118

ej

преди 7 месеца

ТЕЦ 50%, с налягане 60%, ядрена централа 80%. Колко и да дърпаме лукуми миньорите и в софия дишат един от най-мръсния въздух а не са измрели.... Не сме за зелена енергия без солиден енергиен гръбнак, който дископатираме от прехода насам. Няма експерт в света, който да каже, че ферма за слънчева енергия е изгодна за една държава без субсидия : ) . Така че наливайте мнения за зелена енергия и екология, но и децата ви ще плащат тези панели докато собствениците им са по островите

117

До Солонце 116

преди 7 месеца

Ами на ТЕЦ-а колко е КПД-то?Около 30%.Горе-долу същото.Само,че много по-мръсно.

116

Анонимен

преди 7 месеца

До Солонце 116 - Много са ми забавни, като ми кажат, как имали иснаталация за 10000 лева, тя така генерирал ток, че се толил с нея, зареждал си Теслата с нея, продавал излиека и вече бил на печалба. Ще речеш, че сме селския събор и не знаем и ние, за какво иде реч, че да ни лъже некъф.

115

Анонимен

преди 7 месеца

ПРОИЗВЕЖДАЙТЕ МОРСКИ ДРОНОВЕ, КОЙ ВИ СПИРА ? АВСТРАЛИЙЦИТЕ ПРОИЗВЕЖДАТ СГЛОБЯЕМИ ЛЕТЯЩИ ДРОНОВЕ ОТ ПРЕСОВАН КАРТОН, ПРОПИТ С ВОДОУСТОЙЧИВИ СМОЛИ, КОИТО ПОЧТИ НЯМАТ МЕТАЛ И НЕ СЕ ЗАСИЧАТ ОТ ЛОКАТОРНИТЕ СТАНЦИИ !!! С ТАКИВА ДРОНОВЕ УКРАИНЦИТЕ УНИЩОЖИХА ДЕСЕТКИ РУСКИ САМОЛЕТИ ПО ЛЕТИЩАТА И ВОЕННИ ЗАВОДИ !!! ЦЕНИ: от 700 до 3500 долара ! СТОТИЦИ ХИЛЯДИ ПЪТИ ПО ЕВТИНИ ОТ ЕДИН САМОЛЕТ, МОРСКИ КОРАБ ИЛИ ТАНК ! А НЯМА И СРАВНЕНИЕ С ЦЕНАТА НА ЧОВЕШКИ ЖИВОТ !

114

Анонимен

преди 7 месеца

миньоните да ходят да лъскат слънчеви панеле, ооо не искат щото няма такива соц придобивки и държавна хранилка.

113

Соларна скръб

преди 7 месеца

Тия се опитват пак да открият колелото което стана преди 5000 години бухахахахаа

112

Анонимен

преди 7 месеца

Има нови видове двуслойни панели с голямо КПД и светопропускривост.

111

Солонце

преди 7 месеца

Платена новина. между 18-22% е КПД-то на соларен панел, който доставя 100% от това КПД при хубаво време и около 30% през другото, но само през деня : ) . Колкото и да Ви убеждават, че е хубаво НЕ Е.

110

Анонимен

преди 7 месеца

И да търсят няма да намерят, защото нашите искат да са кюмюрджии!

109

...

преди 7 месеца

За да сте сигурни колко сте важни за съществуването на света се замислете какво ще се случи утре, ако днес умрете неочаквано. Близките ви ще реват 3 дни, до седмица ще ви намерят заместник на работа, приятелите ви ще ви споменават по-малко от седмица..... Ей толкова е важен всеки един от нас на тази планета :) И то на най-близкото ни обкръжение. останата част от близо 8 милиарда души население на планетата дори няма да разбере, че сте раждани и умряли, Стига се вземахте за фактор :)

108

Анонимен

преди 7 месеца

До бай Бай, естествени процеси са :) Всичко се променя, дори и обществото и строя. Опитай се да подобриш на първо място грамотността си. после и мисловните процеси.

107

Анонимен

преди 7 месеца

До бай Бай, опитай се да подобриш писането си. Не ти се разбира. Или изтрезней. Не е много сигурно какво точно причинява неспособността ти да пишеш разбираемо. Никой не ти налага отвън да работиш нещо. Ако не ти харесва си сменяш професията. Сменяш и местоживеенето. Все някой ви пречи на вас, нали? По-лесничко ли ви е така? Е, лошата новина е, че всъщност няма външни фактори, които да ви пречат. те са в главите ви! На никого не му пука за вас :) Хайде отивай да бъркаш бетона.

106

бай Бай

преди 7 месеца

До Анонимен драги това не е естесвена промяна!! Създават се нови вериги на произвадства за да продължи да съществува капитализма. Взимаш от едно място за да сложиш на друго, обаче не се подобрява живота ти, а става все по труден. Няма качествено и веществено преобразуване на живота ти драги!! Това не го разбираш. седим и тъпчем на едно място. Преди 30 години се обсъждаше студения синтез като възможност за нова източник на енергия. Ето това има смисъл да ти промени живота!!

105

бай Бай

преди 7 месеца

До Анонимен имам наложени от вън правила!!!Так както ти отиваш на Запад щото там живота е бил по-добър, защото за да има там трябва да се вземе от някъде другаде!!

104

бай Бай

преди 7 месеца

средния живот на панелите е 10 години, на електронното оборудване инвертори, защити и окабеляване 5-10 години и носеща около 15 -20 години!Така, това е инвестиция с много кратък срок на амортизационни отчисления или кратък живот на основното оборудване.Допълнително в повечето китайски фирми произвеждащи оборудване за ФЕЦ са наляти пари от Западна Европа и САЩ. Та за да са на печалба всичките по веригата, трябва да махнем основните -базови източници на ел. енергия!! Нямаме нужда от природа!

103

Анонимен

преди 7 месеца

До бай Бай, напълно естествен процес е. Щом не искат никъде да ходят се задоволят с това, което има тук. И никой не е длъжен да им подсигурява съществуването. Осъзнаваш ли, че никой на никого не е длъжен? Живеем в свободна страна. Всеки дължи на себе си и на семейството си! Нацията не е длъжна да издържа тези, защото те решили, че не искат да работят друго. Точка. Живял съм в 4 страни в Европа и съм се местил заради професията си. Действа обогатяващо и е вълнуващо.Драми виждат само неможещите

102

Анонимен

преди 7 месеца

До бай Бай, не е нужно да разбира от енергетика. Всичко се променя. Всички се нагаждаме към промените. Това ти казва. Включително и енергетиката се променя. Ти можеш ли изобщо да четеш и да разбираш е по-важният въпрос.

101

бай Бай

преди 7 месеца

До Анонимен е всеки отива, а приеми че има хора които никъде не искат да ходят!!!Приеми че това ходене за което ти говориш не е естесвен процес или неможеш да го осъзнаеш?

100

бай Бай

преди 7 месеца

До Хмммм а разбираш ли от енергетика за да приказваш?

99

Анонимен

преди 7 месеца

До Някой, че какво лошо има в това? Всеки отива там където получава добър живот. Ако това е извън България... всъщност никак не лошо. Вчера един от мрънкащите на магистралата попита: Аз да чне съм глупав. А то като му гледаш очичките и физиономията си крещи, че е глупав. така че.... няма лошо да намалим малко броя необразовани в България.