202

Анонимен

преди 7 месеца

Икономическата логика е, че когато купуваш цената се вдига, когато не купуваш цената пада. Като имаш пари купуваш, а като нямаш си ядеш дто. Инфлацията е процентно повишение на цените спрямо период. Следователно, когато доходите се вдигат т.е. хората купуват, цените се повишават.

201

Анонимен

преди 7 месеца

Вдигането на доходите и най-вече на минималната заплата ще укроти инфлацията. Лъжа е, че инфлацията щяла да скочи. Има си не особено сложна икономическа логика.

200

Анонимен

преди 7 месеца

Колкото по-ниско да доходите, толкова по-висока е инфлацията. Правило.

199

трябва да

преди 7 месеца

се вдигне рязко тавана на максималния осигурителен доход.

198

и 3000 лв.

преди 7 месеца

да направят минималната заплата, пак няма да има полза за работещите на нея, а и над нея, защото при всяко нейно вдигане всички цени на всичко се вдигат. Т. е. само се прави още инфлация.

197

Мамата

преди 7 месеца

ПРЕДЛАГАМ ДА СЕ НАМАЛЯТ ЗАПЛАТИТЕ НА ВСИЧКИ ОТ ПАРЛАМЕНТА,ПРЕЗИДЕНТА,МИНИСТРИТЕ И НА ТЕЗИ ОТ МЕДИИТЕ НА 1000 ЛЕВА И ТЕХНИТЕ ПАРИ ДА СЕ ДАВАТ НА ХОРАТА.не се наядохте ей.2025 година е близо и Слънцето ще сложи всички на мястото му

196

Анонимен

преди 7 месеца

Трето, кой мислите ще облажи най-много от тези пари, м? Хората на минимална не могат да заделят, инвестират и печелят от тях. Всичко ще се изхарчи в големите вериги. Кой държи магазините,м? Големите богатите, същите за които лобирате да се вдига мрз. После ревете, че богатите стават по-богати. Да бяхте си размърдали цигулките и да направите както в Португалия например - % увеличение на мрз да може да се харчи във избираема кошница храна, спорт, училище, култура, транспорт или в банка без такса.

195

Анонимен

преди 7 месеца

Ниските доходи винаги водят до по-висока инфлация. Доказателството е размера на инфлацията в различните държави, например в държавите от ЕС.

194

канадец

преди 7 месеца

Как се живее с толкова малко пари. Аз харчя на едно пазаруване горе долу толкова. Ако резервирам нещо за почивните дни дори нама да ми стигнат за пътните и хотела. Такава заплата мизерия доживот. Бягайте от това място.

193

Анонимен

преди 7 месеца

Друго, назначените демократи така и не разбраха, че заплатите ще се повишат здравословно ако има състезание, пазарна конкуренция, много играчи. Всичко в тая държава е монопол или картел...

192

Анонимен

преди 7 месеца

Естествено, административно вдигане на мин заплата ще фалира малкият и среден бизнес, големите ги боли за минималната, те пари имат. Просто ще калкулират % върху стоката и няма да разберат. Това е лобиране за големите и изтласкване на малките от пазара, преди изборите. После да не се оплаквате от монопола и крепостничеството.

191

Анонимен

преди 7 месеца

още по-смислена: плащат ти във време за живот. Сещате ли се онзи филм. Нямаш време умираш :) С Джъстин Тимбърлейк. Много яко :)

190

Анонимен

преди 7 месеца

198 Абе като се замисли човек,има нещо смислено в тая идея.

189

Анонимен

преди 7 месеца

До Анонимен 197, има цели двама, които искат да ползват, но да не плащат. Жалко, че все още има индивиди в България, които очакват, че някой друг трябва да плаща за тяхното мъджикане, което наричат съществуване. Такива хора не са нужни на тази страна.

188

ЩЕ ВИ КАЖА

преди 7 месеца

Как да се оправи държавата - да се махне наследяването. Също така спестяването. В момента в който вземеш заплата имаш срок 10 дена да прецениш за какво ще я харчиш (някой неща може да заявиш фючърсно, примерно хляб). И това е. Много проста формула. Звучи фантасмагория, но е пробвано в древността. Не е имало бедност. Не е имало прости тутция (уникално!). Помислете. Вереме е за нов социален строй.

187

Анонимен

преди 7 месеца

До Анонимен 196, що бе? Що не е пък без данъци? Според мен ще е по-яко. Не плаща :) Не ползваш :) Така ще е и честно! Когато искаш да ползваш, ще си плащаш. Така е честно, нали?

186

Анонимен

преди 7 месеца

Необлагаем минимум,прогресивен данък,все неща крайно необходими,въпросът е има ли кой да ги въведе?

185

...

преди 7 месеца

Голямо мрънкане за плоския данък. Аз пък искам да го махнат за всички :) Никакви осигуровки(пенсия, здраве, и т.н) и никакви данъци за служителите. И тогава всеки наистина да се оправя както може :)

184

R2D2

преди 7 месеца

И минималната се определя от Пеевски, а той е измамник. Голямото лъгане - като през социализма. Ние ви лъжем с минималната, а вие ни лъжете че ще работите.

183

Спасов

преди 7 месеца

Скоро ще направят минималната 5000 лв обаче хората вече избягаха към истински държави където няма Пеевски и Борисов.