Докога ще ни занимавате с тая *** история?????Някакъв си от село, ял пържоли, пък платил 600 лв, пък ресторантите щели да го съдят, пък проверки по заведенията...стига вече с тая селяния, имал пари дал ги, голямата работа станала.
Абсолютно вярно е,че посочените цени на грамаж с с цел да се подлъже клиента и да може да му се представи колкото може по-голяма сметка за плащане.Срам и позор за ненаситните ресторантьори!
Цената на храната е в грамаж в магазина. В ресторанта е ан порция. Голяма излагация с тези измами по черноморските ресторанти. И подкрепящите измаямите имитации на величия много се излагат. Голям позор.
До Анонимен 20 Нали затова е спорът? Такова месо ли са им сервирали в тази закусвалня сред крайплажните павилиони или са им поднесли нещо, клиентите са го изяли и чак след това са им казали, че в суров вид всяка пържола е тежала по половин килограм и е била от еди-какъв-си вид. Сега, ако можеш, докажи така ли е или не е така.
33 тоя е казал , че иска най- скъпите пържоли и са му обяснили , но той казал да не се обясняват . Човек гледаш цените си прави сметката .
Гледах клипчето с паролите за 650 лв. Сервитьора хубаво обясни за какво става дума, но трябваше да го направи това при поръчката, а не при плащането на сметката. Това за мен си е вид измама. На наши море от 5 години не съм ходил, не мисля и в близките 5 да го направя.
В менюто ТРЯБВА ДА Е ЦЕНАТА ЗА ЕДНА СЕРВИРАНА ПОРЦИЯ ,колко струват 100грама или 50 грама, или 20 грама не интересува никого след като не се предлагат порции от по 100 грама . На оня измамения с рибая му нанизали в сметката ЧЕТИРИНАДЕСЕТ стограмови и той ги вижда чак СЛЕД като всичко е изядено. НИКОЙ не го е информирал колко по 100 ще има в чинията му.А И КАКВО ДА ПРАВИ? ДА СИ НОСИ КАНТАРЧЕ И ДА СМЯТА КОЛКО ПО 100 ЩЕ МУ Е КРАЙНАТА СМЕТКА? Бакалски тарикатлъци.....
До :) "Просто сервитьорите трябва да казват не само, че цената е за 100 гр., а и колко горе-долу ще тежи пържолата..." не колко ГОРЕ-ДОЛУ е, при тези цени се дава ТОЧНО грамажа, другото е измама, ако мине!!!!
Просто сервитьорите трябва да казват не само, че цената е за 100 гр., а и колко горе-долу ще тежи пържолата, например 400 гр, т.е. цената ще е 145 лв. за едната. Това е цялата философия. Но аз не знам как човек може да е сигурен, че месото е такова.
Преди години се възмущавах на репликата " Слаб народ-слаба държава",но вече не.Какви чадъри и шезлонги,какви ценоразписи ви гонят,когато съседите ни уведомяват,че по Черноморието върлуват опасни бактерии Ешихерия коли. Алооо.При нормални стойности от 250 на 100 мл. те са 1350 единици на 100 мг.*** народ-Слаба държава.Яжте пържоли и после да не квичите.
До Анонимен "Никой не ви кара насила да влизате в скъп ресторант." Какъв скъп ресторант бе, на плажа, с мясък по пода, с клиенти по джапанки и после клиента виновен че не бил разбрал, че това е лЮксозен рИсторант! Това си е чиста проба ИЗМАМА! Къде егаранцията че пържолат е от Невада, а не от Кауфланд???
До Пфф "Айде спрете се вече. Каква драма, че някакъв платил 600 лева сметка..." Драмата е в кражбата и измамата от страна на ресторантьорите, като я определят като нещо нормално!!!
Като цената е за грам, да се доставя на масата с електронна везна. Иначе за какво доверие става дума при 650 лева за пържоли! И за касовата бележка от спора -- какво е това 14 броя по 100 грама???? Всеки касов апарат може да се настрои за зена за грамаж, т.е. всяка порция е 245 или 356 или 567 грама по цена за грам, тругото е ИЗМАМА!
Това сигурно е 10та статия за този случай и грамажа на храните. Айде спрете се вече. Каква драма, че някакъв платил 600 лева сметка.
Масова практика е цената на храната да е на грамаж, а не на брой