма как да не е перспективен. Имате промишленост, имате висше учебно заведение. Но имате проблем. Реални собственици на повечето предприятия във вашия град са хора от един определен етнос, не са българи. От години се знае, че има договореност между тях да държат заплатите на скромно ниво. Ето с това трябва да се справите и няма да е лесно, онези са интернационални. Вторият проблем е развъждането на екзотичните, но то е проблем на всички нас и трябва да го преборим.

169

Реалист

преди 7 месеца

Младо българско семейство примерно мъжа военен жената мед. сестра не може вече да си купи жилище без кредит ,който ще го изплащат и децата им... Това семейство се кункурира с милионери с мръсни пари от цял свят китайци,руснаци,арменци,украинци,араби.конкурира се и със местни полумафиотски строителнио-брокерски групи ,сутеньори и сутеньорки ,нарко-разпространители ,политици,кметове с пари от проценти за подпис. Видяхме че само за една кооперация местния кмет в Софето получава над 70 хил Евро...

168

Коджакафалията

преди 7 месеца

ЕС е мирен уазис в Света колкото и пропагандата на да твърди обратното от цял свят купуват в ЕС и за местните стана непосилно да купят имоти ако са младо семейство. Трябва да се въведе данък 30% при закуоуване на имот от юридически и физически лица с пари извън ЕС. И тези пари от данаците да се използват за стоителство на домове за местните хора. Да се използват затворници при строежа и техника на големи фирми които строят магистралите примерно...

167

Анонимен

преди 7 месеца

Заплата на шофьор в куриерска фирма - 1200лв след данъците. Заплата на касиерка в хранителен магазин - 1699лв след данъците. Вноска за жилище в мижав квартал с една спалня - 1800лв. Стигнали сме дъно неописано в историята и литературата. Робство от нов вид. Банково робство. Преди 300 години къща за 6 човека е строена за два месеца, с помощ от роднини. Сега бетонна кутийка за двама се изплаща 30 години от двама души. В какъв свят живеем?

166

Анонимен

преди 7 месеца

Само така

165

Русенец

преди 7 месеца

Интересно как в 50 000 Русе цените са поскъпнали и кой след 10-15 години ще купува имоти там. Всички млади напускат града...Останаха само пенсионери и роми. Ромите са 20 000 от цялото 50 000 население на Русе. Ако в този умиращ град имотите поскъпват не ми се мисли !

164

Анонимен

преди 7 месеца

Като погледнеш тия апартаменти свят ми се завива. Досега не бях виждал по--ясно обяснена организационна структура на строителство. Винаги на най-горния етаж е Шефа и Менаджера. На етажа под Шефа е Администрацията. На етажа по Администрацията е етажа за Началник отдели! А по най-долните етажи се намира остатъка... Когато Пичoвeте отгоре, изкупили горните етажи погледнат надолу, виждат само лaаайна. Когато хората от долните етажи погледнат нагоре, виждат само дебели зaаадници.. Цивилизация Братко!

163

Анонимен

преди 7 месеца

Акциите на TESLA поскъпнаха 12 пъти за 7 години...иначе недвижимите имоти са страхотна инвестиция!

162

с

преди 7 месеца

Една стока или услуга поскъпва двойно за 20 години, или 50% за 10 години или средно инфлация 5% на година. Разбира се винаги има флуктиации, но те се последват от компенсиращи периоди. Ако БГ килиите са поскъпнали двойно за 7 години правете си вие изводите.

161

Анонимен

преди 7 месеца

до 167 Има разлика от граница и граница, едно е бетонната джунгла Атина, която не става за живеене и съвсем друго град Порторож в Словения на Адриатика.

160

България днес

преди 7 месеца

Когато законите защитават частната собственост и семейното предприемачество, а бандитите работят в затворите, за да си плащат издръжката, ТОГАВА МОЖЕ ДА ПРИКАЗВАМЕ ЗА ПРОМЯНА ! ПРИ СЕГАШНИЯ БАНДИТИЗЪМ КАКВОТО СЕ ПРОИЗВЕДЕ, ИДВАТ БАНДИТИ И ГО ОГРАБВАТ БЕЗНАКАЗАНО, ЗАЩОТО ПОДКУПВАТ КЪДЕ ЛИ НЕ ! БЪЛГАРИТЕ ОТИВАТ НА ЗАПАД, КЪДЕТО ИМА ПОЛИЦИЯ, СЪД И ЗАТВОРИ ЗА БАНДИТИТЕ ! В УЧИЛИЩЕ ДЕЦАТА ТРЯБВА ДА НАУЧАТ, ЧЕ НИСКА ПРЕСТЪПНОСТ ОЗНАЧАВА БОГАТ НАРОД !