81

скоро в Крим

преди 8 месеца

В района на Спирни на Сиверското направление украинската артилерия отблъсна атака на окупаторите. Руснаците загубиха 7 Бойни Машини на Пехотата и 5 танка T 80. ВСУ също отблъсна руска атака в района на Клищиевка, унищожи 3 танка и 3 БМП. Понеже се движат през минни полета, които сами поставиха, един от руските танкове при опит за маневра, връхлетя върху друг руски танк.

80

Анонимен

преди 8 месеца

Всички искат мир, но кои не се страхуват да си бранят свободата. Дон Кихот казва на Санчо Панса : Свободата се крепи на върха на бойното копие ! През Втората Световна Война Хитлер се колебае, дали да не окупира и Швейцария. Във въздушни боеве швейцарците надделяват, за 10 дни мобилизират няколко стотин хиляди войника и контролират всичке проходи в планините, където в безкрайни пещерни лабиринти и тунели имат запаси и боеприпаси за години. Хитлер разбира, че са костелив орех и се отказва.

79

100 морски дрона

преди 8 месеца

по 275 000 долара са 27 500 000 долара. 10 глутници по 10 дрона едновременно атакуват 10 военни корита през нощта и ги потапят. След края на конфликтите с балони ги вадим за претопяване. Ще има метал за години напред. Ако произведем 100 000 пластмасови балона и ги заредим със запалителни смеси. Водолази с малки скутерчета ги придвижат в близост до военните корита и дистанционно БУМ, ето ти корито на грил. Преди столетия с олио запалваат морето и турския флот.

78

Анонимен

преди 8 месеца

Русия нищо няма право да инспектира в международни води.Има си закони и те трябва да се спазват ОТ ВСИЧКИ.Ние тука в България сме свикнали че правилата не са за ВСИЧКИ, и това идва точно от ***. Вижте Хамериканците даже Тръмп го ****ха да го обвиняват в разни неща, а тука не ще инспектирали кораби незнам ко било. Я да ходят да се разходят

77

Мир в Черно море

преди 8 месеца

В наш интерес е да има мир в Черно море. Дали Русия ще инспектира кораби или не, това не пречи на корабоплаването там. Но откъдето и да купуваме нефт, все през Черно море трябва да мине. Ако бяхме построили на времето нефтопровода Бургас-Александруполис, сега можеше да го ползваме и в обратна посока, но откъде толкова акъл у нашите евроатлантици. Тогава беше важно да се провалят всички икономически проекти с Русия - и нефтопровода, и Южен поток, и АЕЦ Белене. А на ниското м'агаре всеки се качва.

76

Гошо

преди 8 месеца

И къде смятате да я монтирате тая "доктрина" на Калиакра или на Емине

75

Жиката

преди 8 месеца

А пък край Ямбол чичо иска да стовари цяла бригада.Ще заработват яко ромките долареси.

74

До 75

преди 8 месеца

Първо не е голяма а малка част от икономическата зона, второ е само временно за 10 дни и трето ние нямаме флот и Нато също няма флот в Черно Море! Освен Турция която има договорка със Русия и нищо няма да направи!Кораби на САЩ не са разрешени в Черно Море има споразумение с Турция!Но ако желаеш, да защитаваш българската икономическа зона и да нападнеш реските военни кораби- е в Декатлон има намалиние на надеваеми лодки за лятото ;)

73

Анонимен

преди 8 месеца

Както казах - Блокират голяма част от българската икономическата зона за свободно плаване, риболов и добиви, за продължително време. И то доста стабилна част. Но нещата са да си траем щом ги правят "братушките" нали. Айде, дадох ти и източник. Дерзай.

72

До 74

преди 8 месеца

Това не е в български териториални води..

71

Анонимен

преди 8 месеца

Нещо се бъгна, затова пак - Държавно предприятие Пристанищна инфраструктура (Ръководство на корабен трафик)"НАВИМ 397/23ИЗТОЧНО ОТ НОС ЕМИНЕ.ПО ИНФОРМАЦИЯ НА СЛУЖБАТА ЗА НАВИГАЦИОННА БЕЗОПАСНОСТ НА РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ:УЧЕНИЯ НА ВМС НА РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ РАКЕТНИ И АРТИЛЕРИЙСКИ СТРЕЛБИ ОТ 2100 UTC НА 19 АВГ ДО 2100 UTC НА 31 АВГ 2023 В РАЙОН, ОГРАНИЧЕН ОТ Т.К.:42 56.0N 028 31.0E42 56.0N 030 52.0E42 26.0N 030 52.0E42 26.0N 028 31.0E.РАЙОНЪТ Е ВРЕМЕННО ОПАСЕН ЗА ПЛАВАНЕ. "

70

До 70

преди 8 месеца

Накакъв източник, от страна на нашето Министерство или официално лице, че Русия не разрешава риболова в българските води!! Само бла бла дрън дрън..никакви факти.

69

До 70

преди 8 месеца

Моля дай име на учението, източник, изявление на Руското Министерство на Отбраната, нещо!!Думите ти са чиста пропаганда без всякакви факти!

68

Анонимен

преди 8 месеца

до 69 - Те не дават имена, дават че ще има "Учения" до 31 август и района е "опасен за плаване" заради ракетни тестове и т.н., като същия е блокира голяма част от нашата икономическа зона и транспортни пътища на европа. Ако това, че месец и нещо не може да ловиш риба и да ползваш водите си заради присъствие на чужди военни кораби, за теб не е трайно присъствие или не нанася вреда на България, ок. За мен си е жива провокация, заплаха и показване на сила.

67

До 68

преди 8 месеца

Русия няма трайно кораби в нашето икономическо пространство в Черно Море! И ти не можеш да назовеш даже името на един такъв кораб трайно присъстващ в нашата икономическа зона!! Нали?

66

Анонимен

преди 8 месеца

до 66 Я ми обясни тогава, каква е причината страна обявила ни за вражеска, трайно да има военни кораби в нашето икономическо пространство. Не говорим за търговски, а военни. Аз друга освен агресия, натиск, заплаха и показване на сила не виждам.

65

До 66

преди 8 месеца

Какво дрънкаш глупости?Разбира се, че войната в Украйна е нелегална и Русия нарушава международното право!Но това е на територията на Украйна, а не в България! И не в българската икономическа зона в Черно море! Това не е наша война! Русия не е нападнала нас!

64

Анонимен

преди 8 месеца

до 65 Значи признаваме правото само когато е на руска страна ;) иначе тия води не значели нищо и не било война. Мерси за разяснението :D

63

До 64

преди 8 месеца

Никакъв кораб не бил взет на абордаж в българскиата икономическа зона! Турския кораб Сукру Оркан плаващ под флага на Паули беше взет на абордаж след като не реагира на предупреждение в украински води!!Война е все пак, Русия воюва срещу Украйна..Не разпространявай лъжи..

62

Анонимен

преди 8 месеца

до 55 А недей така да прескачаш удобно факта, че забраняват на другите кораби да навлизат сводобно в тази Българска икономическа зона, вземат ги на абордаж и т.н. Та както каза - "Но в изключителната икономическа зона могат да влизат всички кораби, ограничението е, че без разрешение не могат да ловят риба и да добиват полезни изкопаеми." Всички, но в случая руснаците искат да наложат ограничение на плаването и то в чужда икономическа зона, не в руската и то пак със сила и агресия.