23

Димов

преди 8 месеца

"Едва през вчерашния ден (30.08.2023 г.), при поредните проверки, извършени от четири екипа на Инспекцията по труда, на обекта бяха установени работници, извършващи дейности по полагане на тротоарните настилки..."Не е ли малко странно никой да не работи на толкова важен и спешен обект?!?

22

Алекс

преди 8 месеца

Тази публикация развали рахата на служителите в Инспекцията по труда.А беше толкова хубаво:кафенце,обяд,сладки приказки с колегите и работния ден приключил.Сега трябва и да се работи.

21

Анонимен

преди 8 месеца

До Анонимен 21 - Ахъм, то по жълтите павета, дето за n-ти път ги редят все МАЙСТОРИ и неизвестно що не могат да ги наредят, хич няма да си чупиш краката.

20

Анонимен

преди 8 месеца

Не говорете глупости, после ще ходите по този булевард и ще си чупите краката

19

Анонимен

преди 8 месеца

Хората са бедни, по-добре това дете да научи занаят от баща си, от колкото в същия момент да краде. Аз си спомням, как баба ми и дядо ми ме водиха на полето и с една малка мотичка ми даваха задача, какво да прекопая. Береш домати, грозде, вадиш картофи, садиш бустан и даже ти е интересно. В случая понеже минава през фирма е проблемна ситуация, иначе няма лошо в труда, особенно при малцинствата.

18

Анонимен

преди 8 месеца

Критикуват соца, че тогава казвали "учи, да не работиш", а сега е и не учи, и не работи. Ако можеш да измошенничиш, най-добре. Никой не е умрял от работа, разболяват се от лежане, бездействие и висене на телефоните по цял ден.

17

Анонимен

преди 8 месеца

Пълна ***, пълно е с био отпадъци които нищо не работят но с тях не се занимавате

16

Анонимен

преди 8 месеца

В България трябва още от 16 годишни да вършат работа. Разнасяте на вестници. Пазаруване за стари хора. Облагородяване на градинки. Садене на цветя и дървета. Разхождане на кучета на богати хора. Помагане при пренасяне на хора. Има още други купища работа. Така е в нормалните общества. Социализират ги от малки да свикват.Но в България ще е трудно поради ред причини.

15

още нещо

преди 8 месеца

Нищо трагично не е станало че младежът е видял колко лесно татко му храни семейството си.Нито се е разболял нито е станала авария.засрамете се!

14

старец

преди 8 месеца

като станах на 16 и получих паспорт сам поисках да работя хем за мускули хем за пари-едното лято в каменни кариери , другото в пътни строежи. и на есента за пръв път усетих че се радвам ще ходя на училище и дори ми се учи.Ти да видиш!такъв необакван ефект от физическия труд.

13

баща

преди 8 месеца

Имам 3 деца.И когато станаха на 16-веднага ги дадох да работят лятото на морето.Аниматор беше едното другото сервитьор и после в топла и студена кухня.Мърмориха отначало много че са били прецакани.Работата не е лека-по 10 часа на ден без почивен ден.Взеха малко но нелоши пари за тях и спряха да мърморят-хареса им.Когато навършиха 18 имаха трудов стаж и връзки-избираха къде да отидат.Считам че това е пътя да станат хора.

12

Анонимен

преди 8 месеца

Така е в колониите! Европейски цености с краварска демокрация

11

Анонимен

преди 8 месеца

Ами да подберат тогава работодателите да плащат както трябва и да осигуряват както трябва, а да не се занимават с глупости и измислени проблеми. Работело детето, няма лошо, занаят усвоява. Никой не реди плочки и павета на климатик. То пък на тоя с клипа детето му като виси на екран по цял ден, голям келепир.

10

до 10

преди 8 месеца

И какво като каже така? Да седи гладен ли? Като го гледаш дали ще доживее до българска пенсия? Или ще драсне на запад? Пак без трудов договор, но за 5 пъти повече пари. Той не работи за пенсия. Работи за храната си. А да си чувал за "самоосигуряващо се лице"? Като го гледам едва ли може и да чете, но поне не краде.

9

До 8

преди 8 месеца

"Плащат му"А дали му плащат?Не четеш ли.Трима са без трудови договори.Това значи пари в плик и никакви осигуровки.И после ще каже,работя от десетгодишен,а пенсията ми е минималната.

8

Анонимен

преди 8 месеца

Повечето изпълнители на обществени поръчки осигуряват служителите си на минимална заплата и взимат заплати в пликче. Но държавата нехае, понеже са връзкари. Това е абсурда-държавата подхранва сивия сектор. Тези фирми трябва да са най-старото проверявани понеже се финансират със публично средства.

7

Анонимен

преди 8 месеца

Как от всякъде изпълзяват комисии и разни експертчета от дупките си. Може да не сте съгласни с мнението ми, но. "Дитьету" се учи на занаят. Плащат му. Работата не е много тежка, но е специфична и натрупва опит, който по-късно ще му е полезен за бъдеща професия. От характерен етнос е, който не е от най-работливите. Дай да го затворим обратно в гетото, че ще почне след 4-5 години да печели повече от "експертите". Майстори плочкаджии винаги ще се търсят. Или ще става програмист? Математик? Ха!

6

Анонимен

преди 8 месеца

И някак си като се върнеш в далечното минало дори преди тоя Исус. Децата задължително са учили да ловуват с бащите си за да оцеляват. Ако е било възможно детето учи Латински, но винаги е имало налични войни които ще обучат следвашите деца. 21 век ако може да ни таковат безплатно ей така

5

Анонимен

преди 8 месеца

Що не приберете малолетните тружeничkи от магистралата ,ами си затварят очите,щоту сводниците са в политиката?Адмирации за бащата,че го учи на труд.

4

Анонимен

преди 8 месеца

Какви лични предпазни средства се изискват за полагане на плочки? Кубинки? Каска? Дебели ръкавици? Дрехи с дълъг ръкав и крачоли? Предпазни очила? Вие добре ли сте? Я идете за 2 часа дя редите плочки под слънцето, когато е 35 градуса на сянка и пак говорете за предпазни средства