526

Анонимен

преди 8 месеца

В България съвсем са си изгубили ума

525

Сава

преди 8 месеца

Роба Раковски ,който е знаел 7 езика и е работил е във Франция като учител в университет 3 години,бил е в Индия (знаел е и индийски),но пак се е върнал в България (да е роб) .По-късно се жени за туркиня (дъщеря на противник на султана) и е собственик на цирка в Истанбул (цирка му е зестра- -робски неволи).Продължава борбата за свобода и от Цариград като праща огромни суми на легията (равни на милиони евро сега,хиляди коне,пушки униформи)...

524

Анонимен

преди 8 месеца

Защо триеш коментара веднага след написването му ? ! За това ли ти плащат? Много си нагъл!

523

Анонимен

преди 8 месеца

Древните Българи са водели естествен и в пълна хармония с природата живот, като за тях кръговратът на живота и смъртта е бил приеман като възможност човек да научи Божиите уроци по време на своя живот. А смъртта е била облекчение и завръщане към Бога създател. При траките виждаме запазени древни религиозни учения с ритуалите им на тъгуване и оплакване при раждане на новороденото, което има да премине през тежки житейски уроци и веселие и празнуване при погребения с път към Създателя им за покой

522

Анонимен

преди 8 месеца

Ние,българите, сме народ,който иска винаги да бъде под егидата на голяма, с влияние държава. Петте века турско робство не ни научиха да бъдем свободолюбиви като напр. Черна Гора, Словения, Унгария. След Турция бяхме в лоното на Германия, после ни 'пое' Съветския съюз, сега САЩ доведе пионките си Киро, Асен и еврейчето Лорер. Стига толкова слугуване, аман! Имаме с такива екземпляри местни в излишък! Дори и академик ни е премиер!

521

Глок

преди 8 месеца

До Война можеше да няма С евтина пропаганда няма да стане,Нато вече се разшири-Финландия и Швеция след кратко време!Украйна де факто е НАТО,към подход са Армения и Грузия.Няма да ме учуди и други републики да последват примера.Атомно оръжие Украйна имаше,предаде го на Русия а руснаците се задължиха да опазват цялостта и!Но с бандити и ченгета работа нямай.Биолаборатории има само в болните ви фантазии,бойни комари,земята е плоска.Честно много сте тъ...и

520

Анонимен

преди 8 месеца

Характерен за нашите деди е бил стремежът към единение на човека с Бога, символизиращ от широкоразпространения древно български тракийски знак: IYI Този знак IYI олицетворява вечния стремеж на човека от най-дълбока древност да днешни дни да се слее с Бога. Едновременно с това Абсолютния Бог е почитан и в своето женско проявление и начало на Майката Природа с нейното плодородие и избилие.

519

Анонимен

преди 8 месеца

- Агни е Огънят и неговият брат близнак Индра Гръмотевицата. и още много други древни наименования на природните стихии, които с времето и със загубата на човешката неразривна връзка с Единството на Природата са били били обожествени в пантеон от богове.

518

Анонимен

преди 8 месеца

- Деус е Небето и бащата на всички природни стихии. Това е Небесния баща Сабадеус (Сабазий), който е почитан като Тракийски конник в тракийската релихия. По - късно той е наречен Зеус или Зевс(Гърция), а също и Юпитер (Римляните), Дионисий и така нататък Ziezi Ex Quo Vulagres - Зевс от легионите на които са Българите!

517

Анонимен

преди 8 месеца

Природните стихии са били разбирани с проникновение поради запоженото в древните българи чувството за едининение с природата и нейните сили. Древните българи са считали стихиите за свой братя и сестри и неправилно днес се интерпретира уважението на човека към природните сили за наличието на някакво многобожие и езичество. На всяка една природна стихия древните българи са дарили име и са я почитали като част от кръговрата на живота.

516

Анонимен

преди 8 месеца

И защо Вeдa Слoвена е така преследвана и неразпространена от нашите културни институции, отговорни за запазването на живия български дух, като дори и малкото й версии в интернет са сваляни и скривани!?

515

История даге

преди 8 месеца

Русикта църква призна българската едва след 1946г.след като бяха убити 2000 свещенника и бяха заменени с агенти.Преди 1989г кръщенетата бяха забранени и хората кръщаваха децата си по нощите в далечни църкви и манастири ,където имаше все още вярващи служители под риск да попаднат в Белене ,а свещенника директно в пещите на Кремиковци.

514

007

преди 8 месеца

Църквата я затвори Митрофанова дори намекна, че сме варвари има стотици български свещенници,но не ги допускат до църквата явно не е само църква ;)

513

Долу БКП

преди 8 месеца

В църквата служеха и двама българи обаче ги изгониха още преди войната явно са пречели на пропагандата.

512

Отговорът на Русия

преди 8 месеца

-Разбира се, че ще има действия. Първо ще бъде извикан посланикът, ще има определен разговор с него - каза посланикът на РФ Митрофанова, коментирайки въпроса за евентуални дипломатически контрамерки от страна на Русия във връзка с изгонването на представителите на Руската православна църква от България. В същото време тя подчерта, че "никой няма да предприеме подобни действия срещу Българската православна църква в Москва". - Ние не сме варвари - добави Митрофанова.

511

Анонимен

преди 8 месеца

Древният ведически санскрит - един от най-старите индо-ариски езици, е произлязъл от древния български език на нашите прадеди, населявали земите ни от най-древни времена. Нашите праотци не само са дали началото на световните езици на човечеството, но са и предавали и най-древните религиозни учения и мъдрост на съвременното човечество. Българите са най-стария човешки род, който се е разселил на Исток и на Запад, на Север и на Юг по цялата земя.

510

Война можеше да няма

преди 8 месеца

До Глок: Украйна можеше да избегне войната и да задържи Донбас ако спазваше Минските съглашения - изтегляне на тежките оръжия от т.н. линия на разделение, даване на специален статут на Донбас. И още: отказ от членство в НАТО. Можеше,но не го направи. Осем години обстрел, намерения за създаване на атомно оръжие, лаборатории за биологично оръжие. Войната вече не можеше да не започне. Засега Украйна загуби само Донбас и Запорожка област. Ако не започнат преговори ще загубят още.

509

Анонимен

преди 8 месеца

Евмолп е основателя на днешния Пловдив през 11 838 г. преди н.е. "Всеки човек е една малка Вселена" "Познай човека и ще познаеш Вселената и Боговете" "Над всеки човек бди една звезда" "Над всеки човек бди един ангел" "Кой каквото си направи, и Бог не може да му направи"

508

към к.543

преди 8 месеца

Исках да напиша: особено разкарването с арестантска кола. Този човек държи непременно да се изтъкне, и то с лоша постъпка. Ашколсун, аферим!

507

Анонимен

преди 8 месеца

До Анонимен,к.502. Тая простотия с гоненето на тримата свещеници от черква,така че тя да бъде затворена, може да се измисли само от човек,който преди това е гонил отново руснаци, демонстративно и много на брой,та да разберат враговете. Този човек може да е сбългарски произход,но не е българин и не носи българска душа. Отдавна е скъсал с България, напр. живял е дълги години в чужбина.На такива условия отговаря Просто Киро, Василев е по-пресметлив и не би се изявил така.Особено разкарването с арес