160

Анонимен

преди 9 месеца

Тази статистика официално потвърждава накъде върви трендът на цените - със сигурност ще има поевтиняване на имотите. Четвърто поред тримесечие спад на сделките е красноречив факт за това. Като прибавим и сигурното увеличение на лихвите по кредитите, както и новата продукция, която ще излезе на пазара, закономерността е ясна. При голямо предлагане и намаляващо търсене, накъде отиват цените? Само не задавайте този въпрос на брокери. Те са на обратното на пазарната логика мислене.

159

Анонимен

преди 9 месеца

за тия пари не в Гърция ами на френската ривиера си земеш, майни тая държавица жалка българия

158

Захари Потър

преди 10 месеца

Имоти има, но 90 процента от новото строителство е катастрофа и няма акт 16, да не говорим за елементарна инфраструктура. От две години търсим с жена ми и се бяхме отчаяли от видяното. Е в крайна сметка купихме в по-краен квартал и си има кусурите, но поне е с разрешение за ползване и има нужда от частичен ремонт. Банките все още дават с фиксирана лихва, но някой след август спират офертите. Но панел за 180-200 к евро е лудост.

157

Гадняр

преди 10 месеца

Има един образ, Антон Илиев. Брокер на годината, за не знам си коя година. Въпросния редовно ръси бисери за имотния пазар в ютюб канала си. Например наскоро заяви, че един милион човека искали да закупят жилище в София, но се колебаели заради слуховете за имотен балон и криза. Друг бисер, пак от него е, че търсенето било огромно, но нямало почти никакво предлагане. Затова ако харесаме някое жилище да купуваме веднага, защото някой веднага ще ни изпревари. :))

156

Интересно

преди 10 месеца

Защо винаги под имот се разбира бетонена кутийка?

155

Анонимен

преди 10 месеца

Купувачите, които спасяваха парите от инфлацията, купувайки имоти да вадят кредитния калкулатор и да почват вместо 2.5-3 лихва да смятат на 8-10%. Поне за 10-15 години напред.

154

Филип

преди 10 месеца

ЗА БОГА. ХОРА НЕ КОПУВАЙТЕ. НЕ ПРАВЕТЕ ХОРАТА ОШЕ ПО БОГАТИ.ТОВА СА ИЗМИСЛЕНИ ЦЕНИ. УЖАСНО Е. ПРОСТО НЕ Е НОРМАЛНО.ВСИЧКО ЩЕ СЕ СРИНЕ. ГАРАНТИРАМ ВИ. ИМАЙТЕ ТЪРПЕНИЕ.

153

Анонимен

преди 10 месеца

Който има нещо за продаване да сваля цената и да се отървава сега, че след няколко месеца ще си бие главата в паркета. За да спечелиш от нещо трябва освен да го купиш и да го продадеш. Иначе само ще си викаш че струвал много, а реално пари няма да имаш.

152

Анонимен

преди 10 месеца

2008 година всички викаха как цените няма да спират да растат понеже не знам какво си.Ако потърсите статии от онова време, ще видите това. Дори вече балонът в САЩ се беше спукал и цените на имотите се сриваха, но хората не вярваха, че и това ще се случи в България и уверяваха как у нас балон няма. И после изведнъж и у нас имотния балон се спука.

151

анонимен

преди 10 месеца

Преди около месец бях в Португалия и съвсем случайно видях няколко къщи обявени за продан в средно голям град (Коимбра) на брега на океана. Ново строителство, не са много големи, компактни, на 2 етажа, напълно обзаведени, влизаш и живееш. От чисто любопитство потърсих цената, останах изумен - 199хил. евро. Около София подобен имот е почти двойно по-скъп. Страшно са надценени имотите в България и вината е не само в продавачите, но и в купувачите - дават пари залудо.

150

Анал*лизатор

преди 10 месеца

Тук се чуват следните тези:Броят сделки намалява,но цените няма да паднат.Лихвите скачат,но цените няма да падат.Предлагането ще се увеличава,но цените няма да падат.И други твърдения,които са в разрез с икономическата логика,но са в главите на набълбукали се с кредити последните една-две години.Силни фирми,изкарали по 50-100 милиона могат да строят и продават на загуба,само и само да освободят капитали да обслужват кредитите.Но по-слабите ,с кредити,ги чака фалит

149

Истината

преди 10 месеца

Жилища има,но живущи няма.Няма и да има.Дори и да е презастроена България,от всякъде се вижда че това е само едно бъдещо бойно поле.Нещо като библейският Армагедон.Защото каквото и да се случи в по-голям мажаб,държавицата ни е на кръстопътя на Русия,Китай,Европа и Близкият Изток.Та който и на където да тръгне,все през България ще мине.То за това и читавите хора избягват да идват на почивка дори и за по 10-20 дена.Дори и наркозависимите пиянки и западни педофили вече избягват да идват.Става напеч

148

Ром"с

преди 10 месеца

Във САЩ сделките също падат,но за то се увеличават % по ипотеките което ще доведе до крах продажбата на имоти в САЩ ..а след време и у нас ще дойде вълната от САЩ..

147

Кмета

преди 10 месеца

Време е данъците на имотите да се вдигнат поне двойно, а на празните четворно!

146

до брокер с опит

преди 10 месеца

ако цените не нарастват а инфлацията всяка година е 20% : ) ха ха - съгласен съм, не им намалявайте цените! след 10 години ще си купя по един с всяка заплата : ) ха ха

145

Тиникежиева

преди 10 месеца

Аз съм брокирка и ви казвам туй ни е верно! Нивъзможно е! Цините саму ши ръстът нагоре и саму нагоре! Ду бизкрай!

144

Възраждане

преди 10 месеца

А тепърва, като се построи всичкото, купено на зелено за да закътаме спестяванията, какво ще правим? Кой ще живее там, на кой ще го продадем?! Българина не мислеше на кой ще го продаде след време, а как да вкара парите преди 2 години, затова и ще дойде здрава жътва 2024/5та, когато всичкото това се допострои и излезе за продан/наем.

143

СТАТИСТИКА

преди 10 месеца

София: жилища 681 000 броянаселение: 1 300 000 души (вкл деца)ако средно в апартамент живеят поне двама или трима ако имаме младо поколение (с перспективи децата да си купят имоти едни ден)то тогава отдавна всяко семейство си има по един или два апартамента (към момента)АКО живеят сами хора - примерно възрастни, които един ден ще влеят апартамента на вторичния пазар - положението още повече не е никак розово И от къде идва ентусиазма бе брокеристчета?Това са официални данни.

142

0880

преди 10 месеца

..... живея в малък красив южен град. До мен фирма Запрян.ви построи красив 4-етажен блок. с 9 апартамента - 100 кв.м. + гараж. Цена 100К. Продадоха се.. Но алчната фирма на 10 метра от блокчето построи подобно само вместо гаражи има зали за магазини. Минаха вече 4 месеца. Никой апартамент вечер не свети или няма мераклии...Винаги съм смятал: Алчността ще погуби света..

141

КАКВО СЕ ЗАДАВА

преди 10 месеца

Който знае какво се задава в момента екзитва от жилища и разпродава като улав.Обикалям София и във всеки квартал има нови и ненаселени жилища колкото за по един нов Перник. Жилища много - население малко. Нямам нищо против тези които имат имоти - само искам да питам кой ще ги търси след време? То народ не остана. На човек по 3 апартамента се падат в София. А и хората които изкарват пари работят по интернет не с лопата. А интернет има навсякъде вече + пътища = чао Софе!