25

Анонимен

преди 11 месеца

обудсман и сега и поправителна сесия

24

спомен

преди 11 месеца

До Анонимен::Едно време треперехме от матурата защото знаеш ,че от нея ти зависи бъдещето и живота.Дори и сега,след 50 години помня на коя маса бях,какво се падна и какво съм писал.Втора матура няма и при неуспех отиваш в завода.В онези времена безработни нямаше.при неуспех в институт веднага започваш работа,защото за да кандидатсваш следващата година искаха 8 месеца трудов стаж.Дипломната ми работа тежеше 2 кг.чертежи на оризова хартия изпълнени с туш!

23

Анонимен

преди 11 месеца

Няма да стават айнщайни.. след като ИЮ на президента е някъде около 50 не е редно 3-то курсник да минава през 4 изпита..

22

Анонимен

преди 11 месеца

Така всеки с по ниска оценка в училище а значително по висока на матурата изводът е един учителят в у-ще го е оценявал субективно не му е бил симпатичен просто

21

Не беше сложно

преди 11 месеца

Преди години - ако учиш регулярно и показваш резултати можеш да се освободиш от матура ако имаш 5 или 6. Ако решиш да кандидатстваш - приемен изпит за университет без ограничения в колко. Сега дори набутаха матури иза 4 клас и побъркват децата

20

Анонимен

преди 11 месеца

Стига глупости. Мързеливите няма да ги накарате да работят. Ако някой не е успял да се подготви 1г за тази матура, за 2-3 седмици ли ще успее? И ако пак не успее? 3-ти опит?

19

Това ще е нещо като

преди 11 месеца

ремонт на ремонта ли?

18

Анонимен

преди 11 месеца

Нямаше да е проблем, ако не беше задължително да вземеш матурата, за да получиш диплома. Не всеки му е на акъла, но по-често на възможностиет, да кандидатсва веднага, след като завърши. Благодарение на вас, мъдрите и можещ възрастни, днес почвамеработа на по 15-16, само и само да имаме за ядене ...

17

Анонимен

преди 11 месеца

Проблемът е, че цялото образование се обръна на "зимай си матурта и са мафкай ..." В резултат на това, след 9-ти клас повечето тотално изгнорират всичко останало и започва подготовка за матурите и кандидатстудентските. Все едно няма НИЩО друго в образованието.

16

Анонимен

преди 11 месеца

Намалете малко натиска върху ранните класове. Онзи ден имаш деца в 7-ми клас, с по една-две валерианчета, ей така, ако пордължат да треперят от страх по средата на изпита. В САЩ от "Стадартизирани тестове" всяка година има припадащи ученици и в поселднит 40 години, ако си мислите, че нашето ниво пада, там направо е пропаднало през пода и е издълбало дупка чак до Австралия.

15

Анонимен

преди 11 месеца

"Ситуации има всякакви - болен си, не си в кондиция или си купонясвал предната вечер - поемаш си последиците." - Демек, ако ти се случи нещо, оставаш без диплома, защото гадния ти лишен от емпатия заднк така е решил?

14

Анонимен

преди 11 месеца

"Тогава нека да има втори шанс и при кандидатстудентские изпити, на изпитите по време на сесия" - Не знам дали си чувал, но на изпитите имаш втори, трети, понякога и четвъртишанс, а за някой неща, уткално можеш да се явяваш 5 години, след като си минал курса ... Не рабзирам, какъв е проблем имш ТИ с това?

13

Анонимен

преди 11 месеца

Идеята сама по себе си е абсурдна. Тогава нека да има втори шанс и при кандидатстудентские изпити, на изпитите по време на сесия Абе животът ни да стане едни безкрайни изпити, поправки, поправки на поправките. Ситуации има всякакви - болен си, не си в кондиция или си купонясвал предната вечер - поемаш си последиците. Както казват французите се ля ви.

12

Morski

преди 11 месеца

Мдаа!Явно на някои жълтопаветни величия от власт имащите дЕтето ще е в такава ситуация идущата година и отсега се настройва обществото!А за нашите деца, дето изтърпяха и матурите в СЕДМИ клас,КОЯТО СЕ ОКАЗВА ПО-ВАЖНА ОТ ВЛИЗАНЕТО В УНИВЕРСИТЕТ нямаше милост!ЗАЩО ЧАК СЕГА СЕ СЕТИХТЕ, ЧЕ ИМА НЕЩО ГНИЛО В... МОН?Всичко там е мафия с огромен оборот от ресурси на частни уроци за сметка на семейния бюджет и БЪДЕЩЕТО НА ДЕЦАТА НИ!Като се започне от нарочно сбърканите програми,нарочно не преподаване!

11

Анонимен

преди 11 месеца

До Анонимен 9 - Имаш неограничени опити, да се опиташ да вземеш книжка, да влзезеш в университет и прочие. Защо тук, да имаш само един?

10

Анонимен

преди 11 месеца

До сашо - Ако изкараш под 3.00, се явяваш на поправка. Ако се провашлиш там, догодина пак се явяваш. Това е за тези, изкарали 5, вместо 6 или нещо такова.

9

Анонимен

преди 11 месеца

Що само втори? По-добре и трети, четвърти и пети и т.н. Докато не получат всички 6-ци никакво спиране!!!

8

сашо

преди 11 месеца

Втори шанс за двойкаджиите,да влязат в университетите и още двойкаджии безделници и неграмотници ще ни управляват,а бачкатори-отвън???

7

6

преди 11 месеца

Днес съм на 29 и още е източник на стрес за мен. Психолъжката ми е казала мнгоократно, че не трябва да се притеснявам за това ... но не мога! Обаче, изглежда, че скоро ще имам шанс да го коригирам.

6

Анонимен

преди 11 месеца

Имах 39.7 градуса температура и цяла вечер бях повръщал, когато отидох на матурата по БЕЛ. Помогнаха ми да се кача по стълбите и да седна. Оценката ми беше 5.40, а на предварителните винаги беше между 5.90 и 6.00. Но ... нямам втори шанс, ще речеш че на олимпиада ходя. Ужасно е това!