13

оня кривия

преди 9 месеца

от Герб няма ли да иска да ни каже нещо, само да вметне

12

Fena

преди 9 месеца

до 10. Жалко, че не мога да те видя кой си... набеден специалист. Първо: Бъркаш топлофицирано с газифицирано. Второ - не различаваш централно парно от локално парно (каквото се използва масово, но само в район или сграда). Трето - няма такъв филм "ефективност от мащаба" в термодинамиката. За да направиш разлика в температурата на една стая, се изисква количество енергия. Дали сте 100 или 5 абоната - няма никакво значение. Напиши същия пост в Линкедин, да те видим кой си, умник такъв? Ще чакам!

11

Анонимен

преди 9 месеца

Никой в Габрово не иска парно. Хората бягат от него, защото е ужасно скъпо. Не можеш да продадеш имот, ако има парно в блока. Това е положението. Да им е честито. За разлика от софийските *** бабки, ревящи за соц парното, там ще вдигат купон, че са се отървали от веригите.

10

До fena

преди 9 месеца

Очевидно си нямате понятие от енергетика! Всичко в Европа, на северозапад от София е топлофицирано. Белград, Виена, Париж, Копенхаген (топлофикация Париж е два пъти по-голяма от Софийската). Всички имат дялово разпределение, всички плащат сградна инсталация. Отворете един гугъл и проверете. Това неслучайно е така, постига се огромна икономия и ефективност от мащаба. Освен това топлофикациите стават все по-еко, газ, термопомпи, солари с колектори. Айде със здраве, колега (очевидно едва изкласил

9

Fena

преди 9 месеца

Всеки енергетик с 2 петъка стаж знае, че няма такова термодинамично, физично и енергийно тъпоумие като парното. Няма как да пренасяте с километри топлинен агент и да постигате конкуренция на уреди, които горят в самите жилища. Само Северна Корея и Русия могат да си го позволят - за сметка на държавата. 2 млрд лева беше субсидията за ТЕЦ София само за миналата година. Щото сме демократи, а не Комунисти! :) Ами Габрово? Да го д_ухат в Габрово....

8

Анонимен

преди 9 месеца

Вместо да се глобят отговорните, да се разтури сегашната управа и да се преправи всичко, защото чеснто казано, няма да е толкова трудно, не просто, няма да го ползваме, ами няма и ново да правие ... Па оне на ток. Откъде ток? Утре затваряме ТЕЦ-а. Вдругден ще затваряме сегашните реактори с надеждата, че ще озлваме американски или френски, ама след свадата в Нигер, не се знае ...На кво разчитаме, ако не е тайна?

7

Анонимен

преди 9 месеца

Нито мрежата ще издържи нито парите ще стигнат. Дано бъркам.

6

Анонимен

преди 9 месеца

Капитализъм - брюкселска власт, плюс зеленификация.

5

Анонимен

преди 9 месеца

може и да работи, може и да не работи :)))))

4

А знаете ли че

преди 9 месеца

Въпросният "ТЕЦ" прилича на някаква останка след въздушна бомбардировка! Там от както е построено по времето на Бай Тошо до момента нищо не пипнато.

3

Анонимен

преди 9 месеца

Честито да им е. Демократичното студуване не е като соц топлинката.

2

Ммда

преди 9 месеца

Както се казва Честита Промяна. Зелено бъдеше

1

Фед Красивия

преди 9 месеца

Вижте сега,от София е важно да спускат и на медиите и на всички,че средната работна е 1932 лв.Това,че областен град ще е без парно,са го играли и Казанлък и Перник.Не е интересно.Гоним норма,за да изпълним за Еврозоната изискванията(ама на документ) .Габровци на студено,те са свикнали.Ще вдигнем административно и МРЗ след НОВа,за да си вдигнем командировъчните.Защо дори разсейвате хората с глупости.Само ПП-ГерП е истината!!!