47

баба мара

преди 9 месеца

защо вместо тютюн не гледат картофи и боб кога в българия е имало такива ценитова е основно ядене на българите

46

до Влади

преди 9 месеца

Ибрикчиите от Росенец ли ще ги направят тези неща или концесионерите плащащи под 3% такса.

45

Влади

преди 9 месеца

Слушайте умния българин: Леко мито поне на зеленчуци и плодове от извъневропейски страни и тънки такси за европейски производители, напр. парникови зеленчуци, напр. домати от Полша. Миналата седмица бях на Златоград. Тамошните пържени картофи(местни) бяха невроятно ВКУСНИ. Защото са български. Една интелигентна протекция за наши сортове+субсидии за производители(не само за житари с Ролсове и яхти) ще оправи нещата. Също и за животновъди. Румънските и македонските агнета са с вкус на бройлери!

44

Бълб

преди 9 месеца

Пазарът за картофи в България ще бъде задоволен. Ако българските производители на картофи искат да се включат, много хубаво. Ако не искат да се включат много им здраве.

43

Tенгри кан

преди 9 месеца

Погрома над българксото картофопроизводство започна с Пешо Катъра и баща му, който рече, че трябва да се унищожи икономическата база на комунистите! Тез двамката ги обесете за назидание! Иначе, аз, картоле сея, ама за мен си;))) Нарочно спрях са бъхта за продан, защото нема смисъл, българина трябва да тегли, много да тегли, инак нема са упрай! Имам си, сега ги вада, лапкам си с биричка, ох, котьо;))) Да се гледат картоле, не е никак лесно, само лапетиите тука си мислат така;)))

42

Black River

преди 9 месеца

Държава, която не може да отгледа за вътрешния си пазар едни прости картофи, нищо не става от нея!!!! боК.L.ук.

41

Анонимен

преди 9 месеца

До DesНапълно механизирано друг път - ела да ти връча пръскачката - няма да издържиш и 15 мин.

40

Шишарката

преди 9 месеца

До АнонименТези демократи, за които говориш бяха и си остават най-големите комунисти - просто вятъра духаше в друга посока. Сега пак се пренастройват.

39

Картофопроизводител

преди 9 месеца

Отглеждам картофи на 12 дка и твърдя, че за тази ситуация е виновен лично служебния зам. министър Тодор Джиков - благодарение на него картофите бяха извадени от списъка на зеленчуците, които се субсидират. В съседните страни не е така. Работата беше, че г-н Джиков има предприятие за производство на нишесте и за да му върви бизнеса направи така, че за да си субсидиран картофопроизводител в България трябва задължително да преработваш нишесте, а реално такива са една шепа хора (по-скоро мутри)

38

Шопендар

преди 9 месеца

Смолянските картофи,и самоковския компир завзеха пазара,нищо че са турски

37

РусенецЪ

преди 9 месеца

Вероятно от 15 години не купувам български картофи. Просто опитах розовия румънски картоф. Е пък 500 години зад румънците сме по отношение на картофите.

36

Инициатива

преди 9 месеца

Всеки картоф с евро сертификат!

35

Анонимен

преди 9 месеца

МЕЖДУНАРОДЕН ЗАГОВОР ПРОТИВ НАШИТЕ ЗЕМЕДЕЛЦИ! САМО ЗЪРНАРИТЕ СИ КУПУВАТ ВСЯКА ГОДИНА НАЙ-НОВИТЕ ЛЮБИМИ МАРКИ НА СВЕТОВНИТЕ МИЛИАРДЕРИ!

34

ЗАЩО

преди 9 месеца

Всички храни в България се внасят от Украйна . Ще изтровят децата ни .

33

Анонимен

преди 9 месеца

ЗАТОВА СИ КУПУВАМ ПО 3-4 ОТ ЛУК,ЧЕСЪН,ДОМАТ,КАРТОФ,ЧУШКА - КОЛКОТО ЗА ДЕНЯ, ЗАШОТО КАТО ГИ ОСТАВИШ ЗА ДВА ДНИ И ПОЧВАТ ДА СЕ РАЗЛАГАТ,А НЯКОИ БЪКАТ ОТ ДОПЪЛНИТЕЛНИ МЕЗЕТА (*** - СИН ДОМАТ) В ТЯХ...

32

Анонимен

преди 9 месеца

ЗАТОВА СИ КУПУВАМ ПО 3-4 ОТ ЛУК,ЧЕСЪН,ДОМАТ,КАРТОФ,ЧУШКА - КОЛКОТО ЗА ДЕНЯ, ЗАШОТО КАТО ГИ ОСТАВИШ ЗА ДВА ДНИ И ПОЧВАТ ДА СЕ РАЗЛАГАТ,А НЯКОИ БЪКАТ ОТ ДОПЪЛНИТЕЛНИ МЕЗЕТА (***) В ТЯХ...

31

"Цената...

преди 9 месеца

...се определя от големите в Европа." Да, така е, и не само за картофите, а за всичкооо. Никой не ни е крив, че сума години бяхме извън Европа. По-старите да си спомнят какви картофи се продаваха на Плод Зеленчук, мръсни, с пръст, както са изровени от нивата. А на запад се отглеждаха различни сортове, пакетирани за пържене, за пюре и др. артикули. Ние пискаме за всичко, а не си правим извод, че пазарите отдавна са заети и сега, със задна дата се мъчим да се внедрим тук там.

30

Анонимен

преди 9 месеца

Те унищожиха всичко. Сеят само ГМО. Все едни такива огромни са всичките и загладени. Кога в България сме отглеждали такива картофи бе? Това не са картофи! Това е някаква западна ГМО измишльотина. Много добре си спомням картофите които отглеждаха баба и дядо на село. Старите сортове бяха по дребни, с дебела плътна ***, не така жълти отвън, и изключително вкусни. Това си бяха нашите български картофи навсякъде. Сега ядем абсолютни бо-клу-ци без значение къде са произведени. Нямат вкус! Отрова.

29

до 24

преди 9 месеца

Аз от Бургас как да отида до Самоков бе мааам ти главчеста тпоъгълна. Ние имаме но ти нямаш май. Може ли работещ човек да търси през ден къде има евтини хубави картофи като са такава рядкост тъпир такъв

28

Боби Дъбов

преди 9 месеца

Редуцирам правилото за по-лесно запомняне. ЕВТИНИ И ВКУСНИ КАРТОФИ, ГАРАНЦИЯ ЗА УСПЕХ.