71

Гост до Боби

преди 7 месеца

Абе Боби, май те навряха в купи д у ***.Прав е този който те закова.Хвърляш небивалици тук и говориш не с факти а с предположения.Май ти трябва да четеш и да си записваш, да подвиеш опашка и следващият път просто чети какво пишат хората които разбират.

70

До Боби

преди 7 месеца

Момче, пропусна ли да прочетеш това По-високата инфлация и икономическият растеж намаляват тежестта на дълга, тъй като данъчните постъпления се увеличават с доходите, които нарастват с нарастването на заетостта плюс инфлацията на заплатите.Така че, ако правителството поддържа 4% дефицит година след година (без коригиране за инфлацията) и икономиката расте с 6% БВП (без коригиране за инфлацията), тогава данъчните приходи ще нараснат с около 6% (без коригиране за инфлацията) , и постепенно тежестта на дълга намалява.

69

Мен

преди 7 месеца

Кочо, разбира се че Боби е Анонимен.Погледни му часовете на публикуване.5 коментара един след друг в еднакъв часови диапазон.А после е наслагал лайкове на неговите коментари и минусчета на твоите.Хахахаха не мога. Голяма просто тия.Браво Боби! Ти си най великият капацитет в този форум.

68

До Боби

преди 7 месеца

Хубаво е да имаш самочувствие, но да пишеш сам за себе си колко си начетен е признак на слаба култура и комплекси.Ти Боби не само че нищо не знаеш по отношение на икономиката, но си един голям комплексар без никаква обща култура.Успех в твоята голяма заблуда че си просветител на масите!

67

Аз Кочо

преди 7 месеца

Боби, ти който толкова разбираш не отговори на поста ми за Фед.И така, частен ли е ФЕД, или публичен? Отговорът е и двете. Докато Бордът на гуверньорите е независима правителствена агенция, Федералните резервни банки са частни корпорации, собственост на търговски банки, които са членки на Федералната резервна система.Това е на хартия. Джером Пауъл беше човек наТръмп. Можеш да се досетиш колко е независим Фед. Освен това Фед защитава интересите на 1 пр от американците, т е милиардери

66

До 58

преди 7 месеца

Боби е човек който говори на изуст.За справка погледни какво пише той за БВП на силните икономики.После *** в Гугъл и провери.Боби си самият ти, см ешник

65

До 59

преди 7 месеца

ПриятелюИкономиката на сащ е момента гори.За разлика от икономиката на останалия свят включително и Китай.Говорите неща за които дори не сте си направили труда да прочетете Смеш ници

64

До 61

преди 7 месеца

Преди да ме цитираш прочети всичко което написах.Аман от разбирачи които вадят нещо от контекста и се правят на умни

63

Аз Кочо

преди 7 месеца

Държавно неизпълнение НЕ МОЖЕ да се случи с държава, която контролира собствената си валута и която взема заеми в собствената си валута, като САЩ, Япония, Китай и т.н. Може да се случи само с държави, които вземат заеми в чуждестранна валута (Аржентина взема заеми в щатски долари) или които не контролират валутата, в която заемат (Гърция заема в евро).Това, което МОЖЕ да се случи на държави, които взимат заеми в собствената си валута, е ИНФЛАЦИЯ (някои го наричат ​​мек дефолт).

62

Русофобски русофил

преди 7 месеца

Ни можИ да бъдИ..... Най-могъщата икономика в света.... най-развитата демокрация.... Най-богатата държава .... пък да няма пари да си плати на държавната администрация.... А дано само да успеят да намерят някоя малка кесийка с центове за заплати на българските си служители по медиите че и посолството им на Козяк ще го закъса и всички русофоби изведнАж ще станат русофили и ще се наредят за копейки при Медведева ... щото то без кинти за ракийка не се живее дълго.

61

Анонимен

преди 7 месеца

Цензурираната дума с три звездички в долния пост е "и-д-и". Защо се цензурира съвсем обикновена дума? На пълна диктатура го обърнаха от редакцията, ама все вият за "демокрация"

60

Анонимен

преди 7 месеца

До До Боби - "Лек пристъп на дългосрочна инфлация ще реши проблема с дълга на САЩ" -:)))) Браво бе момче, *** и им го кажи на американците, че те нещо ужасно са се притеснили... Особено умните и образованите, като Мъск например... *** и им отвори очите, че само една лека инфлацийка и всичко е шест :)) После ще ти гледаме портрета на корицата на Тайм... на Кочо от продажната българска медия днес :))

59

Анонимен

преди 7 месеца

До До Боби - "Дългът се обслужва и света продължава да се върти.Така или иначе този дълг никога няма да бъде изплатена и всеки го знае.Какъв ти е проблема?" - Ти май не си в състояние да помислиш и не си разбрал, че проблемът идва от това, че самото ОБСЛУЖВАНЕ на дълга става трудно, а после и невъзможно в един недалечен момент. То не може да се увеличава безкрайно. Не ги разбираш финансите, логиката, както и други неща. Съвет: Затвори плямпалото, смирено слушай по-знаещите и си записвай :)

58

Анонимен

преди 7 месеца

До Аз Кочо - "Високо технологичните патенти са изключително и само американска собственост." - :)) Гоооляма гллупост изръси!! Чак не знаеш колко не знаеш :))

57

Анонимен

преди 7 месеца

До Аз Кочо - "ФЕД притежава принтер а щатският долър все още е глобалната резервна валута" - хич не ги разбираш нещата, момче! Принтерът е до време и преди всичко е нож с две остриета! Не става само с печатане, поне не за дълго. Ако ставаше така лесно, както ти си го представяш, сащ нямаше да са в толкова кофти положение сега

56

Анонимен

преди 7 месеца

До Аз Кочо - Боби е един от много малкото знаещи хора тук. Чак се чудя какво прави сред тези иддиотти... :) Винаги чета мненията му. А на такива като твоите чета само началото. То е достатъчно за да покаже общата антмосфера на поста - дали е пълен или празен, фалшив или истински... :)

55

Аз Кочо

преди 7 месеца

Боби, един съвет, спри да говориш на изуст.Вече има Гугъл и интернет навсякъде по света.

54

Аз Кочо

преди 7 месеца

Списък на страните по БВП (по номинална стойност) в usdУикимедия списък 2017Сащ =19Китай =12Япония =5Германия = 4Ул = 3Индия = 3.2

53

Боби

преди 7 месеца

До 52 Като човешки ресурси БРИКС държат над 60% от населението и над 50% от БВП на целия свят като с добавяне на нови членове и вата показателя ще се покачват.

52

Аз Кочо

преди 7 месеца

Високо технологичните патенти са изключително и само американска собственост. Китай може да притежава нищожна част от тях но това се дължи на икономически шпионаж.Китай вече няма да е фабриката на света което ще реже от неговите печалби.Населението на Китай вече не иска да работи без пари.25 процента от икономиката на Китай е изградена върху имотният пазар който е в колапс. В САЩ този пазар има дял от 13 процента от икономиката. Нещата са несравними.