43

Пенко

преди 8 месеца

2002ра от немската гимназия пратиха, който искаше да реди павета в Германия срещу заплащане и като "жив" езиков "курс". Ами не беше лошо... Върнахме се с някое друго Евро и много малко практика на езика.

42

Ехо,

преди 8 месеца

Според международната харта за правата на човека и борбата срещу трафик на хора (имат акаунт в Туитър - сега Х), една от разпознаваемите форми на насилие е именно forced labor т.е. принудителен труд. И далеч не само на деца, а и на възрастни. В превод, никой няма право да кара някого да работи принудително нещо, без негово желание. Не да давате примери как са ви карали родителите и в училище да работите като деца (безплатно при това) и колко хубаво било това, защото е престъпно, русофили

41

Старичока

преди 8 месеца

Е, и какво толкова . Като малки много от нас са работили , дори и в по-лоши условия . И никой не се е оплаквал. Днешните третополови меки китки се преуморяват само докато натискат бутончетата на клавиатурата ... дедови кекави инфлуенсърчета ... Оставете детето да се учи на труд, а не като другите да се чуди какво да открадне , каква "предизвикателна" снимка по жартиери да си сложи в ТикТок или къде да си купи трева или алкохол че да се насмуче "като мъж" .......

40

mne

преди 8 месеца

До ИТЕдно е да ми цъкаш на компа под климатика, друго е да редиш плочки на жегата.

39

Kkk

преди 8 месеца

По-добре да ходи да краде и да пие по цял ден не е европейско са се работи доброволно

38

Ллл

преди 8 месеца

Тия, дето твърдят, че било много добре децата да се учат на труд от малки, дали ще допуснат да им дойде майстор да им ремонтира и вместо да подхване той работа, да доведе дете да я върши, че да се учело?

37

Учели се били

преди 8 месеца

Като как може да пускат някой, даже и възрастен да е, тепърва да се учи да реди плочки на обществен обект, че и на централен столичен булевард? После кой ще ходи подире му да пренарежда. Цяла България видя как се учиха да редят жълти павета.

36

Анонимен

преди 8 месеца

Ми да, нормалните деца сега лятото висят по кръчмите. Така е по европейски. А това ще вземе да се научи да работи, мани ужас! После как ще го отучват?

35

Анонимен

преди 8 месеца

Този как се е сетил за Агенцията за децата . Не се е сетил за Агенцията за защита на потребителите , за комисиите за защита на конкуренцията и много други агенций, които дружество топлофикация не ги чува и и не ги вижда.

34

Работодател

преди 8 месеца

Еми няма как ба лъците свършиха и вече деца вземаме, че да пестим от заплати за майбасите ;) ГЕРБ ПОБЕДА!

33

фънди

преди 8 месеца

за това гербавите пътища се сурват след първият дъжд - щото за да се накрадат колкото могат карат деца да работят.

32

Анонимен

преди 8 месеца

Интересно защо самият Богданив не се е самосезирал и не е хукнал да отнема деца. Аааа да, сетих се, той е ербап само в български семейства. От ромите го е страх, че може да отнесе някое паве в главата.

31

Анонимен

преди 8 месеца

"добре,че са Ромите да редят павета и да правят покриви" - Явно не си викал роми да ти правят покрива, иначе друга песен щеше да пееш. А наредените от тах павета всички се спъваме в тях и ги плащаме. Жълтите павета за кой път ги редят вече и все с наши пари.

30

ИТ

преди 8 месеца

Аз съм програмист и започнах да работя още като бях на 10 години. Още тогава се учи занаят. На 18 вече бях синиър програмист с 8 години стаж.

29

Анонимен

преди 8 месеца

А ученическите бригади по фабриките не бяха детски труд, нали? Или тогава нямаше проблем хиляди деца да блъскат в жегата? А сега видели 2 деца да помагат и вече вой "експлоатация на детски труд".

28

Анонимен

преди 8 месеца

Римляните винаги така работят. Тези ,които взимат парите са едни мазни, с големи тумбаци, дето нищо не могат да свършат, а и не искат. Те викат малолетни от махалата да им вършат работата за по 1 сладолед почерпка. Естествено качеството всички го виждаме, защото младежите сега се учат. А като се научат и те стават като бащите си - домързява ги и карат други малолетни роби да работят.

27

схема

преди 8 месеца

Те са хитри и мързеливи. Те наемат фирмите голям човек, пък той води децата от махалата да работят, за някоя почерпка. Нали ги гледам тия по строителните и ремонтни дейности, с шкембета, не могат да се превият на две и трима приказват, двама работят.

26

27

преди 8 месеца

Ако си мислиш, че са могли да запазят соца, се лъжеш. Ако си мислиш, че обикновените хора са взели каквото и да е важно решение за прехода се лъжеш. Това, което се случва щеше да се случи по един или друг начин.

25

Децата на СОЦА

преди 8 месеца

Какво дрънкахте бе нали Вие родителите с вашия избор за лъжливата демокрация избрахте този мизерен начин за вашите деца и още по лошо ще става все още има хора живеещи по соца и виждат отношението на деца възрастни от крадливия капитализъм поглъщайки всичко българско и България

24

ЖИВОТНИ!

преди 8 месеца

НЕЧОВЕШКО, да оставите ДЕТЕ да ви работи и да взимате пари от трудът му! Ако бях БГ премиер, ви пращам лично в мини Бухово!! Без съд и присъда!!! Отвратен съм!!! Държава ли!!!