МИЕ.Гпупости на търкалета,че не трябва!!!Трябва да се мият всички видове месо от магазина.Просто се подсушава веднага и край!Домашното няма смисъл да се мие,защото само ние го пипаме!
До Анонимен 11 - Верно, че няма нужда да се мие месото, ама да е от заклано вкъщи животно. Другите меса по магазините......не се знае, знае ли се.
Явно не е виждала госпожата в магазин как голям къс месо се изпльосква на пода и в следващия момент е върнат при останалото месо. Е, вярно, че веднъж ми се е случило, не е всеки ден и във всеки магазин, ама ми държи влага. Гъби, картофи, краставици по-често съм виждала да падат на земята от наклонено поставени и препълнени щайги, както купувач си избира. Веднага се връща при останалите. Ами, мия всичко.
Много ми е интересно дали г-жа Лазарова някога е влизала в кухня. Дори и в собствената си. Та да ми обясни как ще бели челадинки или пачи крак (съвсем примерно) с нож. Или пк какво ще остане след подобна "операция" от манатарки или масловки. Явно за госпожата гъбите растатат само в кварталните ресторанчета и в някой хипермаркет. Ама друг да ги готви.
Рибата как да се почисти без миене ми е странно хаха... И верно като седи в морето как не се разкашква
Рибите ми е чудно как не се разкашкват директно в реката или морето, през целия си живот се "мият" докато не скочат в тигана. Яйцата пък излизат от клоаката на птицата и да не се измие... Да са ви сладки курешкитe! А гъбите, основно дивите задължително се накисват във вода, за да излязат евентуалните червейчета и после се подсушават преди готвене.
Тази уникална т***потия циНкулира неуморно из т.нар. "женски" сайтове от години. Червените меса задължително се мият защото при съхранение пускат сокове, които завъждат бактерии, които ако не се отмият преди готвене може да доведат до лош дъх. А ко е необходимо (при пържене) се пдосушават с домакинска хартия. Иначе (за скара) нарочно се хидратират с различни маринати, за да не станат сухи като подметки. Същото се отнася и птичите меса.
Аз измивам всякакво месо. Тия глупости че кухнята можело да се зарази с бактерии ги разправяйте на някой друг. След като измия месото измивам и мивката. Водата щяла да погуби вкусовете качества на месото да бе да, кой знае с каква химия са го обработвали. Последния път си направих експеримент да измия каймата, целия натриев нитрит който е вреден и оцветява местото в червено го измих и месото стана бледо розово.
Едно време на село, баба и дядо гледаха 18 кокошки, имахме два петела и три пуйки. Като заколеха някоя кокошка и я изпържат, сварят, още помня вкуса, нищо общо с купеното.
Ъ... да бе.. не мисля. Кой знае кой го е пипал това месо, отделно често има кръв и разни други неща при пакетиране. Пък Михаела да не го мие, като не иска.
"Ако миете рибата, тя ще стане с кашеста структура при готвене" Това може да стане само ако са ви продали развалена риба!
много полезна статия, мисля че от тук на татък живота ми коренно ще се промени след като прочетох тези безценни съвети
Абе най-добре не мийте нищо преди да го лапнете. Особено онзи дебелия банан. Няма опасност да се заразите с нещо.
Кои са храните, които не трябва да миете преди готвене?