30

Ицо

преди 10 месеца

на Elka черната дупка е побесняла от игнориране.

29

В.

преди 10 месеца

Изменя пространствените измерения!

28

Анонимен

преди 10 месеца

Ако гравитацията се усеща по-слабо, не следва ли нивото на водата там да е издигнато?

27

ГРАВИТАЦИОННА ДУПКА!

преди 10 месеца

След като на мястото има магма с по-ниска плътност, водното равнище би трябвало да е по-високо! ИМА някаква неточност в публикацията.

26

Първо !

преди 10 месеца

Земята е кръгла ,после елипса ,после не съвсем кръгла ,приличала на картоФ.... като капка вода по време на полет ! Астронафтите си траят . Има нещо и тука !

25

В.

преди 10 месеца

Тези магмени струи не повишават ли температурата при повърхността?

24

Анонимен

преди 10 месеца

До ??? . Там карат по инерция и пестят нафта.

23

Анонимен

преди 10 месеца

Гравиатационна не означава че е и физическа. Поредната смесица от научни изследвания и мракобесие за деградация на населението.

22

Анонимен

преди 10 месеца

Не случайно в Индия се разказва една история за един човек отишъл до луната и взел много злато, но когато се върнал били минали 48 години и никой не си спомнял за него

21

Плоскоземец

преди 10 месеца

Земята е плоска и нема гравитация. Всичко това са измишльотини за да объркват главите на трудещите се и да ги разсейват от текущите им проблеми. Анатема!

20

Анонимен

преди 10 месеца

А пък аз ще чакам компетентното мнение на учЕните от БАН. Нищо чудно те да твърдят нещо съвсем, ама съвсем друго.

19

Черна Дупка

преди 10 месеца

Купете си турски чай, насипен в пакет от 0.5 кг. Черен, зелен по вашия вкус. Спожете една две чаени лъжички чай в голяма висока чаша и залейте с вряла вода. Разбъркаите добре и почакайте 10 секунди. Найлеките частички от чая се събират в центъра на чашата. Чая пуска пяна. Оберете пяната докато течноста се върти. Повторете нокато пяната изчезне! И помислете за черната дупка.

18

Доц. Дамян Илиев

преди 10 месеца

Всички тези гравитационни феномени доказват едно-Земята не е кръгла, а всъщност пространството е изкривено.

17

Анонимен

преди 10 месеца

В океаните живеят разумни същества като делфини и извънземни далеч далеч преди хората. Когато хората са се появили и дялкали камъни,тези същества са летяли до луната и обратно в океаните.

16

Това не е физическа

преди 10 месеца

Ако гравитацията беше по- силна, водата щеше да изпъква нагоре въпреки, че не е физическа.

15

Бай Течо

преди 10 месеца

Статията е вярна, явлението съществува. Ама не е дупка, а низина ако го съпоставим със сушата. И гравитацията не е по слаба , а по силна, иначе щеше да е баир във водата. Заради центробежните сили. Гравитацията зависи от масата. Значи под водата има нещо много голямо плътно и тежко. Липсват фотони там. Затова така става.

14

до 12 ???

преди 10 месеца

Не знам от къде ги вадиш тези логики за стъпаловидно пропдане на водата?! Става дума за огромна площ 3 милиона квадратни километра, в която водното равнище е със над 100 метра по близко до центъра на земята. Физически земята е близка до сфера, но по различни причин гравитационното притегляне не е сферично и съответно тегли предметите към земята с различна сила.

13

do 10 100Метра

преди 10 месеца

Спред други изтоници е дори повече: 348 фута по-ниско водното равнище.

12

Мариан

преди 10 месеца

Това Марианската падина ряпа да яде в срсвнение с Индийската дупка.

11

???

преди 10 месеца

значи голяма глупост и невярност! значи според статията водата в индийския океан е със 103.6 м по ниско ниво отколкото в другите океани! Ся не знам как точно става това при скачени съдове!? Но кат се замисля значи корабите които плуват в световния океан изведнъж рязко падат в една 103.6м дупка и след това няма измъкване!!!!!! Значи това е ако се верва на статията! инак е ясно, че законите на физиката тука НЕ важат!